İzleyin: Pakistan'daki Saag Hazırlığının Viral Videosu İnternetin Dikkatini Çekti

Leila

Global Mod
Global Mod
Saag, Hindistan'da özellikle kış aylarında en sevilen yemeklerden biridir. Kuzey Hindistan'daki bir evde büyüdüyseniz bunun ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz. Taze makki ki rotis ile eşleştirildiğinde hiçbir şey bu klasik kombinasyonu yenemez. İlginçtir ki saag sevgisi sadece Hindistan ile sınırlı değil, komşu ülkemiz Pakistan'a da yayılıyor. Geçtiğimiz günlerde Instagram'da bu yemeğin Pakistan'ın Faysalabad kentindeki bir köyde geleneksel hazırlanışını gösteren bir Haberya rastladık. Videoda sıfırdan saag yapımının titiz süreci vurgulanıyor. İzledikten sonra mutlaka siz de bir şeyler isteyeceksiniz!
Video, @mrzezothefoodie Instagram sayfası tarafından paylaşıldı. Klip, dijital yaratıcının saag'ı hazırlayan adamın adının Chaudhary Saleem olduğunu ve her yıl arkadaşlarına büyük miktarda saag verdiğini açıklamasıyla başlıyor. Süreç sargonun kesilip eve getirilmesiyle başlıyor. Daha sonra makineler kullanılarak temizlenir ve kesilir. Bundan sonra iyice yıkanır ve büyük bir tencereye aktarılır. Aşağıdaki Habernun tamamını izleyin:
Öyleyse okuyun: Kış Özel: Bu Sezon Bayılacağınız 8 Saag Tarifi

Aşağıdaki Habernun tamamını izleyin:

Saag 9 saat yavaş yavaş pişirilir, ardından acılığı azaltmak için suyu çıkarılır. Daha sonra tuz ve yeşil biber salçası ile birlikte tatlı su ilave edilir ve ocaktan alınmadan önce bir saat daha pişirilir. Daha sonra makki ki atta eklenir, iyice karıştırılır ve bir makine yardımıyla saflaştırıldığı bir degh'e (kazana) aktarılır. Saag artık arkadaşlarına gönderilmek üzere hazır ve paketlendi.
Bizim gibi birçok internet kullanıcısı da saag yapma sürecine hayran kaldı. Bir kişi şöyle yazdı: “Chaudhary Saab'a arkadaşlık isteği gönderiyorum.” Bir diğeri, “Lütfen beni de listenize ekleyin. Aman Tanrım, Lahor'u özlüyorum” dedi. Üçüncü bir kişi, “Saag yapmanın özgün yolu” yorumunu yaptı. Dördüncüsü “Hindistan'dan sevgiler” paylaştı. Beşincisi şunları söyledi: “Saleem Saab ka numarası dhoondo yaar (Saliem efendimin numarasını bulun, kardeşim).” Altıncı kişi şunu ifade etti: “Pakistan yemeklerini seviyorum, lütfen arkadaşım olun.”
Öyleyse okuyun: Malai Chaap'ın Yapımını İzledikten Sonra İnternet Şöyle Diyor:Vay

Bu saag yapım süreci hakkında düşünceleriniz neler? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.

Vaishali Kapila hakkındaVaishali paratha ve rajma chawal yemekten keyif alıyor ancak farklı mutfakları keşfetme konusunda da aynı derecede hevesli. Yemek yemediği ya da yemek yapmadığı zamanlarda, onu çoğu zaman kanepede kıvrılmış, en sevdiği TV programı olan ARKADAŞLAR'ı izlerken bulabilirsiniz.