Montecucco organik bölgesi doğuyor: sürdürülebilirlik ve mükemmelliğin değerlendirilmesi

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Yeni Montecucco organik bölgesi resmi olarak Toskana'da onuncu olarak kuruldu ve bu da bölgenin ulusal organik lider olarak rolünü güçlendiriyor. Yeni biyobölgenin amacı, köklü tarımsal geleneklere sahip bir bölgeyi geliştirmek ve korumak, hem çevresel hem de sosyoekonomik düzeyde sürdürülebilir bir kalkınma modelini teşvik etmektir.
Projenin sunumu, Toskana Bölgesi tarım-gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi'nin huzurunda, Poggio del Sasso'daki (Yunanistan) Bertarelli Vakfı Forumunda gerçekleştirildi. Onunla birlikte yeni bölgenin başkanı Francesco Saverio Benedetti ve Cinigiano, Civitella Paganico, Arcidosso, Castel del Piano, Seggiano, Roccalbegna ve Campagnatico belediyelerinin belediye başkanları da katıldı. Hem İtalya'da hem de uluslararası alanda organik ve sürdürülebilir tarımda mükemmellik modeli olmayı hedefleyen bölge için önemli bir başarı.

Toskana, %19,8'lik ulusal ortalamaya kıyasla %37,5'ten fazla kullanılabilir organik ekili alan ve %13,3'lük organik şirket oranıyla, ulusal rakam olan %7,4'ün neredeyse iki katıyla kendisini önde gelen organik bölgelerden biri olarak doğrulamaktadır. Ekim ayında sunulan ISMEA verileri, yüksek organik tarım alanı yüzdesiyle öne çıkan (şu anda kullanılan tarım alanının %56'sını aşıyor) Montecucco Organik Bölgesi tarafından şimdi daha da güçlendirilen bölgenin erdemli bir örnek olma rolünü kanıtlıyor.

Başkan yardımcısı Saccardi, “Organik bölgelerin bugün sadece tarıma ve üretimin korunmasına değil, aynı zamanda yerlerin bölgesel ve peyzaj kimlik özelliklerine, çevresel sürdürülebilirlik ve doğanın korunması kriterlerine daha fazla önem verilmesi açısından temel önem taşıdığını” söyledi. tarım toprağı ve tarımsal biyolojik çeşitliliğin korunmasına yöneliktir. Bugün Toskana'nın onuncusu olan Montecucco Organik Bölgesi'ne hoş geldiniz diyoruz. Bugün organik bölgeler, bölgelerden gelen değişime yönelik bir kültürün iradesinin güçlü bir sinyalidir. Bu nedenle organik bölge, kalkınma programının merkezine hem çevresel hem de ekonomik sürdürülebilirliği yerleştiren kırsal toplulukları güçlendiren bir aracı temsil ediyor. Montecucco organik bölgesinin faaliyetleri aynı zamanda güney Toskana'nın kırsal bölgesi için de bir katma değer temsil edebilir ve tarım ve çevre yönetimine yönelik organik bir yaklaşım konusunda itici bir güç görevi görebilir.”

Ortak bir hedef: Sürdürülebilirliği ve biyolojik çeşitliliği teşvik etmek
Montecucco Organik Bölgesi, Toskana Bölgesi, Güney Toskana Kırsal Bölgesi, CIA, Coldiretti ve Montecucco Çiftçiler Birliği gibi kurumların ve konuların desteğiyle biyolojik çeşitliliği artıran tarımı teşvik etmek, hem sürdürülebilir kalkınma modelini teşvik etmek hem de sürdürülebilir kalkınma modelini teşvik etmek amacıyla oluşturuldu. çevresel ve sosyoekonomik düzeyde.
Şu anda biyolojik bölgeyi temsil eden ve oluşumuna katkıda bulunan sekiz tarım şirketi var: ColleMassari, Salustri, L'Impostino, Franci, Podere dei Fiori, La Pollinosa, Le Colline Amiatine ve Podere Ciuffoni. Bölgenin atan kalbini temsil eden ve şaraptan yağa, baldan una, hayvansal üretime kadar ürünleriyle Montecucco'yu karakterize eden mükemmelliği temsil eden, tamamı organik tarımla uğraşan sekiz şirket. Projenin duyurulmasından sadece birkaç ay sonra katılım başvurusunda bulunan çok sayıda tarım şirketinin yer aldığı, katılım açısından büyümek üzere olan bir grup. Katılımcı şirketlerin tüm ürünleri, tüketicilere kalite ve bölgeye bağlılık garantisi veren biyo-bölge logosunu etikette taşıyacak. Katılmak isteyen şirketlerin temel bir şartı yerine getirmesi gerekiyor: Üretimlerinin en az %30'unun organik sertifikalı olması gerekiyor.

