Kakapo’nun Sizi Küresel Bir Haçlı Seferine Çıkaran Yeni Menüsüne Bir Bakış

Leila

Global Mod
Global Mod
Mehrauli’deki Kakapo, açıldığından beri Delhililer için popüler bir uğrak yeri oldu ama şimdi sabırsızlıkla bekleyeceğimiz yeni bir şey var. Kakapo, doğal ve yaygın malzeme ve teknik yelpazesiyle ustaca hazırlanmış dünya mutfağı menüsünün lansmanıyla ülkeler arasında nefis bir yolculukla sınırları aşmaya hazırlanıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen çeşitli ve cezbedici yemek lezzetlerinden ilham alan yeni menü, lezzet mükemmelliğinin bir kutlaması olmayı vaat ediyor.

Kakapo, yeniden tasarlanan klasiklerle yenilenen menüye bir göz atmamızı sağlamak için özel bir şef masasına ev sahipliği yaptı. Kakapo Genel Müdürü Bay Udit Bagga, menünün nasıl dünyanın dört bir yanından ilham alınarak ve Hintlilerin damak zevki göz önünde bulundurularak düzenlendiğini açıkladı. Muhtemelen Mushroo Har Gow dim sum’larının desi damak zevkimize uygun baharatlı bir dokunuşa sahip olmasının nedeni budur. Ve itiraf edeyim, oldukça hoş bir sıcaklık darbesiydi.

Ancak gastronomi yolculuğumuzun başladığı yer burası değil. Mükemmel bir şekilde kaplanmış hafif ve canlandırıcı Somon Carpaccio porsiyonu ile bir tur Amuse Buche ile başladı. Somon ve avokado kombinasyonu kazanandır ve ilk yemeği hazırlamak ve aynı derecede cezbedici Fransız Fantazi kokteylimi tamamlamak için tam olarak doğru şekilde baharatlanmıştır. En sevdiğim tekila votkayla karıştırıldı ve tatlıya olan ilgimi tatmin etmek için tatlandırıldı.

Daha sonra yiyecekler gelmeye ve içecekler akmaya devam etti. Yiyecek ve içeceklerin eşleştirilmesi fikrini sevdim (ki bu sadece şarapla sınırlı değildi). Bu yüzden, ertesi gün yaşayabileceğimiz akşamdan kalmalığı umursamadan çeşitli yiyecekleri ve çeşitli alkollü içkileri denedik. Şaşırtıcı ve şükür ki bunu anlamadım!

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Yemeğe dönecek olursak Pomelo Salatası akşam yemeğinin öne çıkanlarından biriydi. Tayland’a özel salata, bir salatadan ihtiyacınız olan tazeliği sunuyor; tatlı ve baharatlı soslar, kavrulmuş fındıkların çıtır çıtırları ve güzel yeşillikler, hepsi muhteşem bir uyum içinde bir araya geldi.

Daha sonra gece sona erdi ve sıra ana yemeğe geldi. Ben Levrek en Pappiouttee’yi seçtim, açıkçası çiğ balığın kokusunu ve tadını engellediği için damak tadıma pek uymadı. Ancak bunu dert etmeyenler için iyi bir seçenek olabilir.

Ama sonra iştahımı bir kez daha açmak için tatlılar geldi. Yumurta şeklindeki tatlı, nadir gece kuşu Kakapo’ya tamamen benzeyen Kakapo’nun Yuvası kesinlikle enfes görünüyordu, etrafındaki duman da eşsiz sunumuna katkıda bulunuyordu. Ama tatlıya olan düşkünlüğümü ve kalbimi kazanan Vegan Sandviç tatlısı oldu.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Harika bir yemeğin çok tatlı bir sonuydu. Menünün geri kalanını denemek için Kakapo’ya geri dönmeyi aklımda bir notla bıraktım. Bekleyemiyorum!