İçtiğimiz süt saf mı yoksa katkılı mı? Bu sorunun cevabını sık sık düşündük ve şimdi biraz netlik elde edebiliriz. Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Kurumu (FSSAI), yalnızca süt ve süt ürünlerine odaklanan gözetim yürütmeyi planladığını duyurdu. Ülkenin gıda düzenleyicisi 25 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, süt ve süt ürünlerinde tağşişin önlenmesi için ülke çapında bir anket düzenleyeceğini belirtti. Pan-Hindistan çabası, basın açıklamasına göre khoa, chhena, paneer, ghee, tereyağı, lor ve dondurma gibi süt ve süt ürünlerine odaklanacak. Numuneler, ülke çapındaki tüm eyaletlerde ve Birlik bölgelerinde hem organize hem de örgütlenmemiş sektörlerden toplanacaktır.
Peki, FSSAI neden ülke çapında anket yapmak için sütü seçti? “Sütün tercih edilmesindeki mantık, ister taze sıvı ister işlenmiş süt ürünleri olarak yemek kültürümüzdeki vazgeçilmez rolünden kaynaklanmaktadır. Süt, hayati öneme sahip mikro besinler ve makro besinler içerir. Her yaş grubundan insan günlük beslenmesinde süt veya süt ürünlerine yer verir. Değişen yaşam tarzı kalıpları ve artan sağlık bilinci, Hindistan’da süt ve süt ürünleri için kilit büyüme faktörleridir” dedi FSSAI.
Süt ürünleri, FSSAI tarafından yapılacak bu anketin odak noktası olacaktır. Fotoğraf Kredisi: iStock
FSSAI’nin amacı, ülkede satılan süt ve süt ürünlerinin kalite ve güvenlik parametrelerine uygunluğunu değerlendirmek, tağşiş noktalarını belirlemek ve sonuçlara göre düzeltici eylemler veya stratejiler geliştirmek ve ileriye dönük bir yol önermek.
Daha önce FSSAI, 2020 ve 2022’de de Hindistan genelinde süt anketleri gerçekleştirdi. Süt pestisit kalıntıları, ağır metaller ve antibiyotikler için test edildi. Bu anketlerin sonuçları, sütün bu eyaletlerde tüketim için büyük ölçüde güvenli olduğunu belirtti.
Aditi Ahuja hakkındaAditi, kendisiyle aynı fikirde olan gurmelerle (özellikle sebze annelerini sevenlerle) konuşmayı ve onlarla tanışmayı sever. Onun kötü şakalarını ve durum komedisi referanslarını alırsanız veya yemek yenecek yeni bir yer önerirseniz artı puan alırsınız.
Öyleyse oku: FSSAI Tarafından Tanıtılan Vegan Yiyecekleri Belirtmek İçin Yeni Logo, Twitter OnayladıHindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Kurumu (FSSAI), süt ve süt ürünlerinde tağşiş yapılmasını engellemek için devam eden çabalarında süt ve süt ürünleri üzerinde ülke çapında gözetim yürütecektir. Bu pan-Hindistan gözetimi, her ikisinden de örnekler toplanarak büyük ölçekte yapılacak… pic.twitter.com/ybsm605C7J— ANI (@ANI) 25 Mayıs 2023
Peki, FSSAI neden ülke çapında anket yapmak için sütü seçti? “Sütün tercih edilmesindeki mantık, ister taze sıvı ister işlenmiş süt ürünleri olarak yemek kültürümüzdeki vazgeçilmez rolünden kaynaklanmaktadır. Süt, hayati öneme sahip mikro besinler ve makro besinler içerir. Her yaş grubundan insan günlük beslenmesinde süt veya süt ürünlerine yer verir. Değişen yaşam tarzı kalıpları ve artan sağlık bilinci, Hindistan’da süt ve süt ürünleri için kilit büyüme faktörleridir” dedi FSSAI.
Süt ürünleri, FSSAI tarafından yapılacak bu anketin odak noktası olacaktır. Fotoğraf Kredisi: iStock
FSSAI’nin amacı, ülkede satılan süt ve süt ürünlerinin kalite ve güvenlik parametrelerine uygunluğunu değerlendirmek, tağşiş noktalarını belirlemek ve sonuçlara göre düzeltici eylemler veya stratejiler geliştirmek ve ileriye dönük bir yol önermek.
Daha önce FSSAI, 2020 ve 2022’de de Hindistan genelinde süt anketleri gerçekleştirdi. Süt pestisit kalıntıları, ağır metaller ve antibiyotikler için test edildi. Bu anketlerin sonuçları, sütün bu eyaletlerde tüketim için büyük ölçüde güvenli olduğunu belirtti.
Aditi Ahuja hakkındaAditi, kendisiyle aynı fikirde olan gurmelerle (özellikle sebze annelerini sevenlerle) konuşmayı ve onlarla tanışmayı sever. Onun kötü şakalarını ve durum komedisi referanslarını alırsanız veya yemek yenecek yeni bir yer önerirseniz artı puan alırsınız.