Gujiyas'ı daha keskin hale getirmenin 5 hızlı yolu

Leila

Global Mod
Global Mod
Holi hemen köşede ve bunun ne yaptığını biliyorsun! Bazı lezzetli ev yapımı Gujiyas'ı yutmanın zamanı geldi. Tez altın, hilal şekillidts Renk Festivali sırasında Hint evinde bir zımba. Ama dürüst olalım, hiçbir şey mükemmel gevrek, lapa lapa gujiya'yı yenemez Halwai. Evde bir sonraki seviye krizi nasıl başaracağınızı merak ettiyseniz, şanslısınız! İşte Gujiyas'ı daha gevrek yapmanın 5 yolu.

Öyleyse okuyun:Daha sağlıklı hale getirmenin 5 akıllı yolu Gujiya

Gujiyas'ı daha gevrek yapmanın 5 hızlı yolu


Gujiyas'ı ekstra gevrek yapmak o kadar zor değil. Gujiyas'ınızı tıpkı bir Halwai.


1. SOOJI veya Pirinç Unu kullanın


Ekstra gevrek bir kabuk için, sadece tüm mor unlara (Maida) güvenmeyin. Az miktarda Sooji veya pirinç unu eklemek harikalar yaratabilir. Sooji narin, grenli bir çıtırtı eklerken, pirinç unu kabuğu daha hafif ve daha keskin hale getirir. İyi bir oran için, 3 kısım çok amaçlı un sooji veya pirinç unun bir kısmına alın. Bu basit değişiklik Gujiya'nıza mükemmel ve gevrek bir doku verecektir.

2. Doğru miktarda ghee kullanın


Ghee, Gujiya'nızı çıtır veya zor olacak sihirli bir bileşendir. Ancak, hile orantındadır. Çok fazla ghee kullanıyorsanız, Gujiyas'ı ufalanır. Daha az ise, Gujiyas zor olacak. İdeal olarak, fincan un başına 2 yemek kaşığı ghee kullanın. Ghee'yi ekmek-kırıcı benzeri bir doku oluşturana kadar parmaklarınızla unun içine ovalayın. Bu, Gujiyas'ınızın günlerce gevrek olduğunu yapmak istiyor.

3. Doğru kalınlığı alın


Gujiya kabuğunuzun kalınlığı bu yüzden gevreklikte önemli bir rol oynar. Hamur çok kalınsa, Gujiya gevrek yerine Doughhy olacaktır. Çok ince ise, kızartırken kırılabilir. Gujiya kabuğunun kalınlığını 2-3 mm civarında tuttuğunuzdan emin olun. Bu, net bir şekilde net bir şekilde olmasını sağlayacaktır, ancak dolguyu tutacak kadar güçlüdür. Yani, Sura'yı daha sonra çiğnenebileceği için hamuru çok fazla yuvarlamıyorsunuz.

Haberler'de son ve son dakika haberleri

4. Ekstra Crunch için çift kızartma


Sonraki seviye gevreklik elde etmek için kesin bir atış yolu ister misiniz? Çift kızartma yöntemini deneyin! İlk olarak, Gujiya'yı hafifçe altın olana kadar düşük ateşte kızartın, sonra dışarı çıkarın ve 5-10 dakika bekletin. Daha sonra, derin altın kahverengiye dönene kadar orta ateşte doldurun. Bu, hamurdan fazla nemi kaldıracak, kabuğu ekstra gevrek hale getirecek ve Halwai-Style Crunch.

5. Doğru sıcaklığı seçin


Yağın sıcaklığı tüm farkı Belong'u gevrek ve hantal bir gujiya yapar. Dış tabaka, iç stasy az pişirilirken çok hızlı bir şekilde kahverengileştirildiğinden, asla yüksek ateşte kızartmayın. Bunun yerine, düşük ateşte kızartmaya başlayın ve sonra yavaş yavaş orta ateşe yükselin. Bu yavaş kızartma işlemi, fazla yağ emmeyen gevrek, eşit pişmiş bir kabuk sağlar.

Öyleyse okuyun: Holi için evde mükemmel pirinç papad nasıl yapılır

Gujiyas'ı sağlıklı hale getirmenin basit yollarını istiyorsanız, buraya tıklayın.
 
Üst