Yaz gelince her gün kaseler dolusu lor yemeye başlıyoruz. Soğuk süt ürünü, aşırı sıcağa göğüs germek için vücudumuzu soğutmakla kalmaz, aynı zamanda vücudumuzun formda kalmasına da yardımcı olur. Mideye hafiftir ve harika bir eşlik olarak yemeklerimizi güçlendirir. Ancak bazı insanlar sade lor tadını sevmez. Onlar için meyveli yoğurt ve müsli, lor alımını artırmak için iyi birer seçenektir. Ve eğer biri tatlıya düşkünse, pıhtıya bal eklemek, onu kimsenin hayır diyemeyeceği lezzetli bir yemek yapar. Şimdi merak ediyor olmalısınız…
…Balı lor ile karıştırabilir miyiz?
Evet, pek çok rapor, lor ve balı birleştirmenin güvenli olduğunu öne sürüyor. Aslında, bu yiyeceklerin her ikisi de son derece sağlıklıdır ve birlikte besleyici bir kombinasyon oluşturur.
Öyleyse oku: Her Gün Dahi Yemek? Şu Yiyeceklerle Eşleştirmeyi Hemen Durdurun
Fotoğraf Kredisi: iStock
Lor’a Bal Karıştırmanız İçin 5 Neden:
1. Lezzetli Bir Atıştırmalık:
Lor kremsi bir dokuya ancak keskin bir tada sahiptir. Bal, tatlılığı ile ekstra keskinliği dengeler ve pıhtının damak tadına hitap etmesini sağlar. Yoğurt kasesi yapmak için meyve veya raita yapmak için ananas gibi sebzeler eklemek, damak tadımız için nefis bir yemek sunar.
2. İyilik İçin İyi:
Lorun, iyi bakteri olan ve bağırsaklarımızı sağlıklı tutan probiyotikler içerdiği bilinmektedir. Çalışmalar, balın da bağırsaktan enfeksiyona neden olan bakterileri ortadan kaldırdığını ve bir probiyotik görevi gördüğünü ortaya koymaktadır. Bağırsaklarımızı düzgün ve sorunsuz çalışır durumda tutmak için birlikte sihirlerini kullanırlar.
3. Protein Yumruğu:
Lor bir süt ürünüdür ve iyi miktarda protein içerir. Protein vücudumuz tarafından güçlü kemikler ve dişler, sağlıklı cilt ve hatta kilo kaybı için gereklidir. Bu kadar değil, protein ayrıca gün boyunca aktif kalmamız için bize çok fazla enerji verir. Bal eklemek, onu iyi bir tat için yenebilecek, protein açısından zengin bir atıştırmalık haline getirebilir.
4. Bağışıklık Arttırıcılar:
Hem bal hem de lor, harika bağışıklık güçlendiricilerdir. Bal, vücudun yaygın hastalıklara karşı savunması olarak işlev gören antioksidanlar içerir. Lor da doğal bağışıklığı artıran özelliklere sahiptir ve bu yiyeceklerin her ikisi de bizi zinde ve doyurucu tutmak için çalışır.
5. AIDS Sindirimi:
Hem lor hem de bal kolayca sindirilebilir ve ayrıca sağlıklı sindirimi desteklemek için çalışır. Bu, vücudun yağ birikimini önlemesine yardımcı olur ve kabızlık ve asitlik gibi karın sorunlarını uzak tutar.
Öyleyse, lezzetli atıştırmalıklar, smoothie’ler ve tatlılar yapmak için loru balla tatlandırın.
Feragatname: Tavsiye içeren bu içerik, yalnızca genel bilgi sağlar. Hiçbir şekilde nitelikli bir tıbbi görüşün yerine geçmez. Daha fazla bilgi için her zaman bir uzmana veya kendi doktorunuza danışın. Haberler bu bilgiler için sorumluluk kabul etmez.
…Balı lor ile karıştırabilir miyiz?
Evet, pek çok rapor, lor ve balı birleştirmenin güvenli olduğunu öne sürüyor. Aslında, bu yiyeceklerin her ikisi de son derece sağlıklıdır ve birlikte besleyici bir kombinasyon oluşturur.
Öyleyse oku: Her Gün Dahi Yemek? Şu Yiyeceklerle Eşleştirmeyi Hemen Durdurun
Fotoğraf Kredisi: iStock
Lor’a Bal Karıştırmanız İçin 5 Neden:
1. Lezzetli Bir Atıştırmalık:
Lor kremsi bir dokuya ancak keskin bir tada sahiptir. Bal, tatlılığı ile ekstra keskinliği dengeler ve pıhtının damak tadına hitap etmesini sağlar. Yoğurt kasesi yapmak için meyve veya raita yapmak için ananas gibi sebzeler eklemek, damak tadımız için nefis bir yemek sunar.
2. İyilik İçin İyi:
Lorun, iyi bakteri olan ve bağırsaklarımızı sağlıklı tutan probiyotikler içerdiği bilinmektedir. Çalışmalar, balın da bağırsaktan enfeksiyona neden olan bakterileri ortadan kaldırdığını ve bir probiyotik görevi gördüğünü ortaya koymaktadır. Bağırsaklarımızı düzgün ve sorunsuz çalışır durumda tutmak için birlikte sihirlerini kullanırlar.
3. Protein Yumruğu:
Lor bir süt ürünüdür ve iyi miktarda protein içerir. Protein vücudumuz tarafından güçlü kemikler ve dişler, sağlıklı cilt ve hatta kilo kaybı için gereklidir. Bu kadar değil, protein ayrıca gün boyunca aktif kalmamız için bize çok fazla enerji verir. Bal eklemek, onu iyi bir tat için yenebilecek, protein açısından zengin bir atıştırmalık haline getirebilir.
4. Bağışıklık Arttırıcılar:
Hem bal hem de lor, harika bağışıklık güçlendiricilerdir. Bal, vücudun yaygın hastalıklara karşı savunması olarak işlev gören antioksidanlar içerir. Lor da doğal bağışıklığı artıran özelliklere sahiptir ve bu yiyeceklerin her ikisi de bizi zinde ve doyurucu tutmak için çalışır.
5. AIDS Sindirimi:
Hem lor hem de bal kolayca sindirilebilir ve ayrıca sağlıklı sindirimi desteklemek için çalışır. Bu, vücudun yağ birikimini önlemesine yardımcı olur ve kabızlık ve asitlik gibi karın sorunlarını uzak tutar.
Öyleyse, lezzetli atıştırmalıklar, smoothie’ler ve tatlılar yapmak için loru balla tatlandırın.
Feragatname: Tavsiye içeren bu içerik, yalnızca genel bilgi sağlar. Hiçbir şekilde nitelikli bir tıbbi görüşün yerine geçmez. Daha fazla bilgi için her zaman bir uzmana veya kendi doktorunuza danışın. Haberler bu bilgiler için sorumluluk kabul etmez.