Kairi Ki Chutney Nasıl Yapılır – Yaz İçin Mükemmel Tatlı Ve Keskin Bir Hint Turşusu

Leila

Global Mod
Global Mod
Hint mutfağını bu kadar eşsiz yapan şeyin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Cevap, her damak zevkine uygun çok çeşitli leziz yemeklerinde yatıyor. Ve bu tür yemeklerin lezzetini bir adım öteye taşıyan şey de çok sevdiğimiz Hint turşusu. Hint Hint turşusu çok eski zamanlardan beri mutfağımızın önemli bir parçası olmuştur ve çeşitli çeşitleri bulunabilir. İşin güzel tarafı da yaz kış mevsime özel Hint turşusu bulabilirsiniz; orada Hint turşusu tarifleri sıkıntısı yok. Bugün size yaz yemeklerinize mükemmel bir katkı sağlayacak lezzetli bir kairi ki turşusu tarifi getiriyoruz.
Öyleyse oku: Yazın Keyfini Çıkarabileceğiniz ve Hangilerinden Kaçınmanız Gereken 5 Serin Hint Turşusu
Çiğ mango olarak da bilinen Kairi, genellikle yaz aylarında Hindistan’da bulunan mevsimlik bir meyvedir. Olgunlaşmamış olduğu için çeşitli yemeklere keskin bir tat katmak için kullanılır. Aynı zamanda mükemmel bir C vitamini ve diğer temel besin kaynağıdır, bu da onu diyetinize sağlıklı bir katkı haline getirir. Bu yaza özel kairi ki Hint turşusu, ona farklı bir tat veren sil batta kullanılarak desi tarzında yapılır. Paratha, samosa, idli, sandviçler ve hatta vada ile eşleştirebilirsiniz. Kesinlikle seveceğinizden eminiz! Bu tarif, yemek blog yazarı Parul tarafından YouTube kanalı ‘Cook With Parul’da paylaşıldı. Tarife geçmeden önce, sağlık yararlarından bazılarını keşfetmek için biraz zaman ayıralım.

Kairi’nin Sağlığa Faydaları Nelerdir?


Kairi, kollajen üretimine yardımcı olan mükemmel bir C vitamini kaynağıdır. Ayrıca sindirime yardımcı olan ve sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabilecek enzimler içerir. Bunun dışında kairi, kan şekeri ve kolesterol düzeylerini düşürmenin yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olabilir. Kairi’nin bir diğer faydası da A vitamini içerdiğinden göze iyi gelmesidir.

Kairi Ki Chutney Tarifi: Kairi Ki Chutney Nasıl Yapılır


Bu turşuyu yapmak için önce bir çatal alın ve kairilere delikler açın. Tel ızgara üzerine alıp kısık ateşte üstleri kızarana ve güzel bir aroma alana kadar kavurun. (İki tarafının da pişmesi için arada çevirmeye dikkat edin.) Yanlarına soğan ve sarımsağı koyup kavurmaya devam edin.

Bittiğinde, onları bir tabağa aktarın ve bir süre soğumalarına izin verin. Bu sırada kırmızı biberleri közleyin. Şimdi, kairilerin, soğanların ve sarımsakların derisini nazikçe çıkarın ve küçük parçalar halinde kesin. Onları bir sil batta üzerine yerleştirin ve tuz, kimyon tozu ve kırmızı biber tozu ekleyin. Pürüzsüz olana kadar öğütün. (Geleneksel bir sil battanız yoksa öğütücü karıştırıcı da kullanabilirsiniz).

Ardından, rendelenmiş hindistancevizi ekleyin ve tekrar öğütün. Bir kaseye aktarın ve taze kişniş yapraklarıyla süsleyin. Kairi ki Hint turşusu hazır!

Öyleyse oku: Hindistan Cevizi Chutney Yapmanın 5 Kolay Ve İlginç Yolu

Kairi ki Hint turşusunun ayrıntılı tarif Habersunu buradan izleyin:


Bu lezzetli Hint turşusunu deneyin ve tadını nasıl beğendiğinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin. Daha fazla Hint turşusu tarifi arıyorsanız, buraya tıklayın.
 
Üst