Bagno a Ripoli 'yeşil altını' kutluyor. Taze preslenmiş 'novo' yağ, planlanan sızma zeytinyağı pazarı sergisi PrimOlio'nun 26. edisyonunun kahramanı olarak geri dönüyor 16 Kasım Cumartesi ve 17 Kasım Pazar, Bagno a Ripoli'deki 'Silvano Nano Campeggi' bahçelerinde.
Hafta sonu boyunca Ripoli ve Floransa'dan onlarca zeytin üreticisi firmanın taze sıkılmış yağlarını tadacağı Olio noktasında rekor üreticilerin varlığı, gelenek ve yeniliği birleştiren çalışmalar sayesinde bu yıl da kalite çıtasını çok yüksek tutuyor. yüksek . Üreticiler, bir oturumdan diğerine, çeşitlerden kokulara, ekstraksiyon tekniklerine kadar yağlarının özelliklerini gösterecekler. Bu şekilde mümkün olacak 'Bagno a Ripoli'de üretilen' sızma zeytinyağı satın alın, ama aynı zamanda katılmak tat dersleri Anapoo yağ sommelierleri (sızma zeytinyağı profesyonel tadımcıları ulusal birliği) ile veya zeytin sektöründeki ürünler hakkında bilgi Slow Food uzmanlarıyla.
PrimOlio vesilesiyle yerel sızma zeytinyağını ön plana çıkaracak ekspres yemeklerin tadına bakma fırsatı da olacak. Konsolide varlığı SiafBagno a Ripoli restoran şirketi, lezzetli Toskana tarifleri sunuyor ancak PrimOlio 2024'te Petrol ŞirketiRistorante Al 588-Borgo Vicelli (Giulia Franco & Andrea Perini), Osteria Stacciaburatta (Bianca Maria Meli), Gelateria Vitali (Francesco Mugellini) gibi yerel gastronomi gerçekleri tarafından Alimentari işbirliğiyle düzenlenen, sızma zeytinyağını öne çıkaracak bir dinlenme noktası Innocenti ve Villamagna'nın Dağıtımı.
Hiçbir eksiklik olmayacak kısa tedarik zinciri ürünleri çiftçi pazarının ve Ripoli yetiştiricilerinin. Onlarca tanesi gönüllü derneklerin, Pro Loco'nun ve okulların (“Caponnetto”, “Mattei” ve “Gobetti-Volta” enstitüleri) stantları mevcuttu). Petrol merkezi Ponti'deki “Campeggi” bahçelerinde olacaksa parti Via Roma'da devam edecek. el sanatları ürünleri Cna'lı Artour'un sanatı, Bagno a Ripoli'deki tüccar tezgahları ve katılımcıları eğlendirecek birçok aktivite.
Bölge Başkanı, “Toskana ağırlıklı olarak tarımsal üretime odaklanıyor” dedi Eugenio Giani -. Üretimi güçlendirmek, yenilemek ve nitelik kazandırmak amacıyla yapılan birçok yatırımın, ihale yoluyla şirketlere dağıtılan fonların meyvelerini bu sezon da alıyoruz. Sonuçlar görülüyor. Toskana yağı giderek daha kaliteli hale geliyor ve üretim giderek daha organik hale geliyor ve DOP ve IGP markaları tarafından sertifikalandırılıyor. PrimOlio gibi sergiler, Toskana'nın dünya çapında ünlü olduğu ürünleri doğrudan deneyimleme ve tatma yoluyla da farkındalık yaratmamıza ve değer kazanmamıza olanak sağlıyor.”
Tarımdan sorumlu başkan yardımcısı ve bölgesel meclis üyesi, “Toskana petrole çok odaklanıyor” diye hatırladı Stefania Saccardi – Toskana için olduğu kadar şarap için de güçlü bir kimliğe sahip bir ürün. Bu yıl üretim iyi, verim çok yüksek olmasa da kalitesi mükemmel. Önemli bir ihracat doğrulandı ve eğer ihraç edecek daha büyük miktarlarımız olsaydı, büyüme marjları bile olacaktı.” “Ürünün yüksek kalitesine, katılımcı sayısına ve önerilen faaliyet çeşitliliğine ek olarak, Primolio'nun 2024 edisyonu, Yerel yağı tekliflerinin ayırt edici bir unsuru haline getiren mükemmel restoranların varlığı özellikle ilgi çekicidir. Yüksek sınıf restoranların, bölgeyi zenginleştiren mükemmel yağlara yatırım yapma konusundaki bu seçiminin, tüm üst düzey restoran ağı boyunca bir yağ listesine sahip olmak ve şarap listesinin yanında yer almak için desteklenmesi gerektiğine inanıyorum, çünkü Önemli bir tablonun kaliteli bir yağı olması gerekir. Toskana yağı sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda sağlık ve çevrenin korunması ve geliştirilmesi açısından da iyi bir yağdır”.
