Tacos en sevilen Meksika yemekleri arasındadır. Çeşitli sebzelerin veya etlerin karışımıyla doldurulmuş yumuşak veya çıtır bir kabuğun ısırılma hissi oldukça tatmin edicidir. Ancak taco yemenin keyfini genelde sadece restoranlarla ilişkilendiririz. Bunları evde yapmak imkansız bir iş gibi görünüyor, bu yüzden canımız taco istediğinde en sevdiğimiz Meksika restoranında yemeyi tercih ediyoruz. Restoranlara dönüp evde taco yapmamamızın nedeni nedir? Acaba kaçırdığımız bir şey mi var? Taco yapmak ilk bakışta göz korkutucu görünebilir ancak restoranlar, tacoların kendi tatlarına sahip olmaları için ekstra bir şey yapmıyor. Sadece birkaç temel şeye dikkat etmeniz gerekiyor ve kendi lezzetli tacolarınızı hazırlama sanatında ustalaşabilirsiniz.
Öyleyse okuyun: Parçalanma Endişesi Olmadan Tacosun Tadını Çıkarmak İçin 5 İpucu
Fotoğraf Kredisi: iStock
Yemek Pişirme İpuçları: İşte Restoran Tarzı Taco Yapmak İçin 5 Kolay İpucu:
1. Taze malzemeler kullanın
Taco’nuzun tadının ne kadar iyi olduğu, onu yapmak için kullandığınız malzemelerin kalitesine bağlıdır. Malzemeler ne kadar taze olursa tadı da o kadar iyi olur. Vejetaryen taco yapıyorsanız taze sebzeleri ve peyniri tercih edin. Benzer şekilde, vejetaryen olmayanlar için hazır ambalajlı seçenekler yerine taze et satın almayı düşünün. Ekstra bir çaba gibi görünebilir, ancak bize güvenin, sonuçlar her zaman muhteşemdir.
2. Tortillalarınızı ısıtın
Tortilla, taconun temelini oluşturur. Tüm dolguların ve sosların yerinde kalmasına yardımcı olur ve sızmasını önler. İster evde yapın ister mağazadan satın alın, yapışmaz tavada veya mikrodalgada hafifçe ısıtmanız önemlidir. Bu, tortillalara tıpkı bir restoranda aldığınız gibi güzel ve yumuşak bir doku kazandırmaya yardımcı olur.
3. Malzemeleri dengeleyin
Taco’nuza bir sürü malzeme eklemenin oldukça cazip olabileceğini biliyoruz. Çoğu zaman, taco zaten oldukça doluyken daha fazlasını eklememiz gerektiğini düşünüyoruz. Ancak orada uzun süre kalmayacakları için bu pek de iyi bir fikir olmayabilir. Taco’nuzun bozulmadan kalmasını ve parçalanma korkusu olmadan tadını çıkarabilmenizi sağlamak için tüm malzemeleri ölçülü olarak ekleyin.
Öyleyse okuyun: Tako zamanı! Bu Kolay Tarif Videosu ile Evde Domino Tarzı Tacos Yapın
4. Limon suyu/ekşi krema ekleyin
Dışarıda bir Meksika restoranında yemek yerken hemen hemen tüm yemeklerin limon dilimleri veya ekşi krema ile servis edildiğini fark etmişsinizdir. Peki bunun neden böyle olduğunu hiç merak ettiniz mi? Bunun nedeni tatların dengelenmesine yardımcı olmaları ve onlara keskin ve ferahlatıcı bir tat sunmalarıdır. Restoran tarzı lezzetlerin tadını çıkarmak için taco’nuza ikisinden de biraz eklemeyi atlamayın.
5. Doğru peynir türünü kullanın
İçinde peynir olmayan bir taconun tadı oldukça sıkıcı olacaktır, bu yüzden onları yaparken bir zorunluluktur. Ancak kullanmaya karar verdiğiniz peynir türü büyük bir fark yaratabilir. Piyasada çok fazla seçenek varken doğru olanı seçmek biraz zorlayıcı olabilir. Restoran tarzı lezzetler için kaşar peyniri, parmesan peyniri veya mozzarella peyniri en iyi seçenekleriniz olacaktır.
