İllerkirchberg: Afganistanlı tecavüzcü “düşmanlıktan” şikayetçi

Felaket

New member
Baden-Württemberg sınırlarının çok ötesinde öfke ve dehşete neden olan bir ceza davasıydı:

31 Ekim 2019'da Afganistan, İran ve Irak'tan beş genç sığınmacı, 14 yaşındaki bir kızı İllerkirchberg sığınma merkezine götürdü ve kıza nakavt damlalarıyla uyuşturdu. Yaşları 15 ile 27 arasında değişen failler daha sonra sırayla kurbanlarına tecavüz etti.

Mart 2021'de Ulm Bölge Mahkemesi sanıkları suçlu buldu ve tecavüz, ağır bedensel zarar, tecavüze yardım ve yataklık etmek ve küçüklere narkotik sağlamak suçlarından hapis cezası verdi.

31 yaşındaki Afganistanlı bir adam iki yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. Cezasını çektikten ve kısa süreli sınır dışı tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı. O zamandan bu yana, eski mahkum hakkında hararetli bir tartışma alevlendi; hem de sadece hapis cezasının ardından geri döndüğü İllerkirchberg'de değil.

Toplu tecavüz: Hapis cezasının ardından yeniden serbest


Kentteki vatandaşların iddia ettiği düşmanlık ve mahkemenin izin verdiği ancak uygulanmayan bir sınır dışı etme olayıyla ilgili. Adamın avukatı Ulm'dan Christoph Käss bu Cuma günü Haberler'a çevrimiçi olarak şunları söyledi:

“Müvekkilim çalışmasına izin verilmiyor, herkesin tanıdığı kasabada yaşamak zorunda kalıyor. Her yerde düşmanlık yapılıyor. İnsanlar onu orada gördüklerinde ona suçlu diyorlar, ayağına tükürüyorlar ve sonunda gitmesini söylüyorlar. Almanya'dan çıkın.” “İnsan biçimindeki şeytan” olarak tasvir edilmiştir.

Christoph Käss sözlerine şöyle devam etti: “İkamet şartı nedeniyle Alb-Donau bölgesini terk etmesine izin verilmiyor. Yetkililer onun ayrılma girişimlerini yasakladı. Bu yüzden bitki örtüsüyle yaşıyor, bir kulübede yaşıyor ve ne yapacağını bilmiyor. Bu da iz bırakıyor.”

Avukata göre müvekkili “artık travma yaşıyor çünkü artık İllerkirchberg'de hayatta kalma şansı yok.” Yine de Almanya'da kalmak istiyor. “Kız arkadaşının sonbaharda ondan bir çocuğu olacak.”

Afganistan'a gönüllü olarak dönmek için verilen devlet nakit ikramiyesini reddetti; Reddedilen sığınmacı şu anda “ayni yardımlar, bir miktar harçlık ve bir ödeme kartıyla” geçiniyor.

Avukat Käss: “Uygulamada sınır dışı etme şu anda mümkün değil”


Avukat şunu vurguluyor: “Cezasını kabul etti ve cezasını çekti.” Toplumun bunu kabul etmesi gerekiyor. Henüz hastalığı tekrarlamayan müvekkili şöyle diyor: “İnsanların bir noktada benden kurtulamayacaklarını anlamaları gerekiyor.”

Sigmaringen İdare Mahkemesi zaten adamın yasal açıdan sınır dışı edilebileceğine karar verdi. Bu nedenle 31 yaşındaki oyuncu, kendi ülkesinde yeni bir başlangıç yapmasına destek olacak bir sosyal ağının olmadığını mahkemede ikna edici bir şekilde gösteremedi.

Kasım 2015'te Almanya'ya giriş yaptı. 2017'de sığınma başvurusu reddedildi ve o tarihten bu yana “hoşgörülü” olarak görülüyor.

Avukat Käss, Haberler'a internet üzerinden şunları söyledi: “Uygulamada sınır dışı etme şu anda mümkün değil. Çünkü bunun için onları kabul etmeye istekli bir ülkeye ihtiyacınız var. Ancak bildiğim kadarıyla Almanya ile Taliban arasında bu konuda bir müzakere yok. “

Scholz'un girişimi – gerginlik sadece İllerkirchberg'de değil


Ancak Şansölye Olaf Scholz (SPD) geçtiğimiz günlerde ciddi suçluların tekrar Afganistan ve Suriye'ye sınır dışı edilmesinin mümkün kılınması lehinde konuştu.

Açıklamanın gerekçesi, Mannheim'da 25 yaşındaki Afgan'ın bıçaklı saldırısı sonucu bir polis memurunun öldürülmesiydi. Scholz, Federal İçişleri Bakanlığı'nın pratik uygulama üzerinde çalıştığını ve halihazırda Afganistan'ın komşu ülkeleriyle görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Sadece Illerkirchberg'de insanlar Şansölye'nin sözlerinin sonunda eylemlerin takip edip etmeyeceğini büyük bir heyecanla izleyecekler.

Belediye Başkanı Markus Häußler zaten açık bir şekilde, serbest bırakılan suçlunun hızlı bir şekilde ülkesine geri gönderilmesi lehinde konuşmuştu – “çünkü düzenlenmiş göç, ciddi suçlar işlemiş olan veya menşe ülkelerine ikamet etme hakkı olmayan kişilerin tutarlı ve hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesini içermektedir” .
 
Üst