Tutkulu bir Çin yemeği aşığı olarak, Honk by Pullman Aerocity Yeni Delhi’de açılan Modern Hakka mutfağının cazibesine karşı koyamadım. Dümende ünlü Şef Katherine Chung ile bu mutfak fantezisi oldukça cazip görünüyordu. Kökleri Hakka halkının Çin’deki göçüne dayanan Hakka mutfağı, dayanıklılık ve uyum hikayeleriyle ilgimi çekti.
Katherine’in menüsü bizi, ailesinin ve arkadaşlarının yerleştiği dünyanın uzak köşelerinden Hakka lezzetlerini keşfederek küresel bir keşfe çıkardı. Şef, Fermente Siyah Fasulye, Acı Fasulye Ezmesi, Hardal Yumruları, Kum Zencefili ve kendi ev yapımı Pirinç Şarabı gibi otantik malzemeler ve baharatlar kullandı.
Mutfak yolculuğum, derin aromalı bir et suyunda domuz eti ve mantarın yüzdüğü rahatlatıcı bir yemek olan balık köftesi çorbasıyla başladı. Hafifliği ve tatmin edici tadı, yemeğin geri kalanı için umut verici bir ton oluşturuyor. Küçük Tabaklar’a geçerken, Hakka Yam Abaküs Boncukları merkez sahneyi aldı. Domuz eti, fasulye filizi ve mantarın enfes karışımı, doku ve tat karışımıyla damak tadımı memnun etti. Ardından, Çatırdayan Kızarmış Domuz Göbeği ortaya çıktı. Fena bir yemek olmasa da umduğum olağanüstü lezzeti yakalayamadım. Yine de, etli ve çıtır domuz eti için isteklerimi tatmin etti.
Bütün buğulanmış balık, Honk
Büyük Tabaklar, keskin ve keskin tatlar içeren ferahlatıcı bir yemek olan Mala Fransız Fasulyesini ortaya çıkardı. Çıtır çıtır aromalı fasulye damak tadıma uydu. Öte yandan, Hakka Tuzlu Fırında Tavuk, tat ve nem açısından biraz düz düştüğü için bende daha cesur bir lezzet profili özlemi bıraktı. Ancak menünün yıldızı hiç şüphesiz Bütün Buğulama Balık oldu. Sunumu görsel bir harikaydı, geldiği andan itibaren dikkatimi çekti. Eşit derecede büyüleyici tatlar, yüce baharatların mükemmel dengesini sergiledi. Güzel kokulu yasemin pirincinin yanında servis edilen bu kombinasyon, gerçekten tatmin edici bir yemek deneyimiyle sonuçlandı.
Dondurmalı Mango Sago ve Pomelo, Honk
Son olarak, dondurmalı mango, sago ve pomelo tatlısı pitoresk bir şaheserdi. Yenilebilir çiçeklerle süslenmiş, görülmeye değerdi. Meyveli tatlar ona tropikal bir hava verdi ve sago incilerinin eklenmesi genel dokuyu ve keyfi artırdı.
Honk by Pullman Aerocity Yeni Delhi’deki Hakka mutfağı pop-up’ı, Hakka mutfağını yeni bir ışık altında keşfetmek isteyenler için iyi bir seçenek.
Nerede: Honk, Pullman Yeni Delhi Aerocity
Ne zaman: 9 Haziran – 18 Haziran 2023, 19:00’dan itibaren
Katherine’in menüsü bizi, ailesinin ve arkadaşlarının yerleştiği dünyanın uzak köşelerinden Hakka lezzetlerini keşfederek küresel bir keşfe çıkardı. Şef, Fermente Siyah Fasulye, Acı Fasulye Ezmesi, Hardal Yumruları, Kum Zencefili ve kendi ev yapımı Pirinç Şarabı gibi otantik malzemeler ve baharatlar kullandı.
Mutfak yolculuğum, derin aromalı bir et suyunda domuz eti ve mantarın yüzdüğü rahatlatıcı bir yemek olan balık köftesi çorbasıyla başladı. Hafifliği ve tatmin edici tadı, yemeğin geri kalanı için umut verici bir ton oluşturuyor. Küçük Tabaklar’a geçerken, Hakka Yam Abaküs Boncukları merkez sahneyi aldı. Domuz eti, fasulye filizi ve mantarın enfes karışımı, doku ve tat karışımıyla damak tadımı memnun etti. Ardından, Çatırdayan Kızarmış Domuz Göbeği ortaya çıktı. Fena bir yemek olmasa da umduğum olağanüstü lezzeti yakalayamadım. Yine de, etli ve çıtır domuz eti için isteklerimi tatmin etti.
Bütün buğulanmış balık, Honk
Büyük Tabaklar, keskin ve keskin tatlar içeren ferahlatıcı bir yemek olan Mala Fransız Fasulyesini ortaya çıkardı. Çıtır çıtır aromalı fasulye damak tadıma uydu. Öte yandan, Hakka Tuzlu Fırında Tavuk, tat ve nem açısından biraz düz düştüğü için bende daha cesur bir lezzet profili özlemi bıraktı. Ancak menünün yıldızı hiç şüphesiz Bütün Buğulama Balık oldu. Sunumu görsel bir harikaydı, geldiği andan itibaren dikkatimi çekti. Eşit derecede büyüleyici tatlar, yüce baharatların mükemmel dengesini sergiledi. Güzel kokulu yasemin pirincinin yanında servis edilen bu kombinasyon, gerçekten tatmin edici bir yemek deneyimiyle sonuçlandı.

Dondurmalı Mango Sago ve Pomelo, Honk
Son olarak, dondurmalı mango, sago ve pomelo tatlısı pitoresk bir şaheserdi. Yenilebilir çiçeklerle süslenmiş, görülmeye değerdi. Meyveli tatlar ona tropikal bir hava verdi ve sago incilerinin eklenmesi genel dokuyu ve keyfi artırdı.
Honk by Pullman Aerocity Yeni Delhi’deki Hakka mutfağı pop-up’ı, Hakka mutfağını yeni bir ışık altında keşfetmek isteyenler için iyi bir seçenek.
Nerede: Honk, Pullman Yeni Delhi Aerocity
Ne zaman: 9 Haziran – 18 Haziran 2023, 19:00’dan itibaren