Fransa seçimleri: Le Pen: Rusya'daki hedeflere karşı Fransız silahları yok

Felaket

New member
Haber akışında Fransız seçimleri: İkinci turdan birkaç gün önce: Fransız hükümet sözcüsünün ekibine saldırı




  • e-posta

    Bölmek


  • Daha

  • Twitter


    • Basmak


    • Geri bildirim


    • Bir hata bildirin


      Bir Hata mı Buldunuz?

      Lütfen metindeki ilgili kelimeleri vurgulayın. Sadece iki tıklamayla hatayı editörlere bildirebilirsiniz.


      Bitkide genetik mühendislik yok

      Ama endişelenmeyin:
      Genetik olarak değiştirilmiş
      bunlar mı

Fransa'daki parlamento seçimlerinin son turundan önce, bir hükümet kurabilecek bir çoğunluk belirtisi yok. Seçimden kısa bir süre önce, Fransız hükümet sözcüsünün ekibi saldırıya uğradı. Haber akışında Fransız seçimleriyle ilgili tüm gelişmeler.

  • Fransa'da bir sonraki parlamento seçimleri 7 Temmuz'da yapılacak.
  • 30 Haziran'daki ilk turda Le Pen etrafındaki sağcı milliyetçiler açıkça önde görünüyor.
Le Pen: Rusya'daki hedeflere karşı Fransız silahları yok


Cumartesi, 06 Temmuz, 15.16: Sağcı milliyetçi Rassemblement National (RN) partisi parlamento seçimlerini kazanırsa, Marine Le Pen Ukrayna'nın Rusya'daki hedeflere saldırmak için Fransız uzun menzilli silahlarını kullanmasını engellemek istiyor. Bir RN başbakanı ayrıca Fransız birliklerinin hiçbir koşulda Ukrayna'da konuşlanmamasını sağlayacak, CNN'e partisinin önceki pozisyonlarını yineledi.

RN şefi Jordan Bardella daha önce Ukrayna'nın kendisini Rus saldırganlık savaşına karşı savunabilmesi gerektiğini belirtmişti. Ancak durumu tırmandırabilecek her türlü teçhizata karşı çıkıyor ve Ukrayna'ya Rus topraklarını vurmak için kullanılabilecek uzun menzilli füzeler ve silahlar sağlamak istemiyor.

Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'yı savunma konusunda stratejik belirsizliğe güveniyor ve Batılı kara birliklerinin saldırıya uğrayan ülkeye konuşlandırılmasını başlı başına dışlamak istemiyor. Fransa'daki dış politikanın ana hatları Başbakan tarafından değil, Cumhurbaşkanı tarafından belirleniyor. Cumhurbaşkanı aynı zamanda Ordunun Başkomutanı. Ancak, bütçe söz konusu olduğunda politikaları için Ulusal Meclis'teki çoğunluğa bağımlı.

Seçimler sırasında çıkan isyanlarla 30.000 memur ilgilenecek Fransa engellemek


20.16: Fransa, parlamento seçimlerinin belirleyici turundan sonra isyanları önlemek için Pazar günü 30.000 polis memurunu seferber ediyor. İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, France 2'ye yaptığı açıklamada, sadece Paris ve banliyölerinde 5.000 polis memurunun görevlendirileceğini söyledi. Bakan, “Bu, aşırı sol veya aşırı sağın sonucu kaos yaratmak için kullanıp daha fazla huzursuzluğa yol açmaması için çok büyük bir polis varlığı” dedi.

Darmanin, geçen hafta sonu ilk tur oylama öncesinde huzursuzluk uyarısında bulunmuştu. Seçim gecesi binlerce kişi Paris ve diğer büyük şehirlerde aşırı sağa karşı gösteri düzenledi. Fransa'nın üçüncü büyük şehri Lyon'da da göstericiler ve polis arasında çatışmalar yaşandı.

Anti-faşist bir grup, bu Pazar akşamı Paris'teki parlamento önünde bir protesto çağrısı yaptı. Action Antifasciste Paris-Banlieue'den gelen çağrıda, “Sonuç ne olursa olsun, her zamankinden daha fazla aşırı sağa ve müttefiklerine karşı bir cephe oluşturmalıyız,” denildi. Sokaklarda seferberlik olmadan, seçim için oluşturulan yeni sol kanat ittifakı hiçbir ilerleme kaydedemeyecektir.

