Jackfruit (Kathal) vejetaryen et olarak adlandırılan popüler bir sebzedir. Körilerden turşu ve Biryani'ye, çeşitli lezzetli yemeklerde kullanılır. Sadece anahtar yapmak değil, aynı zamanda demir, A vitamini, C vitamini ve lif gibi besinlerle doludur, bu da özellikle yaz aylarında popüler hale getirir. Ancak, Jackfruit hazırlarken en büyük zorluk onu kesme görevidir. Sızan yapışkan beyaz madde, idare etmeyi zorlaştırabilir ve hatta kendinizi bu süreçte kesebilirsiniz. Birçok insan piyasadan ön kesim jackfruit satın almayı tercih ediyor, ancak bu kendi sorumluluğuyla geliyor. Bu nedenle, evde bir profesyonel gibi Jackfruit'i doğrulamanıza yardımcı olacak bazı kolay ipuçları topladık.
Çok oku: Bihari yemeklerini seviyor musun? Bu Kathal Aloo Curry yeni favoriniz olmak üzere
Jackfruit'i (Kathal) kesmek için ipucu başına 6 tanesi kolayca:
1. Keskin bir bıçak kullanın
Jackfruit'i keserken daima keskin bir bıçak kullanın. Jackfruit'in kabuğu kalındır ve eğer bıçak keskin değilse, kabuğu çıkarmak zorlaşır ve daha uzun sürecektir. Bununla birlikte, keskin bir bıçak kullanırken dikkatli olun.
2. Pamuklu kumaş cep telefonu tutun
Jackfruit'i kestikçe, yapışkan bir madde sızmaya başlayacaktır. Bu, çalışmayı zorlaştırabilir. Yakınlarda pamuklu bir bez tutun, böylece çok yapışkanlaşırsa ellerinizi ve bıçağınızı hızlı bir şekilde silebilirsiniz.
3. Gazete yayma
Kesmeye başlamadan önce, çalışma yüzeyinize biraz gazete koyun. Bu, yapışkan maddeyi yakalayacak ve tüm levhanın veya masanın üzerine yayılmasını önleyecektir.
4. Hardal yağı kullanın
Jackfruit'i kesmeden önce hardal yağı ellerinize ve bıçağınıza uygulayın. Bu basit adım, jackfruit'in kaymasını önlemek ve kesmeyi kolaylaştırmak istiyor. Jackfruit'i yarıya indirerek başlayın, ardından her birini yardımcı 7-8 dairesel bölüme bölün. Her bölümü soyun ve daha küçük parçalar halinde kesin.
5. Bıçağa Limon Ov
Daha pürüzsüz bir kesme deneyimi için, jackfruit'i kesmeye başlamadan önce bıçağınıza yarım limon ovalayın. Bu, süreci kolaylaştırmada çok yardımcı olur. Bu nedenle Ladyfinger'ı keserken bu tekniği deneyebilirsiniz.
6. Tuz ve Zerdeçal Suyu
Jackfruit'i kestiğinizde daima tuz ve zerdeçal ile karıştırılmış bir kase su alın. Kesimi bitirdikten sonra, parçaları hemen suya bırakın. Bir süre sonra, jackfruit'i iyice durulayın ve bir elek içinde boşaltın.
Önceden Kesme Jackfruit neden en iyi seçenek olmayabilir?
Piyasadan önceden kesilmiş jackfruit satın almak uygun bir çözüm gibi görünse de, kendi sorumluluğu ile birlikte gelir. Önceden kesilmiş jackfruitin tazeliğinden veya kalitesi hakkında her zaman emin olamazsınız. Bu nedenle, düğmesini ve dokusunu etkileyen yanlış saklanmış olabilir. Jackfruit'i kendiniz keserek, minimum ölçümle en taze ürünleri elde etmenizi sağlarsınız.
Kesildikten sonra jackfruit nasıl saklanır
Jackfruit'i birden fazla öğün üzerinde kullanmayı planlıyorsanız, düzgün bir şekilde saklamak, tazeliğini korumak için gereklidir. Jackfruit'i kestikten sonra, parçaları buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın. Yaklaşık 2-3 gün taze kalmak istiyor. Daha uzun bir süre saklamak istiyorsanız, parçaları dondurmayı düşünün. Sadece hardal yağı ile hafifçe kaplamak için Sura yapın veya birbirine yapışmasını önlemek için dondurucu güvenli bir torbada saklayın.
