Hafta Sonunuzu Coorgi Gawti Tavuğuyla Renklendirin (İçeride Kolay Tarif)

Leila

Global Mod
Global Mod
İyi yapılmış bir kase tavuk sosu bize cennetteymişiz gibi hissettirebilir. Enfes tatlar, baharatların sıcaklığı ve tavuğun yumuşaklığı ile koyu bir sos birleşince tüm endişelerimizi yatıştırır. Hafta sonu olduğu için, özellikle bu kadar tatmin edici bir şeye can atıyoruz. Hindistan’ın her bölgesinin kendi tavuk sosu versiyonu vardır. Bugün sizi Karnataka’nın güney kısmına bir mutfak yolculuğuna davet ediyoruz. Coorg’dan özel bir tarifimiz var. Bu bölge, birçok turistin uğrak yeri olan bir tepe istasyonu olarak ünlüdür. Ama ağız şapırdatan yemekleriyle de kendine özgü bir mutfağı var, bunlardan biri de Coorgi Gawti Tavuğu.

Coorgi Gawti Tavuğu Nedir?


Gawti Chicken, baharatlı bir tavuk sosu hazırlığıdır. Pek çok baharatın kullanılmasından karşı konulmaz tatlar elde edilir. Ve demirhindi, hindistancevizi ve köri yapraklarının özel kullanımı, ona o lezzetli Güney Hindistan havasını veriyor. Malzemelerin listesi uzun görünse de, çoğu mutfağınızda bulabileceğiniz yaygın malzemelerdir. Böylece hafta sonu özel bir öğle veya akşam yemeği için bu yemeği kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu Coorgi tavuğu, chapatis, sade pirinç, dosas vb.

Evde Coorgi Gawti Tavuğu Nasıl Yapılır | Baharatlı Coorgi Tavuğu İçin Hızlı ve Kolay Tarif


Tavuk etini pul biber, tuz ve sıvı yağ ile marine edin. Uzak durun. Karanfil, tarçın, karabiber ve diğerleri gibi bütün baharatları zencefil, sarımsak, yeşil biber, köri yaprakları ve hindistancevizi ile birlikte kurutun. Sonra bir masala ezmesi oluşturmak için bu malzemeleri öğütün. Daha sonra, marine edilmiş tavuk parçalarını her iki tarafı da karamel rengine dönene kadar kızartın.

Kadhai veya wok’ta yağı ısıtın. Hardal tohumu, çemen tohumu ve Guntur biberlerini ekleyin. Pürüzsüzleşmeye başladıklarında, soğanları ekleyin ve altın rengi olana kadar soteleyin. Masala ezmesini, biraz su, domates, tuz ve şekeri ekleyin. Bu karışımın yağdan ayrılmaya başladığını görünce tavuk parçalarını ve demirhindi özünü ekleyin. Biraz daha su ekleyin ve kabı kapatın. Tavuklar yumuşayana kadar pişirin ve ardından sıcak servis yapın.
Coorgi Gawti Chicken’ın detaylı tarifi için tıklayınız.

Şiddetle tavsiye ettiğimiz bir diğer Coorgi yemeği ise Kombu Barthad. Bu, geleneksel tatlara sahip baharatlı bir mantar kızartmasıdır. Bir kez deneyin ve nasıl keyif alacağınızı görün! Tam tarifi burada bulabilirsiniz.
 
Üst