Hafta Sonu Alemleri İçin Makarna Makarna – Hatırlanması Gereken 5 Hızlı İpucu

Leila

Global Mod
Global Mod
Sonunda, hafta sonu geldi, yani dizüstü bilgisayarınızı kapatıp tüm mesleki sorumluluklarınızdan kendinize bir mola verme zamanı. Hafta sonu gevşemek demektir. Bazıları dışarı çıkıp arkadaşlarıyla buluşmayı sever, bazıları ise evde oturup hiçbir şey yapmamayı sever. Bir de ev partileri düzenleyen ve yemek pişirme becerileriyle misafirleri etkileyen insanlar var. Siz de bizim gibiyseniz yemek yapmak sizin için de tedavi edici. Sebzeleri eşit şekilde doğramak, doğru miktarda baharat eklemek ve mutfakta yeni yemekler yaratmak size belli bir doyum veriyor. Sağ? Bu nedenle, mutfakta kolayca kopyalanabilecek tarifler için sürekli arayış içindeyiz. Bu hafta sonu geleneksel bir makarna salatası tarifi ile klasikleşelim dedik.

Ayrıca okuyun: Hafta Sonu Keyfi İçin İdeal 5 Eşsiz Makarna Tarifi


Makarna Salatası Hakkında: Makarna Salatasının Tarihçesi ve Kökeni:


Makarna salatası, pişmiş dirsek makarna ile yapılan bir çeşit makarna salatasıdır. Tipik olarak mayonez ve doğranmış sebzeler (kereviz, soğan ve dolmalık biber ve daha fazlası), haşlanmış yumurta, turşu ve bazen et veya deniz ürünleri (jambon, ton balığı veya karides gibi) gibi çeşitli diğer malzemelerle karıştırılır. . Daha sonra tadına bakmak için tuz, karabiber ve diğer otlar ve baharatlarla tatlandırılır. Makarna salatası genellikle pikniklerde, barbekülerde ve diğer gündelik toplantılarda garnitür olarak servis edilir.

Makarna Salatası, klasik Makarna makarnasından çok farklıdır. Makarna makarnası İtalyan kökenliyken, makarna salatası kesinlikle Amerikan kökenlidir. Taste Atlas web sitesine göre, makarna salatasının kökeni ile ilgili birçok teori var. Bazı kaynaklar, makarna salatası için en eski tarifin 1962’de yayınlandığını söylüyor. Yemek daha sonra 1980’lerin başında “Nouvelle Cuisine yaklaşımının bir parçası olarak” popülerlik kazandı. Taste Atlas’ın raporuna göre, diğer kaynaklar ayrıca makarna salatasının kökeninin 20. yüzyılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar izlenebileceğini söylüyor.

Bugün, farklı bölge ve kültürlerin kendi benzersiz kıvrımlarını eklediği çok sayıda makarna salatası çeşidi buluyoruz. Örneğin Hawaii’de makarna salatası genellikle öğle yemeğinin yanında garnitür olarak servis edilir ve sirke ve (bazen) şeker içeren bir sosla yapılır. Filipinler’de ‘Filipino usulü makarna salatası’ adı verilen bir makarna salatası versiyonu var. Tarifte yoğunlaştırılmış süt ve peynir bulunur. İşte size, herhangi bir ev partisinde başlangıç olarak tadını çıkarabileceğiniz klasik makarna salatası tarifini sunuyoruz. Bir göz at.

Ayrıca okuyun: En İyi 15 Salata Tarifi | Kolay Salata Tarifleri | Sağlıklı Tarifler

4jmfavmo


Klasik Makarna Salatası Nasıl Yapılır:

Büyük bir tencerede makarnayı kaynatmaya başlayın. Makarnayı süzün ve soğuk su altında durulayın. Daha sonra geniş bir kapta makarna, yumurta ve sebzeleri birleştirin. Ayrı bir kapta mayonez, beyaz sirke, Dijon hardalı, şeker, tuz ve karabiber ile sos hazırlayın. Şimdi, makarnanın üzerine dökün ve iyice atın. Kâseyi plastik ambalajla örtün, soğutun ve tatların birlikte erimesine izin verin. Son olarak makarna salatanız servise hazır. Ayrıntılı tarif için buraya tıklayın.

Klasik Makarna Salatası Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar:

1. Makarnayı fazla pişirmeyin veya az pişirmeyin


Mükemmel bir salata hazırlamak için makarnanın dokusu çok önemlidir. Makarnayı fazla pişirmek küflü bir dokuya, az pişirmek ise makarnanın sert ve çiğnenebilir olmasına neden olabilir. Makarnayı al dente paketindeki talimatlara göre pişirin ve pişirme işlemini durdurmak için soğuk su altında durulayın.

2. Çok fazla pansuman kullanmayın


Çok fazla sos kullanmak, salatanın lezzetini bastırabilir ve ıslak hale getirebilir. Az miktarda pansumanla başlayın ve istediğiniz kıvamı elde edene kadar kademeli olarak daha fazlasını ekleyin.

3. Salatayı uygun şekilde baharatlayın


Baharat, herhangi bir salata yapımında önemli bir adımdır. Makarna salatası, yemeğin lezzetini arttırmak için tuz, karabiber ve diğer çeşnilere ihtiyaç duyar.

4. Yeterince sebze ekleyin


Kereviz, soğan, dolmalık biber ve havuç gibi sebzeler salataya doku ve lezzet verir. Sebzeleri salata boyunca eşit şekilde dağıtmak için küçük parçalar halinde doğradığınızdan emin olun.

5. Servis yapmadan önce salatayı soğutun


Makarna salatası, soğuk servis edildiğinde en iyi tadı verir. Servis yapmadan önce salatanın buzdolabında en az bir veya iki saat soğumasına izin verin. Bu, tatların birlikte erimesini ve lezzetli ve canlandırıcı bir salata oluşturmasını sağlayacaktır.

Peki, ne bekliyorsun? Yemeği bugün hazırlayın ve arkadaşlarınız ve ailenizle keyifli bir hafta sonu geçirin.

Günün Öne Çıkan Videosu



En İyi Pakoda Tarifleri | Haberler Food’dan Kolay Tarifler
 
Üst