Onlarca göçmen Almanya'ya yönlendirildi: Suriyeli kaçakçılık patronu suçlandı

Felaket

New member
25 Temmuz 2023'te, gece yarısından kısa bir süre önce federal polis memurları, Saksonya'nın Schmilka kentinde bir sokakta Slovakya tescilli bir Renault Master minibüsünü fark etti. Şüpheli minibüsü durdurup kontrol etmek istediklerinde şoför tam gaz verdi.

Gece kovalamacası Pirna'da sona erdi. Otomobilden yaya olarak kaçan İspanyol sürücü (35) duvardan düşerek ağır yaralandı. Geride biri kadın, biri çocuk 17 Suriye uyruklu bıraktı. Yükleme alanında emniyetsiz ve tamamen korkmuş halde oturuyorlardı. Ellerinde herhangi bir evrak yoktu.

Yabancılara yönelik ticari ve çete kaçakçılığı vakalarının büyük çoğunluğu sürücünün cezalandırılmasıyla sonuçlanıyor; bu davada adam üç yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ama burada durum farklıydı.

Sürücünün cep telefonu verileri kaçakçı krala yol açtı


Kıdemli Başsavcı Jürgen Schmidt bu Cuma günü çevrimiçi olarak Haberler'a yaptığı açıklamada, “Sürücünün cep telefonu verilerini değerlendirerek suçun arkasındaki kişilerden birini tanıdık” dedi. “Bu, en az on kaçakçılık operasyonunun arkasındaki şüpheli beyni bulmayı başardığımız nadir vakalardan biri.”

Söz konusu kişinin İsveç'te yaşayan ve hem İsveç hem de Suriye vatandaşlığına sahip 46 yaşındaki Suriyeli Ismaeil A. olduğu belirtildi.

Mayıs 2024'ün başında polis memurları, Avrupa tutuklama emri kapsamında aranan adamı Kopenhag'da tutukladı. Başlangıçta iade edilmek üzere Danimarka'da gözaltında tutuldu. Temmuz ortasında Almanya'ya nakledildi ve o zamandan beri Saksonya'da gözaltında tutuluyor. Daha önce hüküm giymiş olan kişi ise iddialar konusunda sessizliğini koruyor.

Dresden savcılığı, kaçakçı olduğu iddia edilen krala karşı Dresden Bölge Mahkemesi Büyük Ceza Dairesi'ne suçlamada bulundu.

Müfettişler onu, 23 Mart ile 26 Temmuz 2023 tarihleri arasında on vakada 62 Suriyeli ve iki Iraklının Almanya'ya kaçırılmasını organize etmekle suçluyor. Slovakya'da şoför kiraladığı ve bu şoförlerin daha sonra göçmenleri Çek Cumhuriyeti üzerinden Saksonya'ya getirdiği söyleniyor. Polonya.

Jürgen Schmidt internet üzerinden Haberler'a yaptığı açıklamada, “Sanığın bu geziler için kaçırılan kişi başına 750 avro, toplam 48.000 avro ücret aldığı söyleniyor” dedi. Kıdemli savcıya göre sanık, Almanya'ya kaçakçılık yapıldığı sırada “hiç orada değildi”. Buna göre “Eylemleri İsveç'ten başlattı”.

Suçlu bulunması halinde birkaç yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

“Arkamızdakilere giderek daha sık ulaşıyoruz.”


Uzun bir süre boyunca Alman müfettişler insan kaçakçılığına karşı mücadelede yalnızca kısmi başarı elde edebildiler. Kural olarak, yalnızca insan ticaretine maruz kalanları ve onların sürücülerini yakalıyorlardı. Planların beyinlerine yönelik soruşturmalar çoğunlukla sonuçsuz kaldı. Ancak bu yavaş yavaş değişiyor gibi görünüyor. Schmidt, “Artık bunun arkasındakilere giderek daha sık ulaşıyoruz” diyor.

36 yaşındaki Lübnanlı bir adam ile 38 yaşındaki Lübnanlı bir kadının gözaltına alınması ancak Eylül ayının ortasına denk geldi. İkisi Dresden'de birlikte yaşıyordu.

36 yaşındaki şahsın Kasım 2022'den bu yana çoğunluğu Suriye uyruklu en az 87 kişiyi Almanya'ya kaçırdığından şüpheleniliyor. 38 yaşındaki şahsın dört vakada kaçakçılığın organize edilmesine katıldığı söyleniyor.

Zanlıların kaçakçılığı kendilerinin yapmadığı belirtildi. Daha ziyade, göçmenlerin özellikle Beyaz Rusya ve Polonya üzerinden Almanya'ya kaçışını organize etmekle suçlanıyorlar. Bunun karşılığında yaklaşık 130.000 avroluk bir kaçakçılık maaşı aldıkları, adamın da yaklaşık 260.000 avroluk ek bir kaçakçılık maaşı aldığı söyleniyor.

46 yaşındaki Suriyeli Ismaeil A. davasında, Dresden Bölge Mahkemesi'nin şimdi ana yargılamanın başlatılmasına ve suçlamaların kabulüne karar vermesi gerekiyor.
 
Üst