Gujarati Theplas’ı seviyor musunuz? Şimdi Diyabet Diyeti İçin Methi Thepla’yı Deneyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Hindistan, çok çeşitli lezzetli ekmeklere ev sahipliği yapmaktadır. Ülkedeki hemen hemen her eyalette bol miktarda farklı ekmek bulacaksınız. Takip eden büyük bir hayranı olan böylesine popüler bir ekmek, klasik Gujarati thepla’dır. Unlar ve lezzetli masalaların bir kombinasyonu ile yapılan bu desi gözleme sadece lezzetli değil, aynı zamanda oldukça sağlıklı ve çok yönlüdür. Methi thepla, diyabet hastası insanlar için de harika olan çok güzel bir örnektir. Bu thepla’nın ana maddesi olan methi, harika bir lif kaynağıdır ve kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olur. Önemi hakkında konuşan Bangalore merkezli beslenme uzmanı Dr Anju Sood, “Methi, insülin direnciyle mücadele etmeye yardımcı olabilir, onu daha duyarlı ve hassas hale getirebilir. Ayrıca kan şekeri seviyelerini de düzenleyebilir ve bu nedenle şeker hastaları tarafından yaygın olarak kullanılır.”
Öyleyse oku: Diyabet Diyeti: 15 Dakikadan Kısa 7 Diyabet Dostu Kahvaltı Tarifi

Methi Diyabeti Yönetmek İçin Nasıl Kullanılır?


Methi (çemen) üç farklı biçimde gelir: yapraklar, toz ve tohumlar. Methi thepla diyabeti yönetmek için harika olsa da, methi’nin kan şekeri düzeylerini yönetmek için kullanılabileceği birçok başka yol vardır. Onu parathalarınıza, roti’nize ve hatta sabzi’nize dahil edebilirsiniz. Ek olarak, suya biraz methi tohumu ekleyebilir ve sabah ilk iş olarak içebilirsiniz.

Methi’nin Diğer Bazı Sağlık Faydaları Nelerdir?


Methi şeker hastalığını yönetmek için harika olsa da, aynı zamanda birçok başka sağlık yararına da sahiptir. Diyetinize dahil etmek, sindirimi iyileştirmeye, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye ve hatta kalp sağlığını geliştirmeye yardımcı olabilir. Ayrıca vücuttaki iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.
Öyleyse oku: Hint Yemek Pişirme İpuçları: Gujarati’nin En Sevilen Thepla’sı, 3 Farklı Şekil

Methi Thepla Tarifi: Methi Thepla Nasıl Yapılır?


Bu theplayı yapmak için atta, besan, ragi unu, sorgum unu, lor, kuru methi, zencefil-sarımsak ezmesi ve tüm masalaları biraz yağ ile birlikte bir kaseye ekleyin. Şimdi, pürüzsüz bir hamur oluşturmak için yavaş yavaş su ekleyin ve sıvı yağ ile yağlayın. Üzerine ıslak mutfak havlusu örtüp 20-30 dakika kenarda bekletin.

Hamurdan küçük bir parça alıp eşit şekilde açın. Tava setini orta ateşte ısıtın ve plağı üzerine yerleştirin. Altın rengi kahverengi ve gevrek olana kadar pişmesine izin verin. Diğer tarafını çevirin ve pişirin. Sıcak servis yapın ve biraz yoğurt, turşu veya Hint turşusu ile tadını çıkarın.

Methi thepla’nın tam tarifi için buraya tıklayın.

Bu lezzetli plağı evde yapın ve diyabet diyetinize ekleyin. Aşağıdaki yorumlar bölümünde tadını nasıl beğendiğinizi bize bildirin. Daha fazla diyabet dostu tarif arıyorsanız, buraya tıklayın.
 
Üst