Öğretim Görevlisi Aslan, NRW Polis Üniversitesi’nden atılmasına dava açtı

Felaket

New member
Bir mahkeme sözcüsü talep üzerine makbuzu onayladı. Davacı, öğretmenlik görevinin iptalinin geçersiz kılınmasını istiyor.

Aslan, önümüzdeki kış dönemi için Gelsenkirchen Polis ve Kamu Yönetimi Üniversitesi’nde (HSPV) “kültürlerarası beceriler” için bir öğretmenlik görevine sahipti. İptalin nedeni, 2022’nin başından beri orada öğretmenlik yapan öğretim görevlisinin şu tweet’iydi: “Artık ben veya arkadaşlarım polis kontrolünden geçerken kalbim gümbür gümbür atıyor çünkü güvenlik makamlarının içindeki tüm kahverengi pislikler ürkütüyor. Bu sadece benim değil, bu ülkedeki birçok insanın gerçeği.” Daha sonra “talihsiz bir kelime seçimi” olduğunu kabul etti.

Davacı eleştiriyor: Üniversite için “istenmeyen kişi” oldum

Şirket, GFF’nin güvenlik makamlarındaki şikayetlerin giderilmesine yardımcı olmak için yasal süreci kullanmak istediğini söyledi. “Bu, sorunların adlandırılabileceğini ve insanların bunun için yaptırım uygulanmadığını varsayar.”

Aslında, aşırı sağcı sohbetler ve güvenlik teşkilatları içindeki ırkçı olaylarla ilgili raporların arttığı, GFF’yi eleştirdi. Olayların kendileri işlenmezken muhbirler genellikle dezavantajlı duruma düşerler.

GFF, Aslan davasıyla ilgili olarak “Devlet yetkililerini eleştirmek ifade özgürlüğünün bir parçasıdır – polis akademisi bunu büyük ölçüde yanlış değerlendirdi.” Davacı, sırf polis teşkilatında ırkçılık korkusunu alenen dile getirdiği için üniversite için “istenmeyen kişi” haline geldiğini eleştirdi.