Mitri Şirin: ZDF sunucusu gizli sağ toplantılar hakkında dokunaklı sözler yazıyor

Felaket

New member
“Almanya benim evim, benim evim, burada kalacağım ve bunu hiçbir şey değiştirmeyecek.” ZDF sunucusu Mitri Şirin, “Nazilere karşı” durmak istediği X raporunu bu sözlerle noktalıyor. Şirin, yabancıları ve istenmeyen Almanları ülkeden sınır dışı etmek için bir “geri dönüş” planı hazırlayan Almanya'daki sağcıların gizli bir toplantısına ilişkin haberlere açıkça tepki gösteriyor.

Mitri Şirin: “Almanya'da doğdum, okula gittim ve 30 yıldır vergi ödüyorum”

Şirin, “Hikâyeni anlat” ve “Sessiz çoğunluk uyan” hashtagleri altında yazmaya devam ediyor: “Benim adım Mitri Şirin. Annem ve babam 1960'lı yılların sonunda Türkiye'den Almanya'ya geldiler, burada çalıştılar, vergi ödediler ve çocukları oldu.” Kendisi Almanya'da doğdu, okula gitti, burada eğitim gördü, 30 yıldır vergi ödüyor ve burada bir aile kurdu.

Kendisi “80'li ve 90'lı yıllarda siyasi yelpazedeki 'Almanya Almanlar içindir, yabancılar dışarı' gibi cümleleri zaten fark etmişti. Mölln, Rostock-Lichtenhagen, Solingen, Hoyerswerda gibi ırkçı saldırılara maruz kaldı. Şirin, “Bu hoş bir duygu değildi ve şimdi geri geliyor” dedi.

Sonunda en önemli cümlesi var: “Almanya benim evim, benim evim, burada kalacağım ve bunu hiçbir şey değiştirmeyecek.”