İzleyin: Bir Yıl Dayanabilecek Mükemmel Çıtır Aloo Cipsler Yapmanın Gizli İpuçları

Leila

Global Mod
Global Mod
İster akşam atıştırması için, ister gece geç saatlerde sandviç gibi öğünlerle eşleştirilmiş olsun, aloo cips tercih edilen seçenek olarak öne çıkıyor. Ev yapımı aloo cipsleri, koruyucular hariç aynı gevrekliği ve tuzluluğu sundukları için Hintli hanelerde yaygın olarak görülür. Ancak tüm ev patronlarının karşılaştığı bir sorun, cipslerin beklenenden daha erken siyah, ıslak ve tatsız hale gelmesidir. Siz de benzer bir sorunla karşılaşıyor musunuz? Evde uzun süre dayanıklı aloo cipsleri yapmanız için sizin için derlediğimiz bu harika ipuçları için bize teşekkür edeceksiniz.

‘Cooking With Reshu’ YouTube kanalında yayınlanan bir Haberda, kararmayan ve uzun süre çıtır çıtır kalan mükemmel ev yapımı aloo cipsleri yapmak için bazı harika tüyolar bulduk. Tarifi ipuçlarıyla birlikte sizler için listeledik.

(Ayrıca Okuyun: Hint Yemekleri İçin İpuçları: Sokak Usulü Çıtır Ve Khasta Samosa Nasıl Yapılır)


Evde kolayca aloo cipsi yapabilirsiniz. Görsel Kredisi: iStock

Çıtır Aloo Cips Nasıl Yapılır I Ev Yapımı Aloo Cips Tarifi


1. Önce büyük boy patatesleri alın. Yıkayıp kabuklarını soyun ve suya atın. Bu, patateslerin piştiğinde kararmamasını sağlar. Sonra onları yuvarlak dilimler halinde kesin.

İpucu: Dilimleri kestikten sonra hemen suya koyun. Bu da talaşların daha sonra kararmasını önlemek için önemli bir adımdır.

2. Şimdi tüm dilimleri suda yıkayın.

İpucu: 2-3 kez iyice yıkayın. Bu, nişastayı patateslerden uzaklaştırır ve ömrünü uzatır. Düşük nişasta içeriği ile cipsler şeklini uzun süre korur.

3. Şimdi biraz su kaynatın ve üzerine tuz ekleyin. Su kaynamaya başlayınca çiğ patates dilimlerini ekleyin ve kapağı kapalı olarak pişirin.

İpucu: Cipsleri koyduğunuzda su tamamen kaynamalıdır, aksi takdirde dilimler eşit olmayan şekilde pişebilir. Dilimleri soğuk veya kaynayan suya koyarsanız, talaşların bir kısmı kabın dibine çökecek ve diğerlerinden daha geç pişecektir.

4. Dilimleri 5-7 dakika daha fazla değil, kaynatın.

İpucu: Tüm dilimlerin aynı anda eşit şekilde pişmesi için dilimleri karıştırmaya ve çevirmeye devam edin. Bir kepçe alın ve bir dakika sonra dilimleri çevirmeye devam edin, böylece cipslerin her iki tarafı da gazdan ısı alır.

5. Suda köpük oluşmasını dilimlerin piştiğinin işareti olarak kabul edin.

İpucu: Dilimlerin pişip pişmediğini anlamanın bir başka yolu da uçlarının hafifçe içe doğru kıvrılmasıdır. Cipsler çıtır çıtır olmalı ve dokunulduğunda kırılmamalıdır.

6. Dilimleri gazdan çıkarın, suyunu süzgeçten geçirin ve 1-2 gün güneşte kurutun.

İpucu: Güneşte kurutma uzun bir süreçtir ancak cipslere sonsuz bir çıtırlık verir. Hava güneşliyse 1 gün yeterli olur yoksa 3 günü de bulabilir. Yeterince kuruduklarını anlamak için talaşların sertleşip sertleşmediğini kontrol edin.

7. Bu cipsleri saklayın ve ne zaman tüketmek isterseniz kızartın.

Ayrıca Okuyun: Mükemmel Sokak Stili Yaratmak İçin 5 İpucu Aloo Tikki

Mükemmel ev yapımı patates cipsi yapmak için bu tarifi ve bu ipuçlarını deneyin. Tam tarif Habersunu buradan izleyin:


Günün Öne Çıkan Videosu



Sıcak Toddy Tarifi | Sıcak Toddy Nasıl Yapılır
 
Üst