İkinci tur seçimlerine birkaç gün kala: Fransız hükümet sözcüsünün ekibine saldırı


12.29: Fransa'da Fransız hükümet sözcüsü Prisca Thevenot'nun ekibine saldırı. Politikacı ve ekibi, Çarşamba akşamı poster asarken saldırıya uğradı. “Le Parisien”in bildirdiğine göre bir kişinin çenesi kırıldı. Raporda, o zamandan beri dört kişinin tutuklandığı belirtiliyor.

“Alman tutumunun en sert eleştirmeni”: Le Pen iktidara geldiğinde işler nerede ters gidecek


Perşembe, 4 Temmuz, 12:05: Marine Le Pen'in partisi Fransa seçimlerini kazanırsa, Almanya'yı çeşitli şekillerde baskı altına alacaktır. Sığınma ve silah politikasında sorunlar beliriyor. Ancak Fransa'nın Almanya'nın elektrik şebekesinin fişini çekmesi boş bir tehdit olarak ortaya çıkabilir. Bu konuda daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Fransa'da istikrarlı bir hükümet ihtimali yok


Fransa'da bu Pazar günü yapılacak parlamento seçimlerinin belirleyici turu yaklaşırken, istikrarlı bir hükümet için pek fazla umut yok. Başbakan Gabriel Attal bir kez daha “çeşitli siyasi güçlerin temsil edildiği çeşitli bir Ulusal Meclis” çağrısında bulundu. Ancak amaç her durumda sağcı milliyetçi Rassemblement National'ın mutlak çoğunluğunu engellemektir, dedi bir kampanya etkinliğinde.


Bu nedenle birçok seçim bölgesinde, kendi kampındaki adaydan daha iyi bir şansı olan bir siyasi rakibe oy vererek sağcı adaylara karşı oy kullanmak gerekir. Ancak bu, rakibin siyasi isteklerini desteklediğiniz anlamına gelmez – örneğin, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un merkezci kampının destekçileri aşırı sağı engellemek için solcu ittifaktan adaylara oy verdiğinde.

Son teslim tarihinden sonraki akşam duyurulduğu üzere, seçimin son turu için 577 seçim bölgesinin 210'undan fazlasında taktiksel anlaşmalar olacak. Bu, sol kanat ittifakından veya hükümet kampından üçüncü sıradaki adayların, diğerinin sağa karşı kazanmasına izin vermek için ilk turda adaylıklarını geri çektikleri anlamına geliyor. “Le Parisien” gazetesinin ön sayımına göre, 215 seçim bölgesi tehlikede. 577 parlamento koltuğunun 76'sı, oylamanın ilk turunda doğrudan verildi.

Sol görüşlü siyasetçi Macron kampıyla işbirliğini dışladı


Yayıncı BFMTV ile yaptığı bir röportajda, Sol Parti'nin kampanya koordinatörü Manuel Bompard, partisi ile başkanlık kampı arasında herhangi bir hükümet işbirliğini dışladı. “Partimizin temsilcileri yalnızca kendi programlarını, yalnızca kendi programlarını uygulamak için hüküm sürecekler.”

Sol görüşlü parti yetkilisi, “Vergi adaletini yeniden tesis etmeyen, Gabriel Attal ve Emmanuel Macron'un bizzat uyguladığından farklı bir servet dağıtım politikası uygulamayan hiçbir hükümette yer almayacağım” dedi.

Le Pen hükümet iddiasını yineledi


Sağcı Rassemblement National'ın lideri Marine Le Pen, hükümeti mutlak çoğunlukla devralma niyetini yineledi. “Her şeyin net olduğu bir şekilde yönetmek istiyoruz,” dedi yayıncı France Inter'e. Ancak sağın mutlak çoğunluğa ulaşıp ulaşamayacağı henüz belli değil.


Hafta sonu parlamento seçimlerinin ilk turunda, Rassemblement National, yeni sol ittifakın ve Cumhurbaşkanı Macron'un merkezci kampının önünde üçüncü sırada yer alarak en güçlü güç oldu. Ancak, Ulusal Meclis'in kompozisyonu ancak önümüzdeki Pazar günü yapılacak belirleyici ikinci tur oylamada belirlenecek.

Fransa'daki seçim hakkında daha fazla haber okuyune sonraki sayfalarda.


dpa
 
Üst