Evde Mükemmel Gobhi Manchurian Yapmak İçin 5 İpucu

Leila

Global Mod
Global Mod
Doğrusunu söylemek gerekirse, ben Desi Chinese'in büyük bir hayranıyım. Yani, sevilmeyecek ne olabilir ki? Damak zevkimize göre değiştirilmiş uluslararası lezzetler? Evet, lütfen! Birkaç gün önce, evde yağmurun tadını çıkarırken biraz Desi Chinese yemek istiyordum. Ama buzdolabına baktığımda, sadece bir karnabahar ve birkaç ekstra sebzem vardı. Hemen, sıcak bir kase Gobhi Manchurian yapmaya karar verdim. Ama siz de yemek yapmayı seviyorsanız, evde Desi Chinese yaparken mükemmel bir tat ve lezzet dengesi yakalamanın ne kadar zor olabileceğini bilirsiniz. Ama endişelenmeyin, birkaç kez pratik yaptıktan sonra, evde restoran tarzı Gobhi Manchurian yapmanıza yardımcı olacak mükemmel bir rehber hazırladım. İlginizi çekti mi? Gobhi Manchurian'ı mükemmel şekilde yapmanıza yardımcı olabilecek 5 ipucu öğrenmek için okumaya devam edin!

Ayrıca Okuyun: Sebzeli Tuz ve Karabiber Tarifi: Tembel Günleriniz İçin En İyi Desi Çin Yemeği


Fotoğraf Kredisi: iStock

İşte Evde Mükemmel Gobhi Manchurian Yapmak İçin 5 İpucu

1. Sıkıcı Bir Karnabahar Almayın


Öncelikle yemeğimizin yıldızı karnabahar! Gobhi'nizi seçerken sert ve taze olanı seçtiğinizden emin olun. Koyu lekeleri olmayan büyük ve sert çiçeklere sahip bir karnabahar arayın. Bu, harika bir dokuya ve tada sahip büyük ve sulu Mançurya içeriklerine sahip olmanızı sağlayacaktır. Taze karnabahar sadece daha iyi pişmekle kalmaz, aynı zamanda lezzetleri de güzelce emer. Ayrıca, pişirmeye başlamadan önce karnabahar çiçeklerini 10 dakika tuzlu suda bekletin. Bu, çiçeklerden istenmeyen kirleri temizleyecektir.

2. Lezzetli Bir Hamur Hazırlayın


Gobhi Manchurian'ınızın tadının yarısı kaplama hamurunun nasıl yapıldığına bağlıdır. Bir kasede, gobhi'nize lezzetli, çıtır bir kaplama vermek için çok amaçlı un (maida) ve mısır ununu karıştırın. Hamura, ekstra çıtır çıtır yapmak için zencefil-sarımsak ezmesi, tuz, karabiber ve bir tutam karbonat ekleyin. Ayrıca, hamurun çok kalın veya ince olmadığından emin olun, böylece çiçeklere iyi yapışır. Daha çok pakora hamuru kıvamında. Hamuru doğru yapmak önemlidir çünkü karnabaharınızın alacağı ilk lezzet katmanıdır.

3. Bir Kez Değil İki Kez Kızartın


Evet, doğru okudunuz! Mükemmel çıtırtıyı elde etmenin sırrı çift kızartmadır. Önce, kaplanmış karnabahar çiçeklerini hafifçe kızarana kadar sıcak yağda kızartın. Sonra, fazla yağı süzmek için bir kağıt havlu üzerine alın. Bu ilk kızartma, hamuru fazla pişirmeden karnabaharı pişirir. İkinci kez kızartırken, ateşi yüksek tutun ve kaplanmış çiçekleri daha kısa bir süre kızartın. Bu, kaplanmış karnabaharın Mançurya sosunu emdikten sonra bile çıtır kalmasını sağlayacaktır. Çift kızartma ekstra iş gibi görünse de, inanın bana, buna değecek.

Buraya resim yazısı ekleyin


Fotoğraf Kredisi: iStock

4. Dengeli bir sos hazırlayın


Bu yemeği mükemmel bir 10 yapan şey sosudur. Bunu yapmak için soya sosu, ketçap, kırmızı biber sosu, yeşil biber sosu ve sirkeden oluşan bir karışım hazırlayın ve tüm tatları ile mükemmel bir sos elde edin. Daha sonra bir tavada biraz yağ ısıtın ve ince kıyılmış zencefil, sarımsak, yeşil soğan ve yeşil biber ekleyin. Sosu eklemeden önce birkaç dakika soteleyin. Sebzeler tatları emene kadar kısık ateşte sotelemeye devam edin. Bu noktada sosu tadın ve baharatları buna göre ayarlayın. Tadından memnun kaldığınızda, koyulaştırmak için bir miktar mısır unu ve su ekleyin.

5. Karnabaharı Hızlıca Ekleyin


Sosu hazırladıktan sonra soğumasını beklemeyin. Bunun yerine, kızarmış karnabaharı servis etmeden hemen önce hazırladığınız sosun içine atın. Bu, karnabaharın çıtır çıtır kalmasını ve sosu emerken yumuşamamasını sağlar. Kaplanmış karnabaharı eşit ve hızlı bir şekilde karıştırmak için geniş bir tava kullanın. Karnabahar çiçeklerini hızlıca eklediğinizde, yemeğin dumanı üstünde sıcak ve kazmaya hazır kalmasını sağlarsınız. Biraz susamla süsleyin ve tadını çıkarın!

Ayrıca Okuyun: Sokak Tarzı Çin Bhel: Bu Mükemmel Çıtır, Sıcak ve Ateşli Atıştırmalığı Nasıl Yaparsınız

Aklınızda tutmanız gereken ipuçlarını öğrendiğinize göre Gobhi Manchurian yapmayı deneyecek misiniz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!
 
Üst