Mercedes fabrikası: “Birinin bağırdığını duyduk: Onu piç kurusu vurdun!”

Felaket

New member
Baden-Württemberg’deki Sindelfingen’de sabah 7.45’ten beri olağanüstü hal var. Daha kesin olmak gerekirse: oradaki Mercedes-Benz fabrikasında. Ludwigsburg polisinin bildirdiği üzere sabah saatlerinde bir cinayet işlendi.

Soruşturmanın mevcut durumuna göre, 53 yaşındaki bir adam şirketin üretim salonuna girdi. Sonra birkaç kişiye ateş ettiği söyleniyor. Polis raporuna göre, 44 yaşındaki iki erkek aldıkları yaralardan öldü.

Fabrika güvenlik çalışanlarının, memurlar onu tutuklamadan önce zanlıyı tutukladığı söyleniyor. Tutarlı raporlara göre, şüpheli cinayet silahı da ele geçirildi.

“Birden denildi ki: Çabuk buradan gidin, ateş edildi”

Mercedes-Benz fabrikasındaki insanlar dehşete kapılmış durumda. Haberler çevrimiçi, ateş edildiğinde çalışan bir çalışanla konuştu. Sabah saatlerinde yaşananları “korkunç ve üzücü” olarak tanımlıyor.

İsminin gizli kalmasını isteyen adam, silah seslerini öğrendiği anı da anlatıyor. “İşimi yapıyordum ki birdenbire ‘Çabuk buradan gidin, ateş ediliyor’ denildi.

Tüm çalışanlar söz konusu salondan toplanma noktalarına akın etti. “Meslektaşlarım ve ben, polisin bir kişiyi nasıl yere ittiğini gözlemleyebildik.” Yaşlı bir adam olduğu söyleniyor.

“Birinin bağırdığını duyduk: Onu piç vurdun!”

“Yavaş yavaş daha fazla polis memuru geldi. Birinin bağırdığını duyduk: Seni piç vurdun onu! O an burada birinin çıldırdığını fark ettim; Sebebi ne olursa olsun.”

Vuruşların nasıl gerçekleştiği ve şoke eden eylemin ardındaki neden soruşturma konusu. Bir polis sözcüsü de Perşembe günü, öldürülen 53 yaşındaki ve 44 yaşındaki iki kurbanın birbirini tanıyıp tanımadığına dair herhangi bir bilgi veremedi.

“SWR”ye göre mağdurlar harici bir hizmet sağlayıcının çalışanlarıdır, yani çalışanlar değildir. Aynısı şüpheli silahlı adam için de geçerlidir. Mercedes-Benz, hangi şirketin dahil olduğunu belirtmedi.

“Bild” gazetesinden edinilen bilgiye göre, otomobil üreticisinin S-Serisi’nin de üretildiği Factory 56’da ateş açıldı. Ölenlerin yanı sıra bir yaralı daha olduğu söyleniyor.

Mercedes Benz: “Kalbimiz kurbanlarla birlikte”

Polis ve şirketlerin vurguladığı gibi, Sindelfingen fabrikasında çalışanlar için artık herhangi bir tehlike yok. Söz konusu salon boşaltılırken, Mercedes çalışanları “polis ve şirketin kendi personeli tarafından denetlendi”.

Şantiyede toplam 35.000 kişi çalışıyor, Sindelfingen’deki fabrika Stuttgart otomobil üreticisinin en geleneksel lokasyonlarından biri. Bu arada Mercedes-Benz, güncel olaylardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Bir şirket sözcüsü Perşembe günü “Sindelfingen’den gelen trajik haberler bizi derinden şok etti” dedi. Düşüncelerimiz kurbanlar, aileleri ve sahadaki tüm meslektaşlarımızla.” dedi.