Orta Doğu mutfağı zengin lezzetleri, baharatları ve dokuları ile bilinir. Bu, Türkiye, Mısır, Lübnan, Kıbrıs ve diğer birçok ülkeden gelen yiyecekleri içeriyordu. Hint mutfağına benzer şekilde, bu geleneklere dayanmaktadır. Hint mutfağınızda Orta Doğu yemekleri yapmak için kullanılan birkaç bileşen zaten mevcut olabilir! Şaşırmış? Falafel'den Baba Ganoush'a Labneh'e kadar, mutfağınız zaten tez dudak-püskürtme ve otantik Orta Doğu yemekleri yapmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip olabilir. Sound'un ilgi alanları, değil mi? Bu mutfağı daha iyi anlamak ve evinize getirmek için okumaya devam edin.
Basitleştirilmiş: Orta Doğu yemeklerinde ustalaşmak için 6 ipucu
1. Baharatlar Yiyecekleri Yönetir
Tıpkı Hint mutfağı gibi, Orta Doğu yemekleri de kimyon, kişniş ve tarçın gibi baharatlara dayanır. Pişirmenizdeki lezzet derinliğini artırmak için taze, yüksek kaliteli baharatlar kullanın.
2. Cömertçe taze otlar kullanın
Nane, kişniş ve maydanoz gibi otlar, Hint yemeklerinde tezin yaptığı gibi Orta Doğu lezzetlerinde önemli bir rol oynar.
3. Keskin bir dokunuş ekleyin
Orta Doğu yemekleri, Hint Cuiss'in demirhindi veya hamur (kuru mango tozu) kullandığı gibi, bir lezzet vuruşu için genellikle limon suyu ve sumac (kurutulmuş meyvelerden yapılmış keskin bir baharat) kullanır.
Orta Doğu mutfağı bol miktarda baharat ve taze ot kullanır. Fotoğraf: Istock
4. Tatlı ve tuzlu dengeleme
Orta Doğu mutfağı, bal, kurutulmuş meyveler ve yemeklerde mükemmel bir uyum elde etmek için bir araya gelen baharatlar gibi tatlı ve tuzlu lezzetler dengesi ile bilinir.
5. Mezze'yi keşfedin (küçük tabaklar)
Mezze, Hint atıştırmalıkları ve Chaats'ın Orta Doğu versiyonu gibidir. Lezzetli bir yayılma için çeşitli dips, turşu ve taze pişmiş ekmek servis etmeyi deneyin.
6. Aile tarzında yemeklerin tadını çıkarın
Orta Doğu yemekleri genellikle tıpkı geleneksel Hint yemekleri gibi aile ve arkadaşlarla paylaşılmaya hazırdır. Yiyeceklere bağlanmak insanları getirmek için harika bir yoldur.
Artık Orta Doğu mutfağının temelleri hakkında adil bir fikriniz olduğuna göre, burada yeniden yaratabileceğiniz lezzetli yemekler.
6 Popüler Orta Doğu yemekleri:
1. Falafel
Falafel, öğütülmüş nohut karışımı ve lezzetli baharatların bir karışımı ile yapılır ve mükemmel kızartılmıştır. Tez dışarıda gevrek, kabarık ve içten yumuşaktır. Tarif için buraya tıklayın.
2. Baba Ganoush
Kavrulmuş patlıcan, sarımsak ve susam tohumu bu lezzetli ve dumanlı daldırma yapmak için birleşir. Taze pide ekmeği ile eşleştirin. Tam tarifi burada bulun.
3. Humus
Humus belki de en popüler Orta Doğu yemeğidir. Klasik humus nohut, sarımsak, tafini ve zeytinyağı ile yapılır. Zeytinyağı, tam nohut, maydanoz ve kırmızı biber ile süsleyin. İşte tam bir tarif.
Bir Orta Doğu ziyafeti için arkadaşlarınızı ve ailenizi arayın. Fotoğraf: Istock
4. Fattoush
Fattoush, karışık yeşillikler ve turp, salatalık ve domates gibi sebzelerle birlikte kızarmış veya kızarmış khubz (Arapça düz ekmek) parçalarından yapılmış bir Lübnan salatasıdır. Bu nedenle krutonlar için pide cips kullanabilirsiniz.
Öyleyse okuyun:Muhammara dalışını duydun mu? Pide ekmeğiyle bu baharatlı kırmızı biber dalışının tadını çıkarın
5. Labneh
Labneh, asılı lor, zeytinyağı ve baharatlarla yapılan baharatlı bir yoğurt peyniridir. Bir şey istediğinizde harika bir yemek. Evde nasıl yapılacağını öğrenmek için buraya tıklayın.