“26 yıl önce mutlu bir sezgiden doğan, her edisyonla büyüyen, artık bir referans noktası olan sızma zeytinyağımıza giderek daha fazla yer ve görünürlük kazandıran bu tarihi etkinliği, belediye başkanı olarak organize etmek ve sunmak bizim için bir gururdur. Floransa ve Toskana seviyesi. Bir yol – Bagno a Ripoli belediye başkanını açıklıyor Francesco Pignotti – imalat şirketlerimizin çalışması ve tutkusu, yönetim, ticaret birlikleri ve restoran işletmecileri ile ağ oluşturma yeteneği sayesinde mümkün oldu. Petrolün yalnızca mükemmel, iyi ve sağlıklı bir ürün değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı, kültürünün bir özelliği, peyzajın geliştirilmesi ve korunması için itici bir güç olduğu bütün bir toplulukla. Bu sefer de Ripoli'den gelen petrol, daha cömert bir rekolteye güvenmenin yanı sıra, en yüksek seviyede olmayı vaat ediyor. Herkesi PrimOlio'ya hep birlikte tatmaya bekliyoruz.”
“Olio Point'te zeytin yetiştiren şirketler ve çiftçi pazarları, düzinelerce tüccar ve zanaatkârın da aralarında bulunduğu kırkın üzerinde stant var. Ve sonra gönüllü dernekler, okullar, giderek zenginleşen bir yiyecek alanı. PrimOlio – tarım ve ekonomik kalkınmadan sorumlu belediye meclis üyesini yorumluyor Paola Nocentini – 26'ncı baskı, kendisini yeni petrol ve üreticiler için önemli bir vitrin, aynı zamanda sosyallik ve bir araya gelme fırsatı olarak tasdik ediyor”.
Etkinliğin açılışı, 16 Cumartesi günü saat 10.00'da Palio delle Contrade katılımcılarının da eşlik edeceği kurumların huzurunda geleneksel Olio noktalı kurdele kesimiyle gerçekleşecek.
Pazar sabahı, Bagno a Ripoli tepelerinin güzelliğini keşfetmek için zeytinliklerde yürüyüş yapmak üzere randevu. Bagno a Ripoli Trekking Grubu tarafından düzenlenen yaklaşık 9 kilometrelik “Tepelerde, zeytin ağaçları arasında ve panoramik manzaralar” yürüyüşü Campeggi bahçelerinden saat 9.00'da başlayacak.
Hafta sonu boyunca Ripoli ve Floransa'dan onlarca zeytin üreticisi firmanın taze sıkılmış yağlarını tadacağı Olio noktasında rekor üreticilerin varlığı, gelenek ve yeniliği birleştiren çalışmalar sayesinde bu yıl da kalite çıtasını çok yüksek tutuyor. yüksek . Üreticiler, bir oturumdan diğerine, çeşitlerden kokulara, ekstraksiyon tekniklerine kadar yağlarının özelliklerini gösterecekler. Bu şekilde mümkün olacak 'Bagno a Ripoli'de üretilen' sızma zeytinyağı satın alın, ama aynı zamanda katılmak tat dersleri Anapoo yağ sommelierleri (sızma zeytinyağı profesyonel tadımcıları ulusal birliği) ile veya zeytin sektöründeki ürünler hakkında bilgi Slow Food uzmanlarıyla.
PrimOlio vesilesiyle yerel sızma zeytinyağını ön plana çıkaracak ekspres yemeklerin tadına bakma fırsatı da olacak. Konsolide varlığı SiafBagno a Ripoli restoran şirketi, lezzetli Toskana tarifleri sunuyor ancak PrimOlio 2024'te Petrol ŞirketiRistorante Al 588-Borgo Vicelli (Giulia Franco & Andrea Perini), Osteria Stacciaburatta (Bianca Maria Meli), Gelateria Vitali (Francesco Mugellini) gibi yerel gastronomi gerçekleri tarafından Alimentari işbirliğiyle düzenlenen, sızma zeytinyağını öne çıkaracak bir dinlenme noktası Innocenti ve Villamagna'nın Dağıtımı.
Hiçbir eksiklik olmayacak kısa tedarik zinciri ürünleri çiftçi pazarının ve Ripoli yetiştiricilerinin. Onlarca tanesi gönüllü derneklerin, Pro Loco'nun ve okulların (“Caponnetto”, “Mattei” ve “Gobetti-Volta” enstitüleri) stantları mevcuttu). Petrol merkezi Ponti'deki “Campeggi” bahçelerinde olacaksa parti Via Roma'da devam edecek. el sanatları ürünleri Cna'lı Artour'un sanatı, Bagno a Ripoli'deki tüccar tezgahları ve katılımcıları eğlendirecek birçok aktivite.
