Halwai Tarzı Meethi Mathari ile Holi Kutlamalarınıza Tatlılık Katın

Leila

Global Mod
Global Mod
Holi, gökyüzünün rengarenk olduğu, neşe ve coşku uyandıran bir festivaldir. Bu yıl 8 Mart’ta kutlanacak. İnsanlar çeşitli eyaletlerde Holi’yi farklı şekillerde kutlarken, yemek bu festivalin merkezi yönüdür. Hindistan’da, cömert yiyeceklerin tadını çıkarmadan hiçbir festival tamamlanmış sayılmaz. Holi vesilesiyle hane halkı, hepimizin zevk aldığı pakodas, namkeen, gujiya ve chaat gibi lezzetli yemekler hazırlar. Holi festivalinde yapılan ünlü atıştırmalıklardan biri, Methi Mathari, Achari Mathari ve Plain Mathari gibi çeşitli şekillerde hazırlanabilen lezzetli bir atıştırmalık olan Mathari’dir. Ancak bu yazımızda bayram kutlamalarınızı daha keyifli hale getirmek için tatlı Mathari tarifini paylaşacağız.

öyleyse oku: Tatlı Gujiyalardan Sıkıldınız mı? Bu Lezzetli Paneer Gujiya Tarifini Evde Deneyin

Mathari, her yaştan insanın severek tükettiği, sıcacık bir çayın yanına çok yakışan çıtır çıtır bir atıştırmalıktır. Meethi Mathari olarak da bilinen Mathari’nin tatlı versiyonu, atıştırmalığın şeker şurubuna batırılarak tatlı bir dokunuşla yapılır. Bu tatlı Matharis’ler bir aya kadar saklanabilir ve bu da onu Holi için hazırlamak için ideal bir atıştırmalık yapar. Halwai usulü tatlı Mathari’yi evde yapmak için Youtuber vlogger Reshu’nun Cook with Reshu adlı kanalında paylaştığı tarif Habersunu izleyebilirsiniz.

İşte Halwai Tarzı Meethi Mathari’yi nasıl yapacağınız

  • Bir kapta 2 bardak maida alın ve tüm malzemeleri iyice karıştırarak 1 çay kaşığı tuz ve ghee ekleyin. Karışımı ılık suyla sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ve üzerini örterek bir süre bekletin. Hamur dinlendikten sonra küçük toplar yapın ve küçük boyutlu Matharis yapmak için yuvarlak bir kesici veya küçük bir kase ile yuvarlayın. Tüm Matharileri hazırlayın ve bir kenara koyun.
  • Büyük bir tava veya kadhai alın, yağı ısıtın ve alevi kısık ateşe ayarlayın. Matharis’i kadhai’ye ekleyin ama karıştırmayın. Kendi başlarına gelmelerine izin verin ve ardından bir spatula ile ters çevirin ve altın rengi kahverengi olana kadar kızartın. Matharis’i yağdan çıkarın ve bir kenara koyun.
  • Şeker şerbetini hazırlamak için 2 su bardağı şekeri alın ve bir su bardağı su ekleyin. Şurubu karıştırarak şerbeti pişirin. Şerbet hazır olunca bu mathariyi ekleyin ve şerbetle koyulaşana kadar pişirin. Gazı kapatın ve bir süre sonra mathariniz hazır. Videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Günün Öne Çıkan Videosu



Ekmek Pizza Tarifi | Ekmek Pizza Nasıl Yapılır



Payal Hakkındaखान दिम में और दिल दिल, ये दोनों ही ही पायल के में झलकती. लिखने के अलावा, पायल नई और और orkेसिपीज़ साथ साथ एक्सपेरिमेंट एक्सपेरिमेंट करना.
 
Üst