Kehl: Karnaval şamandırası yanıyor; çok sayıda kişi ağır yaralandı

Felaket

New member
Pazar günü Baden-Württemberg'in Kehl kentinde düzenlenen karnaval geçit töreni sırasında bir karnaval şamandırası alev aldı. Yaralıların olduğu söyleniyor ancak kaç kişinin olduğu henüz bilinmiyor. Polis sözcüsünden alınan ilk bilgiye göre, bir araç römorkunun alev aldığından şüphelenildi. Bu durum aracın alev almasına neden oldu.

Öğleden sonra saat 3 civarında Ortenaukreis'teki (Baden-Württemberg) Kehl'de itfaiye ve kurtarma teşkilatı bir karnaval geçit törenine çağrılıyor. Sebebi: Arabalardan biri yanıyor. Metrelerce yükseklikteki ahşap araçtan alevler yükseldi.

Bir görgü tanığı “Einsatzreport24” haber portalına “Arabanın yakıtı tükendi ve aniden her şey alev aldı” dedi. Alevlerin en az bir kişiye çarptığı ve bazıları ağır olmak üzere çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Polis şu anda bazıları ağır yaralanan beş kişiden bahsediyor.

Korsan gemisi karnaval şamandırası alevler içinde yandı; çok sayıda yaralı var

“Büyük bir patlama sesi duydum ve dışarı koştum. Daha sonra yanan arabayı gördüm. Yanında yüzü yanmış, elleri yanmış bir adam yatıyordu” diye anlatıyor başka bir görgü tanığı. Patlayan bir gaz şişesine benziyordu.

Görünüşe göre Kara Orman'daki “Glotterkannibalen” grubuna ait bir karnaval şamandırasıydı. Bu bir korsan gemisini tasvir ediyordu. Bir polis sözcüsünden alınan ilk bilgilere göre, muhtemelen Pazar günü bir araba römorku alev aldı. Bu durum aracın alev almasına neden oldu. Römorktaki bazı kişiler kendilerini alevlerden kurtarmak için sokağa atladı. Polise göre, taşıma kamyonunda ağır hasar oluştu.

Bölgede çok sayıda polis, itfaiye ve kurtarma ekibi bulunuyor. Kurtarma helikopteri de kullanılıyor. Papazlar ayrıca tanıklara ve akrabalara bakmak için de hazır bulunuyor. Polis, hasarın boyutu hakkında henüz bir bilgi vermedi. Kehl karakolundan memurlar soruşturmaya başladı.