Hara Masala Kebap Tarifi: Atıştırmalık Tabağınıza Baharatlı Bir Tekme Atın

Leila

Global Mod
Global Mod
Her zaman atıştırmalığımız olan kebaplar, bir partide gözümüzün önünden asla ayrılmaz. Mükemmel pişmiş bir kebaba dişlerinizi batırmak, damak tadımıza hitap eden lezzet patlamasının tadına varmak konusunda gerçekten büyülü bir şey var. Ve kebap söz konusu olduğunda, Hara Masala Kebabı kendi liginde duruyor. Bu eşsiz kreasyon, canlı yeşil tonları ve aromatik bitki ve baharat karışımı ile etkileyicidir. Bu kebap o kadar güzel ki vejetaryen olmayanlar bile bayılacak.

Hara Masala Kebabı Neyden Yapılır?


“Yeşil baharat” anlamına gelen Hara Masala, ot ve baharatların hoş kokulu bir karışımıdır ve yeşil sebzelerle karıştırıldığında bu kebabın kalbini ve ruhunu oluşturur. Bu yeşil harikalar arasında bezelye, ıspanak, kişniş yaprakları ve yeşil biberler ve keskin bir limon dokunuşu bulunur. Kimyon tohumları, kişniş tohumları ve chaat masala gibi baharatlar lezzet profilini bir sonraki seviyeye taşıyor. Birlikte, sizi daha fazlasını istemeye bırakacak bir tat melanjı oluştururlar.
Öyleyse oku: Kurkure Dahi Kebabı Nasıl Yapılır – Çay Saatinde Mutlaka Denemeniz Gereken Çıtır çıtır Bir Atıştırmalık
Hara Masala Kebabı bir yemekten çok daha fazlasıdır; taze tatlar sanatını kutlayan bir deneyimdir. Onları serinletici bir nane turşusu veya keskin imli sos veya hatta saunth (tatlı sos) ile birlikte servis edin ve sevdiklerinizle cennet gibi bir atıştırma seansının tadını çıkarın.


Fotoğraf Kredisi: Istock

Hara Masala Kebabı Nasıl Yapılır I Hara Masala Kebabı Tarifi


Ispanağı ve bezelyeyi biraz tuzla suda haşlayarak başlayın. Bittiğinde, suyu boşaltın ve sebzeleri soğuk suda bekletin. Şimdi kimyon tohumlarını ve kişniş tohumlarını kuru kavurup havanda ezerek baharat tozunu hazırlayın. Daha sonra beyazlatılmış ıspanak ve bezelyeyi haşlanmış patates, kuru kavrulmuş baharat tozu, zencefil, sarımsak ve diğer baharatlar ve limon suyu ile birleştirin. Hepsini bir mikser öğütücü veya karıştırıcıda karıştırın. Daha sonra karışımı bir kaba alın, mısır unu, limon suyu ve galeta ununu ekleyin. Ondan yuvarlak köfteler yapın ve kızartın.
Öyleyse oku: Keyifli Hafta Sonu Yemeği İçin Chana Dal Kebabı Nasıl Yapılır?

Adım adım hara masala kebabı tarifi için buraya tıklayın.

Kebapları ızgarada, tavada, hatta fırında bile yapabilirsiniz. Hangi pişirme yöntemini tercih ederseniz edin, içlerinde etli sululuklarını korurken dışlarında altın rengi bir kabuk oluşturarak mükemmel şekilde piştiklerinden emin olun. O zaman tek yapmanız gereken onların tadını çıkarmak!
 
Üst