Evde Yapabileceğiniz Demir Açısından Zengin 5 Hızlı ve Kolay Atıştırmalık

Leila

Global Mod
Global Mod
Demir eksikliği çoğumuzun karşılaştığı bir sorundur. Vücudumuz bu temel mineralden yoksun olduğunda, kendimizi uyuşuk ve zayıf hissetme eğilimindeyiz. Uzun vadede, demir eksikliği başka birçok ciddi soruna yol açabilir. Aynı zamanda kan regülasyonunu ve hemoglobin seviyelerini de etkiler. Bu nedenle, demir alımınızın işarete kadar olduğundan emin olmanız çok önemlidir. Birçok yaygın meyve ve sebze demir açısından zengindir ve diyetinize kolayca dahil edilebilir. Ispanak, nar, kayısı, fındık ve kabak çekirdeği içerir. Bu yiyecekleri günlük yaşamınıza dahil etmek için süslü veya zaman alıcı yemekler yapmanıza gerek yok. Yapması kolay, lezzetli ve besleyici atıştırmalıklarla başlayabilirsiniz. İşte evde yapabileceğiniz demir açısından zengin 5 atıştırmalık:

Ayrıca okuyun: Demir Seviyesini Yükseltmeye Yardımcı Olabilecek 5 Yaygın Hint Yemeği

Demir Zengini Atıştırmalıklar İçin 5 Hızlı Tarif:

1. Ispanak Kebabı


Ispanak veya palak, en iyi demir kaynaklarından biridir. Neyse ki, bu yapraklı sebzenin tadını çıkarmanın pek çok yolu var. Ispanak dolması yapmak için önce bütün kimyon ve ayvayı kızgın yağda sotelemelisiniz. Ispanak ve asafoetida tozu ekleyin. Birkaç dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin ve ardından altını kapatın. İçi için kavrulmuş kaju fıstığını taze kişniş, kavrulmuş kimyon tozu ve nar tozu ile karıştırın. Ayrı bir kapta pişen ıspanakları salçalı lor ile karıştırın ve damak tadınıza göre tuz ekleyin. Bu karışımı küçük porsiyonlara ayırın. İçine kaju dolgusunu hafifçe yayın ve kebap şeklinde yuvarlayın. Kebapları kızartıp taze Hint turşusu veya sosla servis edin. Tarifin tamamı için buraya tıklayın.

2. Soy Chaap Roll

e9f08d6o


Soya, demir eksikliği ile mücadele için de harika bir seçimdir. Kalsiyum, potasyum ve selenyum açısından da zengindir. Soyanın tadını çıkarmanın eğlenceli bir yolu, doldurulmuş rulo şeklindedir. Bu yemeği yapmak için önce bir parça soya fasulyesini küçük parçalara ayırın ve kızartın. Onları bir kaseye ekleyin ve lor ve masala ile marine edin. Marine ederken, bir hamur oluşturmak için maida ve unu yoğurun ve parathas/rotis yapın. Marine ettikten sonra soya parçalarını bir tavada tamamen pişene kadar kızartın. Onları roti’nin içine koyun ve üzerine yeşil Hint turşusu, baharatlı kırmızı Hint turşusu, soğan ve chaat masala ekleyin. Tarifin tamamı için buraya tıklayın.

3. Pancar Aloo Pirzola

8o7up7eg


Pancar, kırmızı kan hücreleriniz ve hemoglobin seviyeleriniz için harikadır. Pancar hayranı değilseniz, doğrudan bir meyve suyuyla başlamayın. Önce lezzetli bir atıştırmalıkla kendinizi bu sebzeyle tanıştırın. Pancar Aloo Pirzola yapmak için, geniş bir kapta rendelenmiş pancar ile birlikte patates püresini ekleyin ve iyice karıştırın. Sonra baharat ekleyin: tuz, kırmızı biber tozu, garam masala tozu, kimyon tozu, kişniş tozu ve chaat masala. Sebzeleri ve baharatları elle veya patates ezici yardımıyla uygun şekilde birleştirin. Bu hamurdan küçük toplar yapın ve tikki benzeri şekiller oluşturmak için düzleştirin. Sığ kızartın veya tamamen pişene kadar pişirin. Nane turşusu veya domates ketçapı ile servis yapın. Tarifin tamamı için buraya tıklayın.

Ayrıca okuyun: Akşam Çayınızla Eşleştirebileceğiniz 5 Hızlı ve Kolay Pirzola Tarifi

4. Mısır ve Nar Çayı

h5rnmrao


Nar, vücudun demiri emmesine yardımcı olan askorbik asit içerir. Ayrıca C vitamini, potasyum ve lif açısından da zengindirler. Bu meyveyi çok çeşitli tatlı ve tuzlu yemekler yapmak için kullanabilirsiniz. Yeni bir şey denemek istiyorsanız, bu hızlı Mısır ve Nar Chaat’ı yapın. Bir kapta haşlanmış mısır, nar, doğranmış nane ve doğranmış kırmızı biberi ekleyin. Ayrıca birkaç dana portakal da koyabilirsiniz. İyice karıştırın. Demirhindi özü, tuz, chaat masala, hardal sosu, kıyılmış kişniş yaprağı, kimyon, kırmızı biber tozu ve misket limonu ekleyin. Tarifin tamamı için buraya tıklayın.

5. Badem, Tatlı Patates ve Nar Chaat Tarifi


Eşsiz bir chaat tarifi arıyorsanız, gidilecek yol budur. Kaju fıstığı yüksek demir içeriğine sahipken, badem de minerallerle doludur. Bu chaat’taki tatlı patates de daha fazla besin ekler. Bu özel chaat’ı yapmak için beyaz bezelyeleri ragda yapmak için kaynatın. Ayrı bir kapta soğan, domates, yeşil biber, taze kişniş, limon suyu, kırmızı biber tozu ve chaat masalayı karıştırın. Başka bir ayrı kaseye bademleri, nar tanelerini ve tatlı patatesi alın. Hint turşusu, limon suyu, chaat masala ve kıyılmış kişniş ekleyin. Hafifçe atın. Daha sonra servis tabağına bir kat ragda koyun ve üzerine bademli chaat karışımını kaşıkla yayın. Kişniş ile süsleyin. Tarifin tamamı için buraya tıklayın.

Günün Öne Çıkan Videosu



Ekmek Pizza Tarifi | Ekmek Pizza Nasıl Yapılır
 
Üst