Miksoloji bir bilim olduğu kadar bir sanattır. Mükemmel kokteyl deneyiminin yaratılmasında çeşitli faktörler rol oynar. Malzemeler, teknikler ve lezzet kombinasyonlarının yanı sıra, diğer hususlar da içeceğinizden aldığınız keyfi etkileyebilir. Çoğumuzun ortak şüphesi kokteyllerde buz kullanımıdır. Pek çok kişi bardağında birkaç buz küpü veya az miktarda kırılmış buz sever. Peki ya daha büyük bir buz parçası? Görünüşe göre bazı insanlar kokteyllere fazladan buz eklemenin restoran ve barlar tarafından yapılan bir çeşit dolandırıcılık olduğunu düşünüyor. Ancak bir barmen ve sommelier tarafından hazırlanan yeni bir Haber bu efsaneyi çürütmeyi amaçlıyor.
Öyleyse okuyun: Gin: Kokteylleri ve Instagram’ı Ele Geçiren Ruhlu Devrim
Makara Instagram kullanıcısı @ajitbalgi tarafından paylaşıldı. İçinde ilk olarak insanların kokteyllerde buz kalıpları kullanılarak kandırıldıklarını düşündüklerini belirtiyor. Yani, buzun barların daha küçük porsiyonlarda alkollü içecek servisi yapmasına izin verdiğini düşünüyorlar. Ancak Ajit, bu tür buz parçalarının genellikle “yüksek dayanıklı kokteyllerde” kullanıldığını açıklıyor. Bunlar, yaklaşık 60 ml alkollü içkilerle nispeten daha yüksek bir alkol gücüne sahip olma eğilimindedir. Diğer malzemeler de eklendikten sonra kokteylin tamamı yaklaşık 100 ml’ye ulaşır. Ajit, bu içeceklerin servisinde kullanılan bardakların çok daha büyük olduğunu ve bunları tamamen alkollü karışımla doldurmanın mümkün olmadığına dikkat çekiyor. Bu, içeceğin tek bir porsiyon için fazla sert olmasına neden olur.
Böylece bardağa bir blok buz eklenir ve bu da kokteylin daha uzun süre serin kalmasını sağlar. Blok ne kadar büyük olursa o kadar yavaş erir. Böylece buz, yavaş yudumlarla soğutulmuş bir içeceğin tadını çıkarmanızı sağlar. Aşağıdaki Habernun tamamını izleyin:
Kokteylle ilgili başka şüpheleriniz var mı? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.
Öyleyse okuyun: Pazara Koşmaya Zaman Olmadığında Son Dakikada Yapabileceğiniz 5 Kokteyl Tarifi
Toshita Sahni HakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla beslenir. Bir sonraki yemeğini mutlulukla düşünmediği zamanlarda roman okumayı ve şehirde dolaşmayı seviyor.
Öyleyse okuyun: Gin: Kokteylleri ve Instagram’ı Ele Geçiren Ruhlu Devrim
Makara Instagram kullanıcısı @ajitbalgi tarafından paylaşıldı. İçinde ilk olarak insanların kokteyllerde buz kalıpları kullanılarak kandırıldıklarını düşündüklerini belirtiyor. Yani, buzun barların daha küçük porsiyonlarda alkollü içecek servisi yapmasına izin verdiğini düşünüyorlar. Ancak Ajit, bu tür buz parçalarının genellikle “yüksek dayanıklı kokteyllerde” kullanıldığını açıklıyor. Bunlar, yaklaşık 60 ml alkollü içkilerle nispeten daha yüksek bir alkol gücüne sahip olma eğilimindedir. Diğer malzemeler de eklendikten sonra kokteylin tamamı yaklaşık 100 ml’ye ulaşır. Ajit, bu içeceklerin servisinde kullanılan bardakların çok daha büyük olduğunu ve bunları tamamen alkollü karışımla doldurmanın mümkün olmadığına dikkat çekiyor. Bu, içeceğin tek bir porsiyon için fazla sert olmasına neden olur.
Böylece bardağa bir blok buz eklenir ve bu da kokteylin daha uzun süre serin kalmasını sağlar. Blok ne kadar büyük olursa o kadar yavaş erir. Böylece buz, yavaş yudumlarla soğutulmuş bir içeceğin tadını çıkarmanızı sağlar. Aşağıdaki Habernun tamamını izleyin:
Kokteylle ilgili başka şüpheleriniz var mı? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.
Öyleyse okuyun: Pazara Koşmaya Zaman Olmadığında Son Dakikada Yapabileceğiniz 5 Kokteyl Tarifi
Toshita Sahni HakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla beslenir. Bir sonraki yemeğini mutlulukla düşünmediği zamanlarda roman okumayı ve şehirde dolaşmayı seviyor.