Artık bu ipuçlarını bildiğinize göre, bir dahaki sefere evde taco yaptığınızda bunları aklınızda bulundurun. Aşağıdaki yorumlarda sizin için nasıl çalıştıklarını bize bildirin. İlginç taco tarifleri arıyorsanız koleksiyonumuzu keşfetmek için buraya tıklayın.
Öyleyse okuyun: Parçalanma Endişesi Olmadan Tacosun Tadını Çıkarmak İçin 5 İpucu
Fotoğraf Kredisi: iStock
Yemek Pişirme İpuçları: İşte Restoran Tarzı Taco Yapmak İçin 5 Kolay İpucu:
1. Taze malzemeler kullanın
Taco’nuzun tadının ne kadar iyi olduğu, onu yapmak için kullandığınız malzemelerin kalitesine bağlıdır. Malzemeler ne kadar taze olursa tadı da o kadar iyi olur. Vejetaryen taco yapıyorsanız taze sebzeleri ve peyniri tercih edin. Benzer şekilde, vejetaryen olmayanlar için hazır ambalajlı seçenekler yerine taze et satın almayı düşünün. Ekstra bir çaba gibi görünebilir, ancak bize güvenin, sonuçlar her zaman muhteşemdir.
2. Tortillalarınızı ısıtın
Tortilla, taconun temelini oluşturur. Tüm dolguların ve sosların yerinde kalmasına yardımcı olur ve sızmasını önler. İster evde yapın ister mağazadan satın alın, yapışmaz tavada veya mikrodalgada hafifçe ısıtmanız önemlidir. Bu, tortillalara tıpkı bir restoranda aldığınız gibi güzel ve yumuşak bir doku kazandırmaya yardımcı olur.
3. Malzemeleri dengeleyin
Taco’nuza bir sürü malzeme eklemenin oldukça cazip olabileceğini biliyoruz. Çoğu zaman, taco zaten oldukça doluyken daha fazlasını eklememiz gerektiğini düşünüyoruz. Ancak orada uzun süre kalmayacakları için bu pek de iyi bir fikir olmayabilir. Taco’nuzun bozulmadan kalmasını ve parçalanma korkusu olmadan tadını çıkarabilmenizi sağlamak için tüm malzemeleri ölçülü olarak ekleyin.
Öyleyse okuyun: Tako zamanı! Bu Kolay Tarif Videosu ile Evde Domino Tarzı Tacos Yapın

4. Limon suyu/ekşi krema ekleyin
Dışarıda bir Meksika restoranında yemek yerken hemen hemen tüm yemeklerin limon dilimleri veya ekşi krema ile servis edildiğini fark etmişsinizdir. Peki bunun neden böyle olduğunu hiç merak ettiniz mi? Bunun nedeni tatların dengelenmesine yardımcı olmaları ve onlara keskin ve ferahlatıcı bir tat sunmalarıdır. Restoran tarzı lezzetlerin tadını çıkarmak için taco’nuza ikisinden de biraz eklemeyi atlamayın.
5. Doğru peynir türünü kullanın
İçinde peynir olmayan bir taconun tadı oldukça sıkıcı olacaktır, bu yüzden onları yaparken bir zorunluluktur. Ancak kullanmaya karar verdiğiniz peynir türü büyük bir fark yaratabilir. Piyasada çok fazla seçenek varken doğru olanı seçmek biraz zorlayıcı olabilir. Restoran tarzı lezzetler için kaşar peyniri, parmesan peyniri veya mozzarella peyniri en iyi seçenekleriniz olacaktır.
Artık bu ipuçlarını bildiğinize göre, bir dahaki sefere evde taco yaptığınızda bunları aklınızda bulundurun. Aşağıdaki yorumlarda sizin için nasıl çalıştıklarını bize bildirin. İlginç taco tarifleri arıyorsanız koleksiyonumuzu keşfetmek için buraya tıklayın.