Mutfakta Muson Nemlendirici Tuz ve Şeker? Artık değil! Bunu Önlemek İçin 5 İpucu

Leila

Global Mod
Global Mod
Sadece yaz mevsiminin nemi beraberinde getirdiğini düşünüyorsanız, o zaman gerçeklerinizi kontrol ettirmeniz gerekiyor. Muson, havadaki nem seviyesini büyük bir hızla artırarak atmosferi nemli ve nemli hale getirir. Ne yazık ki bu, mutfaklarımızda depolanan gıdaları doğrudan etkiliyor. Dikkat ederseniz, muson mevsiminde sebzelerin zamanından önce çürüdüğünü göreceksiniz. Ayrıca, uygun şekilde saklandıktan sonra bile farklı gıda ürünlerinin nemlendiğini ve nemlendiğini göreceksiniz. Bunların arasında en çok etkilenen tuz ve şekerdir. Bu, yağmurlu mevsimde bu malzemeleri saklarken biraz daha çaba göstermeniz gerektiği anlamına gelir. Aynı mücadeleyle karşı karşıyaysanız ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız, geride kalın ve tüm makaleyi okuyun. Burada, tuz ve şekerin fazla nemi çekmesini önlemek için size bazı ev ilaçları vereceğiz. Okumaya devam etmek.
Öyleyse oku: Pirinci Nasıl Saklarsınız ve Uzun Süre Taze Tutarsınız – 5 Etkili Yol


Fotoğraf Kredisi: iStock

İşte Tuz ve Şekerde Fazla Nemi Önlemenin 5 Kolay Yolu:

1. Kabın içine biraz pirinç tanesi atın:


Bu muhtemelen tuz ve şekerdeki nem emilimini önlemenin en etkili yollarından biridir. Pirinç, doğal bir kurutucu gibi davranır ve fazla nemi emer. Bir tuz fıskiyesine biraz pirinci olduğu gibi atın ve büyük kaplar için pirinci bir poşete koyun ve sonra içine koyun.

2. Hazneye biraz kahve çekirdeği koyun:


Kahve çekirdekleri ayrıca pirinç taneleri gibi fazla nemi emmeye yardımcı olur. Ve en iyi yanı, tuz ve şekerin kahvenin tadını almaması, onları yemek pişirmek için kullanmayı kolaylaştırıyor.

3. Biraz karanfil atın:


Karanfil, yemeğinize lezzet katmanın yanı sıra çeşitli ev ilaçları olarak da kullanılabilir. Örneğin, fazla nemi emmeye ve tuz ve şekerin kalitesini korumaya yardımcı olurlar. Ancak bu süreçte bileşenler karanfil aroması alabilir. Bu nedenle karanfilleri bir tuz veya şeker kabına koymadan önce bir beze sarmanızı öneririz.

4. Biraz rajma ekleyin:


Biraz kurutulmuş rajmanın muson mevsiminde tuz ve şeker kalitesinin korunmasına yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Bizi doğru duydunuz. Kahve çekirdekleri gibi çalışır ve doğası gereği higroskopiktir, yani havadaki nemi emme özelliğine sahiptir.

5. Kapları serin ve kuru bir yerde saklayın:


Konteynırı nerede sakladığınız, muson mevsiminde tuz ve şeker kalitesinin korunmasında eşit derecede önemli bir rol oynar. Onları uzun süre güvende tutmak için serin ve kuru bir yerde, aşırı güneş ışığından veya nemden uzakta sakladığınızdan emin olun.
Bu tüyoları deneyin ve muson mevsiminde nefis lezzetler pişirmenin tadını çıkarın.
 
Üst