FC Augsburg, teknik direktör Enrico Maaßen ile yollarını ayırdı

Felaket

New member
FC Augsburg, baş antrenör Enrico Maaßen’i derhal geçerli olmak üzere serbest bıraktı. Yeni bir teknik direktör işe alınana kadar mevcut U23 teknik direktörü Tobias Strobl, Bundesliga kulübüne bakacak. Kulüp bunu Pazartesi akşamı duyurdu.

FC Augsburg, Maaßen’i serbest bıraktı: “Antrenör pozisyonunda değişiklik gerekli”

“Sezonun ilk yedi maçı ve Darmstadt’a karşı iç sahadaki yenilginin ardından, mevcut sportif duruma ve takımımızın gelişimlerine ışık tutmak için gerekli zamanı ayırdık. Sportif Direktör Marinko Jurendic, kulübün açıklamasında, Enrico Maaßen ile açık görüşmelerin ardından teknik direktör pozisyonunda değişiklik yapmamız gerektiği sonucuna vardık” dedi.

FCA genel müdürü Michael Ströll, Maaßen’e “yorulmak bilmeyen çabalarından dolayı” teşekkür etti. Ancak son birkaç haftadaki gelişmelerin ardından bir toparlanma sağlamak için koçluk pozisyonunda değişiklik yapılması gerektiği sonucuna vardık.” Maaßen’e “gelecekteki profesyonel ve özel hayatında en iyisini diliyor.”

Maaßen “birlikte geri dönüşü başaracağımıza” inanıyor

Maaßen, ayrılışı hakkında yorum yaparak, “Elbette bu karardan dolayı hayal kırıklığına uğradım çünkü birlikte geri dönüşü başaracağımıza ikna oldum” dedi. “Bana Bundesliga’da çalışma fırsatı veren FCA’ya ve sorumlulara minnettarım ve FCA’ya gelecek için en iyisini diliyorum, özellikle de birlikte attığımız temelin başarıya ulaşmasını diliyorum.”

Augsburg ekibi, ısrarcı istenmeyen gelişmelere ve Maaßen yönetiminin ilk yılında başlamış olan düşüş eğilimine tepki gösterdi. Fuggerstadt takımı, geçen sezonun son maç gününde düşme mücadelesinden ancak bol şans ve yardımla kurtulmayı başardı. “Trend aşağı yönlü. Darmstadt yenilgisinin ardından sportif direktör Marinko Jurendic, kırmızıdayız” dedi.

Maaßen Augsburg’un olumsuz gidişatını durduramadı

Bu sezon, üçüncü ligde yükselen SpVgg Unterhaching takımının ilk turda aldığı yenilgi nedeniyle DFB Kupası’ndan elenmesiyle zaten kötü başlamıştı. Yaz aylarında kapsamlı bir şekilde yeniden inşa edilen ve yeniden gençleşen takım, başlangıçta ilk maç günlerinde hücumda ilerleme gösterdi. Ancak Maaßen yönetimindeki savunma Bundesliga’ya hazır değildi. Sonuçta 5 puan yeterli olmadı.

Maaßen, 2022 yazında Augsburg’da Markus Weinzierl’in yerini aldı. Daha önce Borussia Dortmund’un ikinci takımında üçüncü ligde genç oyuncuların geliştiricisi ve sponsoru olarak adını duyuran Maaßen’in, kulübe yeniden net bir futbol profili vermesi gerekiyordu. . Ancak Augsburg’da geçen sezon FC Bayern Münih’e karşı kendi sahasında kazandığı galibiyet gibi yaklaşımların ve izole anların ötesine geçemedi. FCA, Maaßen’in Bundesliga’daki ilk durağıydı.