Montecucco Organik Bölgesi başkanı ve ColleMassari'nin mali resmi şefi Francesco Saverio Benedetti, “Bugün, bölgemiz için büyük önem taşıyan bir anı kutluyoruz: Toskana Bölgesi'nin Montecucco Organik Bölgesi'ne resmi olarak tanınmasını kutluyoruz” dedi. Bu başarı, bir yıldan fazla bir süre önce, bölgemizi geliştirebilecek ve destekleyebilecek organik bir bölge yaratma olasılığı hakkında konuşmaya başladığımızda doğan bir fikrin meyvesidir. Herkesin kararlılığı, olağanüstü uyum ve ortak vizyon sayesinde bu fikri çok kısa sürede gerçeğe dönüştürmeyi başardık. Bugünkü, şirketlerin, kurumların ve toplulukların, geleneklerimize dayanan ve geleceğe duyarlı, sürdürülebilir tarımı teşvik etmek için birlikte çalıştığı kolektif bir çabanın sonucudur. Montecucco organik bölgesinin doğuşu bölgemiz için tarihi bir anı temsil ediyor. Topluluklarımızın potansiyelini öne çıkaran sürdürülebilir ve kapsayıcı bir gelecek inşa etmek için çalışıyoruz. Bu proje, doğal ve tarımsal mirasımızı korumamıza, vatandaşlara ve şirketlere yeni ekonomik ve sosyal fırsatlar sunmamıza olanak sağlıyor.”

Uzun vadeli hedefler ve gelişim
Montecucco Organik Bölgesi, üç zaman aşamasına ayrılmış bir sonraki hedefleri zaten belirlemiştir:
1. Kısa vadede: Farkındalığı artırın ve hâlihazırda organik tarımla uğraşan yerel üreticileri daha fazla destekleyin, şirket sayısını artırın ve bilgilendirme ve iletişim kampanyaları yoluyla ilçeyle ilgili bilgiyi teşvik edin.
2. Orta vadede: Bölgesel teklifi geliştirmek ve Montecucco'yu sürdürülebilir turizm için bir destinasyon olarak tanıtmak amacıyla turizm ve kültür sektörünü de içeren işbirliği ağının güçlendirilmesi.
3. Uzun vadeli: Bölgenin bölgesel ve uluslararası düzeyde organik ve sürdürülebilir tarımda referans model olarak kurulması.
Misyon, Montecucco'nun yalnızca ürünlerinin kalitesiyle değil, aynı zamanda sektör fuarlarında ve küresel tanıtım faaliyetleri aracılığıyla ilgi ve görünürlük çekebilecek, sürdürülebilirlik ve biyolojik çeşitliliğin bir amblemi olarak tanınmasını sağlamaktır.
Montecucco Organik Bölgesi ile bölge, doğal kaynakları koruyan, toplum ve çevre üzerinde olumlu ve kalıcı bir etki bırakmaya kararlı, sürdürülebilir, kapsayıcı ve değerli bir tarım modeline olan bağlılığını teyit ediyor.

On ilçe
27.07.2021 tarihinde kurulan Fiesole Organik Bölgesi; 10/4/2022 tarihinde kurulan Calenzano organik bölgesi; 22.06.2022 tarihinde kurulan Val di Cecina Kırsal ve Organik Bölgesi; 23.12.2022 tarihinde kurulan Montalbano organik bölgesi; 31-01-2023 tarihinde kurulan Chianti Organik Bölgesi; 31.07.2023 tarihinde kurulan Maremma Toskana Organik Bölgesi; 8-02-2024 tarihinde kurulan Colline della Pia organik bölgesi; 23.07.2024 tarihinde kurulan Valli Senesi Organik Bölgesi; Valdarno di sopra'nın kırsal ve organik bölgesi 29.07.2024 tarihinde kuruldu ve son olarak 20.09.2024 tarihinde kurulan Montecucco organik bölgesi.
Tüm bu ilçeler, ulusal organik bölgeler siciline ve ulusal gıda bölgeleri siciline kayıtlıdır.
 
Üst