Kachori’yi mi özledin? Çay Saatinde Bu Dayanılmaz Chana Dal Kachoris’in Keyfini Çıkarın

Leila

Global Mod
Global Mod
Hintliler için akşamlar çay olmadan ve lezzetli atıştırmalıklar olmadan tamamlanmış sayılmaz. Mükemmel bir eşleşme sağlıyorlar ve biz de her zaman onlardan keyif almayı sabırsızlıkla bekliyoruz. İster bir kase namkeen, ister bir tabak çıtır pakoda, ister samosa vada pav olsun, çay saatimizi heyecanlı kılacak sonsuz seçeneğimiz var. İnsanların akşam çayıyla birlikte yemekten keyif aldığı bir diğer çok sevilen atıştırmalık ise klasik Rajasthani kachori’dir. Dışı çıtır ve içi baharatlı dolguyla doldurulmuş, kendinizi şımartmak için mutlak bir zevktir. Eminim ki birçok kachori çeşidiniz olmuştur, ancak bugün sizi chana dal kullanılarak yapılan bir tanesiyle tanıştıracağız.
Öyleyse okuyun: 5 En İyi Kachori Tarifi: Hafıza Yolunda Bir Geziye Çıkın

Chana Dal Kachori Nedir?


Kachori, Rajasthani’nin en popüler atıştırmalıklarından biridir. Dışı dayanılmaz çıtır ve pul pul bir dokuya, içi baharatlı mercimek dolgusuna sahiptir. Geleneksel olarak moong dal kullanılarak yapılır, ancak kelimenin tam anlamıyla deneyebilir ve seçtiğiniz herhangi bir dal’ı kullanabilirsiniz. Bu tarifte ona eşsiz bir tat veren chana dal (Bengal gramı) kullanılıyor. Lezzetli masalaların kullanılması tadı daha da arttırır. Çay saatinde hoş bir atıştırmalıktırlar ve baharatlı veya tatlı Hint turşusu ile servis edildiğinde en iyi tadı verirler. Bu kachorileri yaptıktan sonra, akşamları tercih edeceğiniz seçenek haline geleceklerinden eminiz.

Chana Dal Kachori Tarifi: Chana Dal Kachori Nasıl Yapılır


Kachori için hamuru hazırlayarak başlayın. Bunun için bir kaseye Maida, karbonat, tuz, yağ ve suyu ekleyip iyice karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde edip üzerini nemli bir bezle örtün. Yarım saat kadar bir kenarda bekletin. Bu arada, chana dal’ı kabaca öğütmek için bir karıştırıcı öğütücüye aktarın. Gerekirse bir miktar su da ekleyebilirsiniz. Kachori dolgusunu hazırlamak için yağı bir tavada ısıtın. Yeşil biber, zencefil ve kaju fıstığını ekleyin. Birkaç dakika soteleyin ve ardından kırmızı biber tozu, garam masala, chaat masala, hing ve dhania tozu dahil tüm kuru masalaları ekleyin. İyice karıştırın ve yaklaşık 5-7 dakika pişirin.
Öyleyse okuyun: Hint Yemek Pişirme İpuçları: Evde Pyaz Kachori Nasıl Yapılır
Süre sonunda ocaktan alın ve limon suyunu ekleyin. Karışımı bir kenarda bekletin ve soğumaya bırakın. Şimdi yağı bir kadhai’de ısıtın. Hamuru eşit parçalara bölün ve her birini hazırlanan iç malzemeyle doldurup toplar haline getirin. Bunları yavaş yavaş yağa ekleyin ve altın kahverengi ve gevrek oluncaya kadar derin yağda kızartın. Chana dal kachoris’iniz tadına varılmaya hazır. Chana dal kachori’nin tam tarifi için buraya tıklayın.

Bu chana dal kachoris, akşam çayınızın yanında tadını çıkarabileceğiniz mükemmel bir atıştırmalıktır. Bunları evde yapmayı deneyin ve aşağıdaki yorumlarda tadı nasıl beğendiğinizi bize bildirin.


Vaishali Kapila hakkındaVaishali, paratha ve rajma chawal yemekten keyif alıyor ancak farklı mutfakları keşfetme konusunda da aynı derecede hevesli. Yemek yemediği ya da yemek yapmadığı zamanlarda, onu çoğu zaman kanepede kıvrılmış, en sevdiği TV programı olan ARKADAŞLAR’ı izlerken bulabilirsiniz.
 
Üst