Bize her sabah kalın bir doldurulmuş paratha verin ve biz mutluyuz. Bizi durduran tek şey, bir parathaya yüklenen karbonhidrat miktarıdır. Kilo verme diyetini uygulayanlar veya diyabeti yönetenler için düşük karbonhidratlı bir diyet önerilir. Şahsen günlük karbonhidrat ihtiyacımı öğle yemeğinde roti ve sabzi ile almayı ve kahvaltı ve akşam yemeğinde mümkün olduğunca kaçınmayı seviyorum. Benim gibi insanlar için, bu düşük karbonhidratlı paratha, neredeyse her gün ortaya çıkan paratha isteklerini doyurmak için mükemmel bir çözüm olarak geliyor. Bu tarifi beslenme uzmanı Rashi Chowdhary’nin Instagram hesabında buldum ve sizinle paylaşmayı düşündüm.
Düşük karbonhidrat diyetinin faydaları nelerdir?
Düşük karbonhidratlı bir diyet, orta miktarda sağlıklı karbonhidrat ve glütensiz tahıllara odaklanır. Sağlıksız karbonhidratların, diyabet yönetimini ve kilo kaybını engelleyebilecek kan şekeri ve kan basıncı seviyelerini bozduğu bilinmektedir.
The American Journal of Clinical Nutrition’da yayınlanan yakın tarihli bir araştırma, düşük karbonhidratlı bir kahvaltı izleyen tip 2 diyabetli kişilerin, yemek yiyenlere kıyasla yemek sonrası glikoz seviyelerinde %74’lük bir düşüş yaşadığını ve gün boyunca daha stabil kan şekerine sahip olduğunu ortaya koyuyor. standart bir az yağlı kahvaltı.”
Öyleyse oku: Düşük Carb Keto Thepla Tarifi – Yoğun Sabahlar İçin Kolay Ve Sağlıklı Kahvaltı Tarifi
Doldurulmuş paratha yemek mükemmel bir kahvaltı olabilir. Fotoğraf Kredisi: iStock
Düşük Carb Paratha – Nedir?
Düşük karbonhidratlı bir paratha ideal olarak ragi ve jowar gibi glütensiz unlarla yapılır ve karnabahar gibi düşük karbonhidratlı sebzelerle doldurulur. Beslenme uzmanı Rashi Chowdhary, onu sağlıklı bir öğüne dönüştürmek için, “Yeterli proteini yok, bu yüzden daha dolgun hissetmek için biraz yumurta bhurji ile birlikte yemenizi tavsiye ederim ya da biraz bezelye ekleyebilir veya glütensiz bir un kullanmayı deneyebilirsiniz. karabuğday veya badem unu gibi daha fazla proteine sahiptir.”
Kilo Kaybı ve Diyabet Diyeti İçin Düşük Karbonhidratlı Paratha Nasıl Yapılır:
Gobi’yi (karnabahar) buğulayın ve rendeleyin ve herhangi bir glütensiz unla birleştirin. Doğranmış soğanları ekleyin ve kırmızı biber tozu, tadına göre tuz ve amcho tozu ekleyin. Ayrıca sağlıklı ghee şeklinde biraz gres ekleyin. Sonra hamur yapmak için biraz su koyun. Hamuru her zamanki gibi her iki tarafını da pişirerek paratha yapmak için kullanın.
Bu paratha ayrıca sindirimi kolaylaştıran ve kilo vermeye yardımcı olan lif açısından da zengindir. Yani, şimdi doyurucu bir paratha için özleminizi öldürmek zorunda değilsiniz. Güne tok bir mide ve daha tok bir kalple başlayarak çocukluk günlerinizi yeniden yaşayın.
Düşük karbonhidrat diyetinin faydaları nelerdir?
Düşük karbonhidratlı bir diyet, orta miktarda sağlıklı karbonhidrat ve glütensiz tahıllara odaklanır. Sağlıksız karbonhidratların, diyabet yönetimini ve kilo kaybını engelleyebilecek kan şekeri ve kan basıncı seviyelerini bozduğu bilinmektedir.
The American Journal of Clinical Nutrition’da yayınlanan yakın tarihli bir araştırma, düşük karbonhidratlı bir kahvaltı izleyen tip 2 diyabetli kişilerin, yemek yiyenlere kıyasla yemek sonrası glikoz seviyelerinde %74’lük bir düşüş yaşadığını ve gün boyunca daha stabil kan şekerine sahip olduğunu ortaya koyuyor. standart bir az yağlı kahvaltı.”
Öyleyse oku: Düşük Carb Keto Thepla Tarifi – Yoğun Sabahlar İçin Kolay Ve Sağlıklı Kahvaltı Tarifi
Doldurulmuş paratha yemek mükemmel bir kahvaltı olabilir. Fotoğraf Kredisi: iStock
Düşük Carb Paratha – Nedir?
Düşük karbonhidratlı bir paratha ideal olarak ragi ve jowar gibi glütensiz unlarla yapılır ve karnabahar gibi düşük karbonhidratlı sebzelerle doldurulur. Beslenme uzmanı Rashi Chowdhary, onu sağlıklı bir öğüne dönüştürmek için, “Yeterli proteini yok, bu yüzden daha dolgun hissetmek için biraz yumurta bhurji ile birlikte yemenizi tavsiye ederim ya da biraz bezelye ekleyebilir veya glütensiz bir un kullanmayı deneyebilirsiniz. karabuğday veya badem unu gibi daha fazla proteine sahiptir.”
Kilo Kaybı ve Diyabet Diyeti İçin Düşük Karbonhidratlı Paratha Nasıl Yapılır:
Gobi’yi (karnabahar) buğulayın ve rendeleyin ve herhangi bir glütensiz unla birleştirin. Doğranmış soğanları ekleyin ve kırmızı biber tozu, tadına göre tuz ve amcho tozu ekleyin. Ayrıca sağlıklı ghee şeklinde biraz gres ekleyin. Sonra hamur yapmak için biraz su koyun. Hamuru her zamanki gibi her iki tarafını da pişirerek paratha yapmak için kullanın.
Bu paratha ayrıca sindirimi kolaylaştıran ve kilo vermeye yardımcı olan lif açısından da zengindir. Yani, şimdi doyurucu bir paratha için özleminizi öldürmek zorunda değilsiniz. Güne tok bir mide ve daha tok bir kalple başlayarak çocukluk günlerinizi yeniden yaşayın.