İzleyin: Hafta Sonu Hoşgörünüz İçin Lezzetli Aloo Dum Biryani Nasıl Yapılır

Leila

Global Mod
Global Mod
Hafta içi günlerimizin çoğu hızlı tempolu olma eğilimindedir ve yoğun bir pus içinde uçup giderler. Cumartesi gelene kadar yavaşlama şansımız pek yok. Artık hafta sonu geldiğine göre, etrafta koşuşturmayı bırakıp eğlenmeye hazırız. Bazı lezzetli yiyecekler, rahatlama planlarımızla el ele giderdi. Ve kendinizi şımartmak için biryani’den daha iyi ne olabilir? Kesinlikle pek çok sebze olmayan biryani seçeneği olsa da, vejeteryanların geride kalmasını istemiyoruz. Nefis Aloo Dum Biryani için bir tarif bulduk. Tarif Habersu, vlogger Parul tarafından ‘Cook With Parul’ adlı YouTube kanalında paylaşıldı. Veg biryani bazen küçümsenir, ancak bu versiyon bu görüşü değiştirebilir! Ve biryani sebzesini zaten seviyorsanız, bu ona harika bir dokunuş katıyor.
Öyleyse oku: Bamboo Biryani Tanıtımı: Lucknow’un Klasik Yemeğine Eşsiz Bir Bakış

Evde Aloo Dum Biryani Nasıl Yapılır | Dum Aloo Biryan İçin Hızlı ve Kolay TarifBen

Neye ihtiyacın var:


Bu biryani’nin şampiyonu baharattır. Bu yemek çok çeşitli baharatlar kullanır ve her biri onu daha da aromatik hale getirmek için çalışır. Çoğu, bir Hint mutfağında bulunan günlük olanlardır ve biryani için yaygın olarak kullanılanlara zaten aşina olmalısınız. Miktarları ve kombinasyonları ile ilgili daha fazla bilgiyi Haberda bulabilirsiniz. Baharatların yanı sıra patates, soğan, domates ve yeşil biberlere ihtiyacınız var. Yemek pişirmek için lor (dahi), basmati pirinci, yağ ve ghee’ye ihtiyacınız var.


Dum Aloo Biryani Tarifi: Bu yemeğin çekiciliği içerdiği baharatlardan geliyor. Fotoğraf Kredisi: iStock

Nasıl hazırlanır:


Patatesleri haşlayın ve soyun ve daha sonra üzerlerine delikler açmak için bir çatal kullanın. Patatesleri Kaşmir kırmızı biber tozu ve zerdeçal tozu ile karıştırın. Patatesleri dışı altın olana kadar pişirin. Bir kenara koymadan önce tuz ekleyin ve biraz daha kavurun. Basmati pirincini yaklaşık 20 dakika yıkayın ve ıslatın. Bir kasede lorları baharatlar, limon suyu ve kızarmış soğanla karıştırın. Bir tencerede suyu kaynatın ve defne yaprağı, tarçın, kakule vb. baharatları ekleyin. Ardından pirinci, tuzu, yağı ve limon suyunu ekleyin. Pirinci baharatlarla birlikte birkaç dakika pişirin ve sonra altını kapatıp suyunu süzün.
Öyleyse oku: Yemeğinizi Tatlandırmak İçin Hindistan’ın Farklı Bölgelerinden Alışılmadık 11 Baharat

Kadhai’de yağı ısıtın ve yıldız anason, tarçın, karabiber, kakule (yeşil ve siyah), kimyon tohumları ve diğerleri gibi baharatları ekleyin. Doğranmış domatesleri ekleyip pişirin. Daha sonra önceden hazırlanmış dahi karışımı ekleyin ve karıştırın. Yağın salındığını görünce patatesleri ekleyin ve karıştırın. Daha sonra pilavı bir kat yapıp üzerine kişniş, nane, kızarmış soğan ve yeşil biberleri ekleyin. Kadhai’yi folyo ile kapatın, bir kapakla örtün ve 10-15 dakika pişirin. Serinletici raita ile sıcağın tadını çıkarın.

Aşağıdaki tam tarif Habersunu izleyin:


Bu harika biryani’nin lezzetleri kesinlikle moralinizi yükseltecek. Yakında yapmayı deneyin!
Öyleyse oku: Mezze, Nacho ve Daha Fazlası: Hafta Sonu Hoşgörüsü İçin 7 Tabak Fikri


Toshita Sahni hakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla doludur. Bir sonraki yemeğini mutlu bir şekilde düşünmediği zamanlarda, roman okumaktan ve şehirde dolaşmaktan hoşlanıyor.
 
Üst