Kachoris’i seviyor musun? Kathiawadi Kachori’yi deneyin – Denemeniz Gereken Baharatlı Gujarati İkramları

Leila

Global Mod
Global Mod
Hint sokak yemeklerine gelince, kachoris’i kaçırmayı göze alamazsınız. Baharatlı bir dolgu, hamurla doldurulmuş ve mükemmel bir şekilde kızartılmış kachoris, fantastikten başka bir şey değil! Ve tahmin edin, farklı ruh halleri, damak zevkleri ve durumlar için yemeğin farklı çeşitlerini bulacaksınız. Doğru okudun! Hindistan’da hem tatlı hem de tuzlu, her biri kendine özgü doldurma ve baharat karışımlarına sahip çok sayıda kachori tarifi var. Bugün ele alınan klasik Kathiawadi kachori’dir. Gujarat eyaletinin popüler bir yemeği olan bu yemek, esas olarak matar dolgusunu içerir ve bir fincan sıcak chai ile birlikte yenir. Akşam atıştırmalıklarının yanı sıra yöre halkının kahvaltı tabağında da vazgeçilmez bir yer tutuyor.

Kathiawadi Kachori’yi bu kadar benzersiz kılan şey:


Gujarati yemeklerinin tamamen dhoklas, khakdas ve fafdalardan ibaret olduğunu düşünenler için bize güvenin, bölgenin sunabileceği çok daha fazlası var; Kathiawadi yemekleri de bunlardan biri. Gujarat’taki Kathiawar yarımadasının yerlisi (Rajkot, Jamnagar, Junagadh, Bhavnagar, Surendranagar ve Porbandar’dan oluşur), buradaki mutfak esas olarak bakliyat, tahıl ve kimyon, biber ve zerdeçal dahil bir avuç baharata dayanır. En önemlisi, tipik bir Gujarati yemeğinin aksine, Kathiawadi yemeği sıcak ve baharatlıdır ve kachori onu en iyi şekilde tanımlar. Ev tarzıdır ve minimum miktarda malzeme içerir, bu da bir aceminin bile kopyalamasını kolaylaştırır.
Peki ne bekliyorsun? Yemek pişirme gereçlerinizi alın ve Şef Ajay Chopra’nın Instagram hesabında paylaştığı bu tarifi izleyin.

Evde Kathiawadi Kachori Nasıl Yapılır:


Tarif çok basit görünüyor, ancak bize güvenin, sonuç kendinizi şımartacaksınız. Maida hamurunu biraz ajwain, tuz, yağ ve suyla yoğurarak başlayın. Daha sonra kimyon, zencefil, zerdeçal, tarçın ve diğer bazı baharatları haşlanmış ve ezilmiş yeşil bezelye ile karıştırarak bir dolgu hazırlayın. Şef, daha fazla çıtırlık sağlamak için kavrulmuş ezilmiş fıstık ekledi.
Şimdi hamurdan bir yuvarlak kesin, iç malzemeyi ekleyin, düz bir şekilde yuvarlayın ve altın rengi ve çıtır olana kadar derin yağda kızartın. Bu kadar. Tadına varılmaya hazır bir tabak dolusu leziz Kathiawadi kachoris’iniz var.
Aşağıdaki ayrıntılı tarifi izleyin:
Öyleyse okuyun: Matar Kachori, Masala Kachori ve Daha Fazlası: 12 Kolay Lezzetli Kachori Tarifi

Bonus ipuçları:


İyi bir kachori’nin sırrının hamurunda yattığını asla unutmayın. Baharat miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ancak hamurun istenilen kıvamda yoğrulması gerekir. Endişelenmeyin, mükemmel dokuyu elde etmenize yardımcı olacak birkaç ipucumuz var.
– Su eklemeden önce mutlaka tuz, un ve yağı kuru bir şekilde karıştırın. İşlem, daha iyi bir sonuç için hamurun nemlendirilmesine yardımcı olur.
– Hamuru hazırlamak için buğday unu (atta) ile çok amaçlı unu (maida) karıştırın. Kachori’nin pul pul dokusunu elde etmenize yardımcı olur.
-Sıkı bir hamur yoğurmak için suyu yavaş yavaş ekleyin.
– Yoğurma işlemini kolaylaştırmak için ılık su kullanmaya çalışın.
– Asla hamuru yoğurduktan hemen sonra kachoris yapmayın. Düz bir şekilde yuvarlamadan önce en az 10 dakika dinlendirin.
Bu adımları izleyin ve bu hafta sonu kendinize lezzetli bir kachoris partisi hazırlayın. Afiyet olsun!
 
Üst