Hafta Sonu Alemi: 30 Dakikadan Az Bir Sürede Lezzetli Mirchi Bajji Nasıl Yapılır?

Leila

Global Mod
Global Mod
Bu hafta sonu, size derin yağda kızartılmış bir atıştırmalık için başka bir cezbedici tarif getiriyoruz: mirchi bajjileri. Bu sadece bir mirchi pakoradan daha fazlası. Mirchi bajjileri farklı bir doldurulmuş pakora türüdür. Daha önce denemediyseniz, bu atıştırmalığın diğer pakora türleri gibi ekmeğin içine doldurulmadığını göreceksiniz. Bunun yerine mirchi bajjileri, keskin bir macunla doldurulmuş ve aromalı soğanlarla doldurulmuş büyük yeşil biberlerin kızartılmasıyla yapılır. Kulağa harika geliyor, değil mi? Baharatlı yemekleri seviyorsanız bu yemek tam size göre. Sıcağa dayanamıyorsanız, normal pakoralara bağlı kalmanızı öneririz veya bu bajji ile maceracı olmayı ve sınırlarınızı test etmeyi seçebilirsiniz!

Chilli Pakora vs Mirchi Bajji


Biber veya mirchi pakoda’nın birçok farklı versiyonu vardır. Genellikle büyük yeşil biberlerin özel bir masala veya patatesten yapılan sebzeli bir dolgu ile doldurulmasıyla yapılır. Pakora hamuru, besan ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılır. Mirchi Bajji’nin dolgusunda onu diğerlerinden ayıran bir demirhindi aroması vardır. Bu keskin ve hafif tatlı bileşen, bu atıştırmayı daha da lezzetli hale getirir. Mirchi bajji’yi klasik bir pakora hamurunda kaplayabilmenize rağmen, birçok tarif bu bajjiler için tatlandırılmamış bir hamur kullanır. Bu, baharat seviyesinin dengelenmesine yardımcı olur. Bu bajjiler yarım saatten daha kısa sürede hazırlanabilir. Aşağıdaki tarifimize göz atın.

(Ayrıca Okuyun: Bu Doldurulmuş Mirchi Ka Achar Tam Bir Yıl Sürer)


Doldurulmuş büyük yeşil biberler, baharatlı bir hamurda derin yağda kızartılır. Fotoğraf Kredisi: iStock

Evde Mirchi Bajji Nasıl Yapılır | Kolay Mirchi Bajji Tarifi


Bu tarifin iki bölümü var: iç harcı hazırlamak ve mirchi bajjilerini yapmak. Bu bajjileri yapmak için Bhavnagri biberleri veya Bullhorn biberleri gibi büyük, kalın biberler kullanmanız gerektiğini unutmayın. Doldurulmayacağından küçük yeşil biberlerden kaçınılmalıdır.

  1. Dolguyu yapmak için demirhindi, kişniş tozu, hindistancevizi tozu, ayva, tuz ve esmer şekeri öğütün. Kalın macun benzeri bir kıvam elde etmeniz gerekiyor.
  2. Bajjiler için biberleri uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkarın. Kısık ateşte bir tencerede tuzla yumuşayana kadar kaynatın ve ardından suyu boşaltın.
  3. Doldurma hamurunu yarıkların içine ekleyin ve ardından biberin tamamını besan-su hamuru karışımına batırın.
  4. Biberleri kızarana kadar derin kızartın. Sıcak servis yapın ve bajjilerin üzerine biraz chaat masala serpin.
İnsanlar genellikle kızarttıktan sonra doğranmış soğanları yarığa ekler. Biraz daha fazla ısı toplamak istiyorsanız, bajjilerin üzerine eklemeden önce bu soğanları limon suyu, kırmızı toz biber ve diğer baharatlarla karıştırabilirsiniz.

Mirchi Bajjis’in tam tarifi ve malzeme listesi için buraya tıklayın.

Günün Öne Çıkan Videosu



Sınırların Ötesinde Yemek Yapmak: Şef Gaggan Anand, Gargi Rawat ile Söyleşide



Toshita Sahni hakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla doludur. Bir sonraki yemeğini mutlu bir şekilde düşünmediği zamanlarda, roman okumaktan ve şehirde dolaşmaktan hoşlanıyor.
 
Üst