Sonraki Adımlar: Jackfruit ile Yemek Yemek
Jackfruit'inizi başarıyla kestikten sonra, olasılıklar sonsuzdur! İster basit bir sebze köri, bir jackfruit biryani veya gevrek bir turşu yapıyorsanız – çeşitli şekillerde pişirebilirsiniz. Jackfruit, kimyon, kişniş ve zerdeçal gibi baharatlarla harika bir şekilde eşleşir, bu yüzden tariflerinizle yaratıcı olun.
Bir dahaki sefere evde jackfruit kestiğinizde, bu hileleri deneyin ve lezzetli bir Jackfruit sebzesi hazırlarken sorunsuz bir işlemin tadını çıkarın.
Çok oku: Bihari yemeklerini seviyor musun? Bu Kathal Aloo Curry yeni favoriniz olmak üzere
Jackfruit'i (Kathal) kesmek için ipucu başına 6 tanesi kolayca:
1. Keskin bir bıçak kullanın
Jackfruit'i keserken daima keskin bir bıçak kullanın. Jackfruit'in kabuğu kalındır ve eğer bıçak keskin değilse, kabuğu çıkarmak zorlaşır ve daha uzun sürecektir. Bununla birlikte, keskin bir bıçak kullanırken dikkatli olun.
2. Pamuklu kumaş cep telefonu tutun
Jackfruit'i kestikçe, yapışkan bir madde sızmaya başlayacaktır. Bu, çalışmayı zorlaştırabilir. Yakınlarda pamuklu bir bez tutun, böylece çok yapışkanlaşırsa ellerinizi ve bıçağınızı hızlı bir şekilde silebilirsiniz.
3. Gazete yayma
Kesmeye başlamadan önce, çalışma yüzeyinize biraz gazete koyun. Bu, yapışkan maddeyi yakalayacak ve tüm levhanın veya masanın üzerine yayılmasını önleyecektir.
4. Hardal yağı kullanın
Jackfruit'i kesmeden önce hardal yağı ellerinize ve bıçağınıza uygulayın. Bu basit adım, jackfruit'in kaymasını önlemek ve kesmeyi kolaylaştırmak istiyor. Jackfruit'i yarıya indirerek başlayın, ardından her birini yardımcı 7-8 dairesel bölüme bölün. Her bölümü soyun ve daha küçük parçalar halinde kesin.
5. Bıçağa Limon Ov
Daha pürüzsüz bir kesme deneyimi için, jackfruit'i kesmeye başlamadan önce bıçağınıza yarım limon ovalayın. Bu, süreci kolaylaştırmada çok yardımcı olur. Bu nedenle Ladyfinger'ı keserken bu tekniği deneyebilirsiniz.
6. Tuz ve Zerdeçal Suyu
Jackfruit'i kestiğinizde daima tuz ve zerdeçal ile karıştırılmış bir kase su alın. Kesimi bitirdikten sonra, parçaları hemen suya bırakın. Bir süre sonra, jackfruit'i iyice durulayın ve bir elek içinde boşaltın.
Önceden Kesme Jackfruit neden en iyi seçenek olmayabilir?
Piyasadan önceden kesilmiş jackfruit satın almak uygun bir çözüm gibi görünse de, kendi sorumluluğu ile birlikte gelir. Önceden kesilmiş jackfruitin tazeliğinden veya kalitesi hakkında her zaman emin olamazsınız. Bu nedenle, düğmesini ve dokusunu etkileyen yanlış saklanmış olabilir. Jackfruit'i kendiniz keserek, minimum ölçümle en taze ürünleri elde etmenizi sağlarsınız.
Kesildikten sonra jackfruit nasıl saklanır
Jackfruit'i birden fazla öğün üzerinde kullanmayı planlıyorsanız, düzgün bir şekilde saklamak, tazeliğini korumak için gereklidir. Jackfruit'i kestikten sonra, parçaları buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın. Yaklaşık 2-3 gün taze kalmak istiyor. Daha uzun bir süre saklamak istiyorsanız, parçaları dondurmayı düşünün. Sadece hardal yağı ile hafifçe kaplamak için Sura yapın veya birbirine yapışmasını önlemek için dondurucu güvenli bir torbada saklayın.
Sonraki Adımlar: Jackfruit ile Yemek Yemek
Jackfruit'inizi başarıyla kestikten sonra, olasılıklar sonsuzdur! İster basit bir sebze köri, bir jackfruit biryani veya gevrek bir turşu yapıyorsanız – çeşitli şekillerde pişirebilirsiniz. Jackfruit, kimyon, kişniş ve zerdeçal gibi baharatlarla harika bir şekilde eşleşir, bu yüzden tariflerinizle yaratıcı olun.
Bir dahaki sefere evde jackfruit kestiğinizde, bu hileleri deneyin ve lezzetli bir Jackfruit sebzesi hazırlarken sorunsuz bir işlemin tadını çıkarın.