Hindistan Gıda Kurumu, Diyete Darı Eklemek İçin Mükemmel Tarifi Paylaşıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Darı, dünya çapında kazandığı ün sayesinde diyetlerimize geri döndü. Dünya, muazzam faydalarına uyanıyor. 2023 yılını ‘Darı Yılı’ olarak kutlarken, bir yandan da darıyı günlük öğünlerimize dahil etmenin yollarını arıyoruz. Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Kurumu (FSSAI), Instagram hesabında harika bir tarif paylaştı. Tarif biraz darıdan yapılıyor ve adına Little Millet Limonlu Lokum diyorlar. Bu soğutulmuş tatlı ikram, üzerimize hâlâ ağırlık yapan kavurucu sıcağa göğüs germek için mükemmel.
Öyleyse oku: Bu Mutfak Sırlarını Kullanarak Besleyici Darı Bhakri Yapın – Beslenme Uzmanı Paylaşımları

Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Kurumu, gönderinin başlığına “Little Darı Limonlu Lokum ile keskin tatlar ve lezzetli tazelik patlaması yaşayın,” diye yazdı. Küçük darının ne olduğunu bilmiyor musunuz? Sizi aydınlatalım.

Küçük darı nedir? Hintçe ne denir?


Bilimsel olarak bilinen küçük darı Panik sumatrensi, çeşitli sağlık yararları sunan küçük ama güçlü bir tahıldır. Genellikle “kutki” veya “samai” olarak anılan küçük darı, yüzyıllardır birçok geleneksel diyetin temelini oluşturmuştur.
Öyleyse oku: Hemen Denemeniz Gereken 10 Lezzetli Ve Sağlıklı Darı Atıştırmalık Tarifi

Biraz darı neye iyi gelir?


Bu küçük tahılın masaya getirdiği beş harika faydayı inceleyelim:

1. Besin Açısından Zengin:


Boyut olarak küçük ama beslenme açısından büyük. Küçük darı, sindirimi iyileştiren ve sağlığı iyileştiren diyet lifi ile doludur. Ek olarak, kemikleri güçlendiren ve genel sağlığı koruyan demir, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli mineraller içerir.

2. Glutensizdir!


Küçük darı doğal olarak glütensizdir, bu da onu glüten duyarlılığı olanlar için mükemmel bir seçim yapar. Buğday ve diğer glüten içeren tahıllara harika bir alternatif olarak çalışır.

3. Diyabet İçin Harika


Küçük darı glisemik indekste düşüktür ve bu nedenle diyabet diyeti için harikadır. Kan şekeri seviyeleri üzerinde daha yavaş bir etkiye sahiptir ve hızlı yükselmeleri ve çökmeleri önler.

4. Ağırlığı Korumaya Yardımcı Olur:


Yemeklerinize az miktarda darı eklemek, kilo yönetimi çabalarını destekleyebilir. Yüksek lif içeriği tokluğu artırır ve iştahı kontrol etmeye yardımcı olarak daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar.

5. Kalp Sağlığına İyi Gelir:


Küçük darı, diyet lifi ve temel besin maddelerinin bileşimi nedeniyle kalp sağlığına sahiptir. Lif, kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olur ve diğer besinler, sağlıklı kan basıncı düzeylerini korumaya yardımcı olur.

Minik darının tüm bu faydalarını öğrendikten sonra bahsettiğimiz tarifimizi denemek isteyeceğinize eminiz. İnanılmaz derecede kolay.


Darı, çeşitli sağlık yararları sunar.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Küçük Darı Limonlu Lokum Nasıl Yapılır:


Biraz darı yulaf ezmesi (kaynatılarak macun haline getirilmiş) alın ve şurup yapmak için şeker ve limon kabukları ile pişirin. soğumaya bırakın Daha az darı alın ve mısır unu ile pişirin. Limon suyu ve şeker şurubu ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Tepsiyi sıvıyağ ile yağlayıp üzerine hazırladığınız karışımı dökün. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra dilimleyerek üzerini kuru hindistan cevizi tozu ile süsledikten sonra servis yapın.
Kulağa nefis geliyor, değil mi?

Tarifin tamamına buradan göz atın:


Tatlı ihtiyacınızı gidermek ve sıcak havalarda serinlemek için bu küçük darı limonlu lokumu yapın.
 
Üst