Kızarmış Bhallalara Elveda Deyin: Bugün Bu Düşük Kalorili Filizli Dahi Bhalla Tarifini Deneyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Her Hint etkinliğinin vazgeçilmez yemeği nedir? Dahi Bhalla! Ekşi, lezzetli ve o kadar aromalı ki, sadece bir tanesiyle yetinmek zor. Bu yoğurt bazlı chaat, süngerimsi bhallalar ve chaat masala ile tepesinde tatlı-acı çutney ile servis edilir ve tatlılık ve tuzluluğun mükemmel bir dengesini sunar. Ancak, biz onları sevsek de, kızarmış bhallalar genellikle bir suçluluk duygusuyla birlikte gelir – özellikle de diyetinize dikkat ediyorsanız. Ancak bu, bu nefis tatlardan vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Eğer dahi bhalla hayranıysanız, sizin için mükemmel bir suçluluk duygusu yaratmayan tarifimiz var: Filizli Dahi Bhalla! Evet, doğru okudunuz! Bu kolay tarif için minimum malzeme gerekir ve kısa sürede hazırlanabilir. Merak ettiniz mi? Merak etmelisiniz! Evde filizli dahi bhalla yapmayı keşfetmek için okumaya devam edin.

Ayrıca Okuyun: Pişman Olmadan Tadını Çıkarmak İçin Dahi Bhalla'nızı Daha Sağlıklı Hale Getirmenin 5 Yolu


Fotoğraf Kredisi: iStock

Sprouts Dahi Bhalla'yı Bu Kadar Özel Kılan Nedir?


Sprouts dahi bhalla, diyet yaparken atıştırmalık veya tatlı olarak mükemmel bir seçimdir. Yıldız malzemesi olan filizler, protein, lif, folat, magnezyum ve K vitamini ile doludur ve bu da onu doyurucu ve tatmin edici bir seçenek haline getirir. Geleneksel bhallaların aksine, bu versiyon kızartılmak yerine buharda pişirilir, böylece suçluluk duymadan lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Ve kızartılmamış ve lezzet dolu olduğu için, seçici yiyenler bile filizleri fark etmeyecektir. Bu lezzetli atıştırmalığı bir sonraki ev partinizde veya toplantınızda servis edin ve misafirlerinizin daha fazlası için geri gelmesini izleyin!

Filizli Dahi Bhalla'yı Önceden Hazırlayabilir Misiniz?


Sprouts dahi bhalla en iyi taze olarak tüketilir. Ancak, zamanınız kısıtlıysa, önceden hazırlayabilirsiniz. Filiz bhallaları yoğurt karışımına batırmak yerine, buharda pişirin ve buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın, burada iki güne kadar saklayabilirsiniz. Yoğurt malzemelerini ayrı ayrı karıştırın ve ekşimesini önlemek için buzdolabında saklayın. Servis etmeye hazır olduğunuzda, filiz bhallaları mikrodalgada iki dakika ısıtın, ardından yemeği birleştirin. Bu şekilde, taze yapılmış gibi lezzetlerinin tadını çıkaracaksınız.

Evde Filiz Dahi Bhalla Nasıl Yapılır | Filiz Dahi Bhalla Tarifi


Evde lahanalı bhalla yapmak çok kolaydır. Dijital içerik üreticisi @rishita.thalluri tarafından Instagram'da paylaşılan bu tarif basit ve anlaşılırdır. İki su bardağı karışık lahanayı bir mikser öğütücüde iri parçalar halinde karıştırarak başlayın. Kaba macunu bir kaseye aktarın ve bir su bardağı yoğurt ve bir su bardağı sooji ile karıştırın. İyice karıştırın ve 30 dakika dinlendirin. Dinlendikten sonra, bir paket meyve tuzu yavaşça katlayın. Bir buhar tepsisini yağlayın ve lahana karışımından küçük toplar oluşturun, aşırı doldurmadan tepsiye yerleştirin. 15 dakika veya yumuşayana kadar buharda pişirin. Bu arada, iki su bardağı yoğurdu çırpın, tatmak için tuz ve şeker veya stevia ekleyin. Buharda pişirildikten sonra, bhallaları yoğurda batırın ve 30 dakika buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce, kavrulmuş kimyon tozu, kırmızı biber tozu, baharatlı kişniş çutneyi ve keskin demirhindi çutneyi ile süsleyin.

Sprouts Dahi Bhalla'nın Habersunun tamamını buradan izleyin.

Ayrıca Okuyun: Vada Çok Sert Dönüyor mu? Sokak Stili İçin 5 Hızlı İpucu Dahi Bhalla

Bu tarifi evde deneyecek misiniz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlarda paylaşın!
 
Üst