23-29 Ekim tarihleri arasındaki yedi gün lezzet ve gastronomik mükemmelliğe ayrılacak. Bu, BuyFood ile aynı zamanda gerçekleşen (22-25 Ekim tarihleri arasında Toskana'nın kaliteli ürünlerine adanmıştır) PDO ve PGI haftasıdır ve 100 Toskana restoranını kapsayacaktır. QUORE derneği – Qualità e Origine Rete Toscana DOP ve IGP – tarafından desteklenen girişim, yalnızca Toskana'da yaşayanlara değil aynı zamanda İtalyan restoranlarına da sık sık uğrayan tüketicilere ulaşmak amacıyla Toskana restoranlarında Coğrafi İşaret ürünlerinin kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlıyor. ve bölgemize gelmeyi tercih eden yabancı turistler.
Proje, geçen Haziran ayında Unione Regionale Cuochi Toscani ve Vetrina Toscana ile catering sektörünün ve özellikle de restoranlarının tariflerini denetleyen şeflerin katılımıyla bir ortaklık kurulması yoluyla başlatıldı. Bugün Palazzo Strozzi Sacrati'deki sunuma başkan Eugenio Giani ve başkan yardımcısı ve tarım-gıda meclis üyesi Stefania Saccardi katıldı.
Başkan Giani, “Toskana'da ekili alanların %37,5'i organik sertifikaya sahiptir; bu rakam, sürdürülebilir tekniklere göre giderek artan sayıda doğal ürün elde etmeye uzun süredir kararlı olan bir bölgeyi gösteren bir rakamdır. QUORE derneğinin bu girişimi aracılığıyla tanıtılan ve değer verilenlerle aynı olanlar, onlara görünürlük kazandırmanın ve tüketimini teşvik etmenin bir yoludur”.
Tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, “Aşçılar ve restoran işletmecileri, her zaman basit tariflerden oluşan Toskana geleneğinin değerini temsil ettiler” dedi. Bu girişimle DOP ve IGP sertifikalı kaliteli Toskana yemeklerinin elçileri haline gelebilecekler.”
Quore başkanı Luciano Gigliotti, “'Kalite Festivalleri' projesinin başarısından sonra, bugün projeye katılan Toskana restoran işletmecileri, işlerini geliştirme ve Toskana'yı sertifikalı kaliteyle temsil etme isteklerini gösteriyorlar” dedi.
Seçilen haftadan önce, pek çok 'yıldızlı' şefin, restoran işletmecilerine sunulan yeni tarifler aracılığıyla PDO ve PGI kullanmanın değerini gösterdiği üç ustalık sınıfı düzenlendi. Üç randevu: Arezzo'da şef Filippo Scapecchi ile, Calenzano'da şef Simone Caponnetto ile ve Montecatini'de, Istituto Albeghiero'da, eksiksiz bir menünün yalnızca Toskana DOP ve IGP ürünleriyle nasıl oluşturulabileceğini gösteren Şef Marco Stabile ile.
Yedi günün kahramanları: Tuscan Bread PDO, Mortadella di Prato PGI, Pecorino delle Balze Volterrane PDO, Spelled from Garfagnana PDO, Seggiano Oil PDO, Terre di Siena Oil PDO, Miele della Lunigiana PDO, Sorana Bean PGI, Mugello Chestnut PGI, Mugello Kestane Unu PGI, Monte Amiata Kestane PGI, Beyaz Vitellone dell'Appennino Centrale PGI.
Proje, geçen Haziran ayında Unione Regionale Cuochi Toscani ve Vetrina Toscana ile catering sektörünün ve özellikle de restoranlarının tariflerini denetleyen şeflerin katılımıyla bir ortaklık kurulması yoluyla başlatıldı. Bugün Palazzo Strozzi Sacrati'deki sunuma başkan Eugenio Giani ve başkan yardımcısı ve tarım-gıda meclis üyesi Stefania Saccardi katıldı.
Başkan Giani, “Toskana'da ekili alanların %37,5'i organik sertifikaya sahiptir; bu rakam, sürdürülebilir tekniklere göre giderek artan sayıda doğal ürün elde etmeye uzun süredir kararlı olan bir bölgeyi gösteren bir rakamdır. QUORE derneğinin bu girişimi aracılığıyla tanıtılan ve değer verilenlerle aynı olanlar, onlara görünürlük kazandırmanın ve tüketimini teşvik etmenin bir yoludur”.
Tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, “Aşçılar ve restoran işletmecileri, her zaman basit tariflerden oluşan Toskana geleneğinin değerini temsil ettiler” dedi. Bu girişimle DOP ve IGP sertifikalı kaliteli Toskana yemeklerinin elçileri haline gelebilecekler.”
Quore başkanı Luciano Gigliotti, “'Kalite Festivalleri' projesinin başarısından sonra, bugün projeye katılan Toskana restoran işletmecileri, işlerini geliştirme ve Toskana'yı sertifikalı kaliteyle temsil etme isteklerini gösteriyorlar” dedi.
Seçilen haftadan önce, pek çok 'yıldızlı' şefin, restoran işletmecilerine sunulan yeni tarifler aracılığıyla PDO ve PGI kullanmanın değerini gösterdiği üç ustalık sınıfı düzenlendi. Üç randevu: Arezzo'da şef Filippo Scapecchi ile, Calenzano'da şef Simone Caponnetto ile ve Montecatini'de, Istituto Albeghiero'da, eksiksiz bir menünün yalnızca Toskana DOP ve IGP ürünleriyle nasıl oluşturulabileceğini gösteren Şef Marco Stabile ile.
Yedi günün kahramanları: Tuscan Bread PDO, Mortadella di Prato PGI, Pecorino delle Balze Volterrane PDO, Spelled from Garfagnana PDO, Seggiano Oil PDO, Terre di Siena Oil PDO, Miele della Lunigiana PDO, Sorana Bean PGI, Mugello Chestnut PGI, Mugello Kestane Unu PGI, Monte Amiata Kestane PGI, Beyaz Vitellone dell'Appennino Centrale PGI.