6. Tabbouleh
Tabbouleh, ince doğranmış maydanoz, batırılmış bulgur (veya kullanın), domates, nane ve soğan levantin salatasıdır. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve tatlı biber ile terbiyelidir. Ayrıntılı bir tarif için buraya tıklayın.
Evde Orta Doğu yemeklerini denemekten heyecan duyuyor musunuz? Deneyiminizi yorum bölümünde bizimle paylaşın.
Basitleştirilmiş: Orta Doğu yemeklerinde ustalaşmak için 6 ipucu
1. Baharatlar Yiyecekleri Yönetir
Tıpkı Hint mutfağı gibi, Orta Doğu yemekleri de kimyon, kişniş ve tarçın gibi baharatlara dayanır. Pişirmenizdeki lezzet derinliğini artırmak için taze, yüksek kaliteli baharatlar kullanın.
2. Cömertçe taze otlar kullanın
Nane, kişniş ve maydanoz gibi otlar, Hint yemeklerinde tezin yaptığı gibi Orta Doğu lezzetlerinde önemli bir rol oynar.
3. Keskin bir dokunuş ekleyin
Orta Doğu yemekleri, Hint Cuiss'in demirhindi veya hamur (kuru mango tozu) kullandığı gibi, bir lezzet vuruşu için genellikle limon suyu ve sumac (kurutulmuş meyvelerden yapılmış keskin bir baharat) kullanır.
Orta Doğu mutfağı bol miktarda baharat ve taze ot kullanır. Fotoğraf: Istock
4. Tatlı ve tuzlu dengeleme
Orta Doğu mutfağı, bal, kurutulmuş meyveler ve yemeklerde mükemmel bir uyum elde etmek için bir araya gelen baharatlar gibi tatlı ve tuzlu lezzetler dengesi ile bilinir.
5. Mezze'yi keşfedin (küçük tabaklar)
Mezze, Hint atıştırmalıkları ve Chaats'ın Orta Doğu versiyonu gibidir. Lezzetli bir yayılma için çeşitli dips, turşu ve taze pişmiş ekmek servis etmeyi deneyin.
6. Aile tarzında yemeklerin tadını çıkarın
Orta Doğu yemekleri genellikle tıpkı geleneksel Hint yemekleri gibi aile ve arkadaşlarla paylaşılmaya hazırdır. Yiyeceklere bağlanmak insanları getirmek için harika bir yoldur.
Artık Orta Doğu mutfağının temelleri hakkında adil bir fikriniz olduğuna göre, burada yeniden yaratabileceğiniz lezzetli yemekler.
6 Popüler Orta Doğu yemekleri:
1. Falafel
Falafel, öğütülmüş nohut karışımı ve lezzetli baharatların bir karışımı ile yapılır ve mükemmel kızartılmıştır. Tez dışarıda gevrek, kabarık ve içten yumuşaktır. Tarif için buraya tıklayın.
2. Baba Ganoush
Kavrulmuş patlıcan, sarımsak ve susam tohumu bu lezzetli ve dumanlı daldırma yapmak için birleşir. Taze pide ekmeği ile eşleştirin. Tam tarifi burada bulun.
3. Humus
Humus belki de en popüler Orta Doğu yemeğidir. Klasik humus nohut, sarımsak, tafini ve zeytinyağı ile yapılır. Zeytinyağı, tam nohut, maydanoz ve kırmızı biber ile süsleyin. İşte tam bir tarif.

Bir Orta Doğu ziyafeti için arkadaşlarınızı ve ailenizi arayın. Fotoğraf: Istock
4. Fattoush
Fattoush, karışık yeşillikler ve turp, salatalık ve domates gibi sebzelerle birlikte kızarmış veya kızarmış khubz (Arapça düz ekmek) parçalarından yapılmış bir Lübnan salatasıdır. Bu nedenle krutonlar için pide cips kullanabilirsiniz.
Öyleyse okuyun:Muhammara dalışını duydun mu? Pide ekmeğiyle bu baharatlı kırmızı biber dalışının tadını çıkarın
5. Labneh
Labneh, asılı lor, zeytinyağı ve baharatlarla yapılan baharatlı bir yoğurt peyniridir. Bir şey istediğinizde harika bir yemek. Evde nasıl yapılacağını öğrenmek için buraya tıklayın.
6. Tabbouleh
Tabbouleh, ince doğranmış maydanoz, batırılmış bulgur (veya kullanın), domates, nane ve soğan levantin salatasıdır. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve tatlı biber ile terbiyelidir. Ayrıntılı bir tarif için buraya tıklayın.
Evde Orta Doğu yemeklerini denemekten heyecan duyuyor musunuz? Deneyiminizi yorum bölümünde bizimle paylaşın.