Yumuşak ve kabarık – fakirlerimizi tam olarak böyle seviyoruz. Bu Hint ekmeği, çok çeşitli sabziler ve köriler ile iyi gider ve birine hayır demek neredeyse imkansızdır. Pek çok insan hafta sonları bu ekmeği kendilerini tedavi etmenin bir yolu olarak sever. Bunun dışında özel bayram ve günlerde de fakirlik yapılır. Poori’nin gerçekten de kalbimizde özel bir yeri olduğunu söylemek yanlış olmaz değil mi? Bununla birlikte, belirli bir yemeği ne kadar seversek sevelim, denemekten ve yeni tarifler edinmekten zarar gelmez, değil mi? Yeni ve heyecan verici bir şey denemeye hazırsanız, bu Himachali babru’dan başkasına bakmayın. Bu Poori tarifini yapmak çok kolay ve inanılmaz lezzetiyle sizi kesinlikle şaşırtacak.
Öyleyse oku: Mükemmel Himachali Jhol Nasıl Yapılır? Bu Kolay Tarifi Öğrenin
Himachali Babru Nedir?
Babru, Himachal Pradesh eyaletinden popüler bir kahvaltı inceliğidir. Bildiğimiz geleneksel fakirlere oldukça benzer, ancak bunun içinde dolgu var, bu da onu çok benzersiz kılıyor. Babru, fakirin lezzetine katkıda bulunan bir urad dal (siyah gram) dolgusu ile doldurulur. Geleneksel olarak kahvaltıda yense de, birçok kişi akşam yemeği olarak da afiyetle tüketir. Çıtır dokusu inanılmaz lezzetlidir.
Himachali Babru ile Ne Servis Edilir?
Bu Himachal tarzı fakirin tadına varmak için biraz sabzi veya köri ile eşleştirmenizi öneririz. Chana madra gibi klasik Himachali yemeklerini tercih edebilir, hatta biraz aloo sabzi, raita ve turşu ile tadabilirsiniz. Oldukça sağlıklıdır ve öğle veya akşam yemeği için idealdir. Yanında ağır bir şey olmasını istemiyorsanız dilediğiniz bir Hint turşusu ile de afiyetle yiyebilirsiniz.
Himachali Babru Nasıl Yapılır | Babru Tarifi
Babru yapmak için önce urad dalını 3 ila 4 saat veya bir gece suda bekletmemiz gerekiyor. Bittiğinde, dalı bir karıştırıcıya aktarın ve pürüzsüz bir macun oluşturmak için öğütün. Şimdi, bir kaseye saldırı, kabartma tozu, yağ ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın ve pürüzsüz bir hamur yoğurmak için yavaş yavaş su eklemeye başlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık bir saat kadar bekletin. Hamurumuz hazır olduktan sonra küçük parçalar alıp merdane ile açıyoruz. Hazırlanan urad dal hamurunu hamurun ortasına ekleyin ve hamur dolgusunun sağlam kalmasını sağlayarak her taraftan katlayın. Tekrar açın. Kalan hamurla bu işlemi tekrarlayın. Yağı orta ateşte bir kadhai setinde ısıtın ve babruyu yavaşça içine kaydırın. Kızarana ve her iki tarafı da çıtır çıtır olana kadar derin yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu serili bir tabağa aktarın ve sıcak servis yapın!
Öyleyse oku: Himaşal Pradeş Yemekleri: En İyi 13 Tarif | En İyi Himachali Tarifleri
Himachali babru tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Bu lezzetli tarifi evinizde deneyin ve sevdiklerinize farklı ve heyecan verici bir şey ısmarlayın. Daha fazla Himachali tarifi arıyorsanız, buraya tıklayın.
Öyleyse oku: Mükemmel Himachali Jhol Nasıl Yapılır? Bu Kolay Tarifi Öğrenin
Himachali Babru Nedir?
Babru, Himachal Pradesh eyaletinden popüler bir kahvaltı inceliğidir. Bildiğimiz geleneksel fakirlere oldukça benzer, ancak bunun içinde dolgu var, bu da onu çok benzersiz kılıyor. Babru, fakirin lezzetine katkıda bulunan bir urad dal (siyah gram) dolgusu ile doldurulur. Geleneksel olarak kahvaltıda yense de, birçok kişi akşam yemeği olarak da afiyetle tüketir. Çıtır dokusu inanılmaz lezzetlidir.
Himachali Babru ile Ne Servis Edilir?
Bu Himachal tarzı fakirin tadına varmak için biraz sabzi veya köri ile eşleştirmenizi öneririz. Chana madra gibi klasik Himachali yemeklerini tercih edebilir, hatta biraz aloo sabzi, raita ve turşu ile tadabilirsiniz. Oldukça sağlıklıdır ve öğle veya akşam yemeği için idealdir. Yanında ağır bir şey olmasını istemiyorsanız dilediğiniz bir Hint turşusu ile de afiyetle yiyebilirsiniz.
Himachali Babru Nasıl Yapılır | Babru Tarifi
Babru yapmak için önce urad dalını 3 ila 4 saat veya bir gece suda bekletmemiz gerekiyor. Bittiğinde, dalı bir karıştırıcıya aktarın ve pürüzsüz bir macun oluşturmak için öğütün. Şimdi, bir kaseye saldırı, kabartma tozu, yağ ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın ve pürüzsüz bir hamur yoğurmak için yavaş yavaş su eklemeye başlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık bir saat kadar bekletin. Hamurumuz hazır olduktan sonra küçük parçalar alıp merdane ile açıyoruz. Hazırlanan urad dal hamurunu hamurun ortasına ekleyin ve hamur dolgusunun sağlam kalmasını sağlayarak her taraftan katlayın. Tekrar açın. Kalan hamurla bu işlemi tekrarlayın. Yağı orta ateşte bir kadhai setinde ısıtın ve babruyu yavaşça içine kaydırın. Kızarana ve her iki tarafı da çıtır çıtır olana kadar derin yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu serili bir tabağa aktarın ve sıcak servis yapın!
Öyleyse oku: Himaşal Pradeş Yemekleri: En İyi 13 Tarif | En İyi Himachali Tarifleri
Himachali babru tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Bu lezzetli tarifi evinizde deneyin ve sevdiklerinize farklı ve heyecan verici bir şey ısmarlayın. Daha fazla Himachali tarifi arıyorsanız, buraya tıklayın.