Mannheim'da öldürülen polis memuru için büyük üzüntü: “Özel bir insan”

Felaket

New member
Rouven L. öldü. Cuma günü Mannheim'da bir Afgan tarafından düzenlenen bıçaklı saldırıda polis memuru o kadar ağır yaralandı ki, saldırının sonuçlarından kurtulamadı. Departmanı, 29 yaşındaki kişinin ölümünün resmi olarak onaylanmasından kısa bir süre sonra duygusal bir Facebook gönderisi yayınladı. Yoldaşın yasından dolayı profil resmi gri.

Mannheim Polisi: “Derin şoktayız”

Mannheim polisi Facebook'ta şunları yazdı: “Meslektaşımızın yasını tutuyoruz – başkalarını korumak için hayatını verdi! Cuma günü, Mannheim polis merkezinden meslektaşımız bir polis operasyonu sırasında bıçaklı saldırıda ağır yaralandı. Bugün acı haberi aldık: Hastanede aldığı ciddi yaralardan dolayı derin bir şok yaşadık; bu kayıp hepimizi derinden etkiliyor ve aynı zamanda şaşkına çeviriyor. Tüm polis ailesi onun yasını tutuyor ve onun ailesini, arkadaşlarını ve akrabalarını düşünüyor. hareketlerinde sakin ve düşünceli ve herkese karşı daima dost canlısı, açık bir gülümsemeye sahip bir insan. Onu asla unutmayacağız!”

Kısa bir süre sonra paylaşımın altına yüzlerce yorum birikti. İnsanların büyük çoğunluğu üzüntülerini ve sempatilerini kısa ve duygusal sözlerle ifade etti. Örneğin Udo Haupt şunu yazdı: “Ailesine, meslektaşlarına, arkadaşlarına ve tanıdıklarına en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ne trajik bir kayıp.”

Tüm polis memurlarına büyük üzüntü ve teşekkürler

Bazıları taziye ifadelerinde polis memurlarının Almanya'da her gün sergilediği başarıları ve yaptıkları işin ne kadar tehlikeli olduğunu da hatırlatıyor. Örneğin Ilona Maro: “Aileye ve meslektaşlarımıza en derin başsağlığı dileklerimizi sunarız. Hepimizin güvenliğine olan günlük bağlılığınız için size yeterince teşekkür edemeyiz! Meslektaşımızın bunu başaramamasından derin üzüntü duyduk. Biz de öyle umuyorduk. öyle ki işler onun için iyi sonuçlanacaktır.”

Jenny Re ayrıca ülkedeki tüm polis memurlarına da seslendi: “Bu inanılmaz. Tamamen yabancılar için bile. Derinden etkilendim. Tüm akrabalarıma, dostlarıma ve meslektaşlarıma en derin taziyelerimi sunuyorum. Rouven gibi her gün hayatlarını riske atan tüm polis memurlarına çok teşekkür ederim.” geri kalanımız eylemde.”

Alex Bensch de durumu aynı şekilde değerlendiriyor ve şunları paylaşıyor: “Aileye, yakınlarını kaybedenlere ve meslektaşlarıma en içten başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Ayrıca tüm polise ve diğer tüm kurtarma görevlilerine hizmetleri ve sürekli bağlılıkları için yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm Almanya polisi seviyor! “

Boris Stefanie Kristo şöyle diyor: “Başınız sağ olsun. Bizi korumak için hayatlarınızı riske attığınız için teşekkürler sevgili Mannheim polisi. Her gün yeniden. İşin bu noktaya gelmesi, burada böyle bir şeyi okumak zorunda kalmamız çok yazık.”

Bazıları da taziye ifadelerini politikacılara yönelik az çok gizli eleştirilerle tamamlıyor. Örneğin Claudia Hensler oldukça ironik bir şekilde yazıyor: “Tek kelimeyle üzücü. Aileye başsağlığı ve sabır diliyorum. Politikacılara çok teşekkürler.”

Bu açıklamanın Haberin Detaylarıında muhtemelen saldırganın yıllar önce Almanya'ya mülteci olarak geldiği söylenen bir Afgan olması yatıyor. Bu gerçek göz önüne alındığında sosyal medyada siyasete ve son yıllardaki göç ve mülteci politikalarına yönelik büyük bir öfke var.

İlk bağış toplama kampanyaları

Halihazırda yaslı kişiler için bağış toplama kampanyaları var, örneğin Gofundme'de. Orada, Blumberg'deki bir polis biriminden meslektaşları, Rouven L.'nin yakınları için bağış çağrısında bulundu. Şimdiden birkaç bin avro toplandı.