Modak, mükemmel Maharashtrian tatlısı, birçok şenlikli kutlamanın yıldızı. Bölgesel dillerde Kudumu, Kadubu, Modakam veya Kozhukattai olarak bilinen bu tatlı artık benzersiz şekli ve farklı lezzetleri için Hindistan'da popüler. Modaks geleneksel olarak pirinç unundan yapılmış ve jaggery ve hindistancevizi ile doldurulur, ancak seçtiğiniz bir dolgu kullanabilirsiniz. Bugün, piyasada evde kolayca yeniden yaratılabilen birkaç MODAK çeşidi var. Peki ne bekliyorsun? Hadi dalalım.
Evde Modak Nasıl Yapılır | Kolay modak tarifi
İşte evde yapmayı deneyebileceğiniz bir dizi modak:
1. kızarmış modak
Düğme tomurcuklarınız için lezzetli ve gevrek bir şey denemek istiyorsanız, her zaman kızarmış modak yapmayı deneyebilirsiniz. Tezin dışında kızarmış lezzetler, kahverengi olana kadar iyice pişirildikten sonra gevrek ve gevrek olmalıdır.
2. Çikolata modak
Çikolataya herhangi bir biçimde direnmek zor. Ya bunu modaklarınızda bir dolgu olarak ekleyebilirseniz? Tercihinize bağlı olarak, dolgu kurutulmuş meyveleri veya rendelenmiş hindistancevizi içerebilir ve çikolata ganache ile doldurabilirsiniz.
3. Paneer modak
Klasik tatlı köfte üzerinde lezzetli bir bükülme arıyorsanız Paneer modak'ı deneyin. Bu modaklar, şeker, kakule ve safran ile yoğurulmuş kremsi bir paneer dolgulu yumuşak ve kalıplanabilir.
Öyleyse okuyun:Bhumi Pednekar, Ukadiche Modak için tarifi paylaşıyor –
4. Kuru meyve modak
Orijinal lezzet için sağlık ve lezzetli bir ikame olan kuru meyve modları doğranmış kaju, fıstık ve badem ile doldurulur. Onları tarihlerle karıştırmak yemeğe ceviz bir tatlılık katar. Böylece lezzeti arttırmak için tabana mawa veya hindistancevizi ekleyebilirsiniz.
5. Mawa modak
Yoğunlaştırılmış süt katıları (Khoya) ile yapılan Mawa Mode, tüm tatlı sevenler için mükemmel bir başka sıra dışı ve lezzetli inceliktir. Kalın, kremsi bir doku ve tatlı lezzet ile nefis bir tatlıdır. Bu ekstra krizi için badem şeritleri ile süsleyin.
Evde Modak Nasıl Yapılır | Kolay modak tarifi
- Suyu derin bir tabakta ghee ile kaynatın. Tuz ve un ekleyin ve birkaç saniye iyice karıştırın.
- Yemeği örtün ve yarısı bitene kadar pişirin.
- Çelik bir kasenin tabanına biraz ghee yayın ve hala sıcakken içindeki hamuru yoğurun.
- Biraz hamur alın ve bir topa yuvarlayın. İyi düzleştirin ve kenarları bir çiçek desenine dönüştürün.
- Bir kaşık dolgusu hamurun üzerine koyun ve kapatın.
- Köfte bir muslin bezine yerleştirin ve 10-15 dakika buharlayın. Servis yapın ve tadını çıkarın.
İşte evde yapmayı deneyebileceğiniz bir dizi modak:
1. kızarmış modak
Düğme tomurcuklarınız için lezzetli ve gevrek bir şey denemek istiyorsanız, her zaman kızarmış modak yapmayı deneyebilirsiniz. Tezin dışında kızarmış lezzetler, kahverengi olana kadar iyice pişirildikten sonra gevrek ve gevrek olmalıdır.
2. Çikolata modak
Çikolataya herhangi bir biçimde direnmek zor. Ya bunu modaklarınızda bir dolgu olarak ekleyebilirseniz? Tercihinize bağlı olarak, dolgu kurutulmuş meyveleri veya rendelenmiş hindistancevizi içerebilir ve çikolata ganache ile doldurabilirsiniz.
3. Paneer modak
Klasik tatlı köfte üzerinde lezzetli bir bükülme arıyorsanız Paneer modak'ı deneyin. Bu modaklar, şeker, kakule ve safran ile yoğurulmuş kremsi bir paneer dolgulu yumuşak ve kalıplanabilir.
Öyleyse okuyun:Bhumi Pednekar, Ukadiche Modak için tarifi paylaşıyor –
4. Kuru meyve modak
Orijinal lezzet için sağlık ve lezzetli bir ikame olan kuru meyve modları doğranmış kaju, fıstık ve badem ile doldurulur. Onları tarihlerle karıştırmak yemeğe ceviz bir tatlılık katar. Böylece lezzeti arttırmak için tabana mawa veya hindistancevizi ekleyebilirsiniz.
5. Mawa modak
Yoğunlaştırılmış süt katıları (Khoya) ile yapılan Mawa Mode, tüm tatlı sevenler için mükemmel bir başka sıra dışı ve lezzetli inceliktir. Kalın, kremsi bir doku ve tatlı lezzet ile nefis bir tatlıdır. Bu ekstra krizi için badem şeritleri ile süsleyin.