Mira Kapoor için “Pazar günleri Rajma Chawal’ın Elle Yenilmesi İçindir”

Leila

Global Mod
Global Mod
Ellerinizle yemek yemenin Hint kültürünün bir parçası olmasının bir nedeni var. Ayurveda ilkelerine göre, parmakları kullanarak ellerle yemek yeme sürecinin daha derin bir anlamı vardır. Dikkatli yemeyi teşvik eder. Mira Kapoor buna kesin olarak inanıyor. Hafta sonunu harika bir desi yemeği ile kutladı. Oh, evet, desi tabağının bir resmini paylaştı. Ne içerdiğini biliyor musun? En sevdiğimiz rajma chawal! Destansı yemek kombinasyonu lezzetli görünüyordu. Pirinç ve köri ile birlikte, sade baharatlarla yapılmış kuru aloo yemeği vardı. Tabakta kendisine bir dilim soğan da ikram edildi. Altyazısı her şeyi açıklıyor. “Pazar günleri Rajma Chawal’ın yenilmesi içindir sirf haath se (Pazar günleri rajma chawal’ı sadece elle yemek içindir)”

Öyleyse oku: Kareena Kapoor Khan, Ev Yapımı Maharashtrian Öğle Yemeğinin Keyfini Çıkarıyor, Instagram’daki Arkadaşa Teşekkürler


Mira Kapoor, desi ev yapımı lezzetler için yumuşak bir köşeye sahiptir. Bir keresinde bize nefis kahvaltısından bir göz attı ama bir değişiklik oldu. Mira’nın Instagram Hikayelerinde boş bir tabak yer aldı, bu da yemeğini çoktan bitirdiği anlamına geliyor. Tepside ne olduğunu tahmin etmeye hayranlarını bıraktı. Sonra tabağı göstererek ekledi, “Hiçbir şey çünkü hepsini ben yedim. Erişte mayası. Favori.”

Öyleyse oku: Gauahar Khan’ın Ramazan Orucu Üzerine İlgili Gönderisi: ‘Son İki Dakika En Uzun Sürer Gibi Görünüyor’

Mira Kapoor’un Hint yemeklerine olan sevgisi, sosyal medyasında oldukça belirgindir. Hafta sonu günlüklerinde çoğu zaman leziz ev yapımı yemekler yer alır. Bize tabağına bir göz attığını gösteren bir resim bıraktı. Sarso ka saag, paneer sos, dal makhni ve aloo gobhi gibi görünen bir sabzi de vardı. Yanında bir kase soğan ve domates raita vardı. Ayrıca tabağında dörtte bir oranında paratha görebiliyorduk. Mira yemeği, deneyimine dünyevi bir dokunuş katan güzel bir kansa tabağında servis etti.

Mira Kapoor, seyahat ederken bile çeşitli yerel geleneksel mutfakları keşfetmekten çekinmiyor. Goa’ya gittiğinde, yemek günlükleri ağız sulandıran otantik bir Konkani thali gösterdi. Mira, bu thali’nin resmini içeren bir atlıkarınca gönderisi paylaşmıştı. Bütün yemekler ne vardı? Kabarık, derin yağda kızartılmış puris, bir kase zengin, lezzetli bir köri ve biraz derin yağda kızartılmış besan börek görebiliyorduk. Yemeğin tadını arttırmak için biraz turşu ve yeşil Hint turşusu vardı. İlginç, değil mi? Thali o kadar sağlıklı görünüyordu ki, gidip benzer bir yemeğin tadını çıkarmak istedik.


Mira Kapoor’un mutfak maceraları ilişkilendirilebilir. sence de öyle değil mi
 
Üst