Mulethi-Zencefil Çayı: Bu Muson Mevsiminde Bağışıklığı Artırmak İçin En İyi İçecek

Leila

Global Mod
Global Mod
Muson yağmurları her zaman beraberinde bir neşe dalgası getirir. Bize yaz sıcağından çok ihtiyaç duyulan bir mola ve yağlı atıştırmalıkların tadını çıkarmak için bir bahane veriyorlar. Ancak bize ne kadar mutluluk verirlerse versinler, aynı zamanda büyük bir endişe konusu da olabilirler. Nedenini merak etmek? Bunun nedeni, yoğun sağanak yağışların beraberinde sayısız viral enfeksiyon getirmesidir. Boğaz ağrısı, öksürük veya viral ateş olsun, yılın bu döneminde hastalanmaya daha yatkınız. Bu nedenle bağışıklığımızı güçlendirmek için gerekli adımları atmalıyız. Ve bunu yapmanın harika bir yolu, bazı eski güzel bitki çaylarını yudumlamaktır. Çeşitli sağlık yararları ile doludurlar ve enfeksiyonları uzak tutmak için mükemmeldirler. Bunu akılda tutarak, bu muson mevsiminde formda ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olacak bir mulethi-zencefil çayı tarifi sunuyoruz. Ama önce, bazı faydalarına bir göz atalım.
Öyleyse oku: Bu Ev Yapımı Mulethi İçeceği PKOS’u Yönetmeye Yardımcı Olabilir


Fotoğraf Kredisi: iStock

Mulethi-Zencefilli Çayın Sağlığa Faydaları: Bu Çay Neden Muson Mevsimine İyi Gelir?

1.İnflamatuvar Özelliği Vardır:


Hem mulethi hem de zencefil, iltihap önleyici özelliklere sahiptir ve muson mevsiminde hastalanmanızı önleyecektir. Zaten havanın altında hissediyorsanız, bunu yudumlamak iyileşme sürecinizi hızlandıracaktır.

2. Boğaz Ağrısını Yatıştırır:


Soğuk algınlığı ve öksürük yağmurlu günlerde oldukça yaygındır. Ve hızlı bir rahatlama arıyorsanız, o zaman bir fincan mulethi-zencefil çayını tercih edin. Antiinflamatuar özelliklerin varlığı nedeniyle sihir gibi çalışacak ve boğazınızı yatıştırmaya yardımcı olacaktır.

3. Sindirimi İyileştirir:


Muson mevsiminde hepimizin karşılaştığı bir başka sorun da sindirim bozukluğudur. Bu süre zarfında yağlı atıştırmalıklar yemeyi ne kadar sevsek de şişkinlik, gaz ve asitlik gibi sorunlara neden olabilir. Rahatlamak için, sindirim sistemini yatıştırmaya yardımcı olduğu için bir fincan katır zencefil çayı en iyi arkadaşınız olacaktır.

Mulethi Zencefil Çayı Tarifi: Mulethi Zencefil Çayı Nasıl Yapılır?


Piyasada kesinlikle önceden paketlenmiş çok sayıda çay bulabilirken, hiçbir şey evde kendi demlemenizi yapmanın verdiği memnuniyetle kıyaslanamaz. Ayrıca, zevkinize göre eklemek veya çıkarmak istediğiniz malzemeleri kontrol etmenizi sağlar. Bu çayı yapmak için tek yapmanız gereken bir tencerede su kaynatmak. Bittiğinde siyah çay yapraklarını, mulethi yapraklarını, şekeri ve rendelenmiş zencefili ekleyin. Tavayı bir kapakla örtün ve 2 ila 3 dakika daha kaynatın. Yaprakları süzün ve sıcak servis yapın! Daha sağlıklı olması için şeker yerine bal da tercih edebilirsiniz. Muleti-zencefil çayı tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Bu çayı evde yapın ve bu muson mevsiminde enfeksiyonları uzak tutun. Daha fazla bağışıklığı güçlendiren çay tarifleri arıyorsanız, buraya tıklayın.
 
Üst