Bölge Başkanı, “Toskana ağırlıklı olarak tarımsal üretime odaklanıyor” dedi Eugenio Giani -. Üretimi güçlendirmek, yenilemek ve nitelik kazandırmak amacıyla yapılan birçok yatırımın, ihale yoluyla şirketlere dağıtılan fonların meyvelerini bu sezon da alıyoruz. Sonuçlar görülüyor. Toskana yağı giderek daha kaliteli hale geliyor ve üretim giderek daha organik hale geliyor ve DOP ve IGP markaları tarafından sertifikalandırılıyor. PrimOlio gibi sergiler, Toskana'nın dünya çapında ünlü olduğu ürünleri doğrudan deneyimleme ve tatma yoluyla da farkındalık yaratmamıza ve değer kazanmamıza olanak sağlıyor.”
Tarımdan sorumlu başkan yardımcısı ve bölgesel meclis üyesi, “Toskana petrole çok odaklanıyor” diye hatırladı Stefania Saccardi – Toskana için olduğu kadar şarap için de güçlü bir kimliğe sahip bir ürün. Bu yıl üretim iyi, verim çok yüksek olmasa da kalitesi mükemmel. Önemli bir ihracat doğrulandı ve eğer ihraç edecek daha büyük miktarlarımız olsaydı, büyüme marjları bile olacaktı.” “Ürünün yüksek kalitesine, katılımcı sayısına ve önerilen faaliyet çeşitliliğine ek olarak, Primolio'nun 2024 edisyonu, Yerel yağı tekliflerinin ayırt edici bir unsuru haline getiren mükemmel restoranların varlığı özellikle ilgi çekicidir. Yüksek sınıf restoranların, bölgeyi zenginleştiren mükemmel yağlara yatırım yapma konusundaki bu seçiminin, tüm üst düzey restoran ağı boyunca bir yağ listesine sahip olmak ve şarap listesinin yanında yer almak için desteklenmesi gerektiğine inanıyorum, çünkü Önemli bir tablonun kaliteli bir yağı olması gerekir. Toskana yağı sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda sağlık ve çevrenin korunması ve geliştirilmesi açısından da iyi bir yağdır”.
“26 yıl önce mutlu bir sezgiden doğan, her edisyonla büyüyen, artık bir referans noktası olan sızma zeytinyağımıza giderek daha fazla yer ve görünürlük kazandıran bu tarihi etkinliği, belediye başkanı olarak organize etmek ve sunmak bizim için bir gururdur. Floransa ve Toskana seviyesi. Bir yol – Bagno a Ripoli belediye başkanını açıklıyor Francesco Pignotti – imalat şirketlerimizin çalışması ve tutkusu, yönetim, ticaret birlikleri ve restoran işletmecileri ile ağ oluşturma yeteneği sayesinde mümkün oldu. Petrolün yalnızca mükemmel, iyi ve sağlıklı bir ürün değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı, kültürünün bir özelliği, peyzajın geliştirilmesi ve korunması için itici bir güç olduğu bütün bir toplulukla. Bu sefer de Ripoli'den gelen petrol, daha cömert bir rekolteye güvenmenin yanı sıra, en yüksek seviyede olmayı vaat ediyor. Herkesi PrimOlio'ya hep birlikte tatmaya bekliyoruz.”
“Olio Point'te zeytin yetiştiren şirketler ve çiftçi pazarları, düzinelerce tüccar ve zanaatkârın da aralarında bulunduğu kırkın üzerinde stant var. Ve sonra gönüllü dernekler, okullar, giderek zenginleşen bir yiyecek alanı. PrimOlio – tarım ve ekonomik kalkınmadan sorumlu belediye meclis üyesini yorumluyor Paola Nocentini – 26'ncı baskı, kendisini yeni petrol ve üreticiler için önemli bir vitrin, aynı zamanda sosyallik ve bir araya gelme fırsatı olarak tasdik ediyor”.
Etkinliğin açılışı, 16 Cumartesi günü saat 10.00'da Palio delle Contrade katılımcılarının da eşlik edeceği kurumların huzurunda geleneksel Olio noktalı kurdele kesimiyle gerçekleşecek.
Pazar sabahı, Bagno a Ripoli tepelerinin güzelliğini keşfetmek için zeytinliklerde yürüyüş yapmak üzere randevu. Bagno a Ripoli Trekking Grubu tarafından düzenlenen yaklaşık 9 kilometrelik “Tepelerde, zeytin ağaçları arasında ve panoramik manzaralar” yürüyüşü Campeggi bahçelerinden saat 9.00'da başlayacak.
- Bagno a Ripoli'deki “Silvano Nano Campeggi” Bahçelerinde PrimOlio 2024 ile Randevu
- 16 Kasım Cumartesi: 9.00 (kurumların açılışı 10.00) – 19.00
- 17 Kasım Pazar: 9.00 – 19.00
- Web sitesi: www.oliobagnoaripoli.it
- Facebook: primoliobagnoaripoli
- Instagramliobagnoaripoli