Kuzey Hindistan mutfağı söz konusu olduğunda keşfedilmeyi bekleyen zengin ve canlı lezzetlerden oluşan bir dünya var. Chhole (nohut) çoğu evde birçok yemekte bulunur. Chhole körisinin pilavla eşleştirilmesi veya kuru chhole’un bhature ile eşleştirilmesiyle bu mütevazi malzemeler çeşitli nefis yemeklere dönüştürülebilir. Chhole’un tadını farklı şekillerde çıkarabilirsiniz, ancak çok yaygın olmasa da denemeye değer bir yemek Peshawari Chhole’dur. Kökeni artık Pakistan’ın bir parçası olan Peşaver bölgesinden gelen bu yemek, beraberinde baharat ve aroma patlamasıyla Hint mutfaklarına da girdi. Burada, bu ağız sulandıran Peshawari Chhole tarifini kendi evinizin rahatlığında nasıl hazırlayacağınızı öğrenebilirsiniz.
Öyleyse oku: Peşaver Sokak Yemeklerinin Lezzetlerini Tadın: Lezzetli Katlama Nasıl Yapılır
Peshawari Chhole’un Normal Chhole’dan Farkı Nedir?
Peshawari Chhole ve normal Chhole Curry, bölgesel kökenleri, baharat seviyeleri, baharat karışımları, malzemeleri ve pişirme teknikleri bakımından farklılık gösterir. Peshawari Chhole, güçlü tatlarla dolu enfes bir nohut körisidir. Bu tarifin yıldızı elbette, bir dizi baharat ve otlarla eşleştirildiğinde bir mutfak şaheserine dönüşen mütevazı nohuttur. Bu yemeği öne çıkaran şey yüksek ısı seviyesidir. Bu chhole tarifi enfes bir şekilde baharatlı, tıpkı yemeğimizi sevdiğimiz gibi.
Buna karşılık, bir Kuzey Hindistan yemeği olan normal Chhole Curry, genellikle daha basit bir soğan-domates bazıyla başlayıp yoğurt ve turşuyla süslenen daha hafif bir lezzet profili sunar.
Öyleyse okuyun: Denemeniz Gereken En Zengin ve Sağlam Lahori Tariflerinden 5’i
Peşaver Chhole Tarifi | Peşaveri Chhole Nasıl Yapılır:
Adım 1: Nohutları hazırlayın
Nohut ve chana dal’ı gece boyunca veya en az 6-8 saat bol suda bekletmek önemlidir. Bu, nohutların daha sonra daha hızlı pişmesine yardımcı olur. Pişirmeden önce bunları iyice durulayın.
Düdüklü tencere veya büyük bir tencereye ıslatılmış nohutları, üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuzu ekleyin. Nohut ve dal yumuşak ve kolayca ezilebilecek hale gelinceye kadar pişirin. Haşlanan nohutları süzün.
Adım 2: Peşaveri Chhole’u Yapmak
Kimyon tohumlarını yağda soteleyin, ardından soğan, sarımsak, zencefil, yeşil biber ve domatesleri soteleyin. Bütün baharatları karıştırın. Haşlanmış nohutları ekleyip baharatlı domates karışımıyla karıştırın. Haşlanmış nohut ve dalağı ekleyip, yeteri kadar su ekleyip iyice pişirin.
Adım 3: Peşaver Chhole’unuza Hizmet Vermek
Nohutlar iyice piştikten ve sos koyulaştıktan sonra Peshawari Chhole’unuz servise hazırdır. Onlara bir renk ve lezzet patlaması için taze kişniş yaprakları, ekstra çıtırlık için soğan dilimleri ve biraz keskinlik için bir limon dilimi ile servis yapmayı unutmayın.
Peşaveri Chhole’un adım adım tarifi için buraya tıklayın.
Peshawari Chhole, buharda pişirilmiş pirinç, naan veya roti ile harika bir şekilde eşleşiyor. Mutfak zevkinin tadını çıkarın!
Öyleyse oku: Peşaver Sokak Yemeklerinin Lezzetlerini Tadın: Lezzetli Katlama Nasıl Yapılır
Peshawari Chhole’un Normal Chhole’dan Farkı Nedir?
Peshawari Chhole ve normal Chhole Curry, bölgesel kökenleri, baharat seviyeleri, baharat karışımları, malzemeleri ve pişirme teknikleri bakımından farklılık gösterir. Peshawari Chhole, güçlü tatlarla dolu enfes bir nohut körisidir. Bu tarifin yıldızı elbette, bir dizi baharat ve otlarla eşleştirildiğinde bir mutfak şaheserine dönüşen mütevazı nohuttur. Bu yemeği öne çıkaran şey yüksek ısı seviyesidir. Bu chhole tarifi enfes bir şekilde baharatlı, tıpkı yemeğimizi sevdiğimiz gibi.
Buna karşılık, bir Kuzey Hindistan yemeği olan normal Chhole Curry, genellikle daha basit bir soğan-domates bazıyla başlayıp yoğurt ve turşuyla süslenen daha hafif bir lezzet profili sunar.
Öyleyse okuyun: Denemeniz Gereken En Zengin ve Sağlam Lahori Tariflerinden 5’i
Peşaver Chhole Tarifi | Peşaveri Chhole Nasıl Yapılır:
Adım 1: Nohutları hazırlayın
Nohut ve chana dal’ı gece boyunca veya en az 6-8 saat bol suda bekletmek önemlidir. Bu, nohutların daha sonra daha hızlı pişmesine yardımcı olur. Pişirmeden önce bunları iyice durulayın.
Düdüklü tencere veya büyük bir tencereye ıslatılmış nohutları, üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuzu ekleyin. Nohut ve dal yumuşak ve kolayca ezilebilecek hale gelinceye kadar pişirin. Haşlanan nohutları süzün.
Adım 2: Peşaveri Chhole’u Yapmak
Kimyon tohumlarını yağda soteleyin, ardından soğan, sarımsak, zencefil, yeşil biber ve domatesleri soteleyin. Bütün baharatları karıştırın. Haşlanmış nohutları ekleyip baharatlı domates karışımıyla karıştırın. Haşlanmış nohut ve dalağı ekleyip, yeteri kadar su ekleyip iyice pişirin.
Adım 3: Peşaver Chhole’unuza Hizmet Vermek
Nohutlar iyice piştikten ve sos koyulaştıktan sonra Peshawari Chhole’unuz servise hazırdır. Onlara bir renk ve lezzet patlaması için taze kişniş yaprakları, ekstra çıtırlık için soğan dilimleri ve biraz keskinlik için bir limon dilimi ile servis yapmayı unutmayın.
Peşaveri Chhole’un adım adım tarifi için buraya tıklayın.
Peshawari Chhole, buharda pişirilmiş pirinç, naan veya roti ile harika bir şekilde eşleşiyor. Mutfak zevkinin tadını çıkarın!