Mağazadan satın alınan yayılımların genellikle koruyucular, yapay lezzetler ve aşırı tuz ile yüklü olduğu bir dünyada, ev yapımı peynir daha sağlıklı bir alternatif olarak yayılır. Evde hazırladığınızda, saflık ve tazelik sağlayarak malzemeler üzerinde tam bir kontrole sahipsiniz. Morover, uygun maliyetlidir, kitapçıkla zengin, kremsi bir yayılma yaratmanıza izin verir. Ayrıca, kendiniz yapmak, kişisel tercihlerinize ve diyet ihtiyaçlarınızı karşılayan farklı lezzetleri denemenize olanak tanır. Bu muhteşem tarifi şef Rukhsaar Sayeed'in Instagram sapında bulduk. Nasıl yapılacağını görelim.
Öyleyse okuyun: Ev yapımı Nutella tarifi: Bu lezzetli yayılmayı sadece 5 malzemeyle yapın
Peynir nasıl yayılır ben ev yapımı peynir yayma tarifi
1. Sütü Kınat:
Tam yağlı sütü biraz sıcak olana kadar orta ateşte bir tavada ısıtın. Sirke veya limon suyu ekleyin ve süt kıvrılıncaya kadar hafifçe karıştırın, chenna oluşturun. Chenna'yı bir muslin bezi veya siewe ile süzerek fazla suyu çıkarın.
2. Karışımı hazırlayın:
Bir karıştırıcıda, süzülmüş chenna, 2-3 çorba kaşığı süt, tereyağı ve tuz ekleyin. Küçük bir kapta, eno'yu fışkırana kadar biraz su ile karıştırın. Fizz yerleştikten sonra, blender karışımına ekleyin.
3. Pürüzsüzlüğe karıştı:
Pürüzsüz, kremsi bir macun elde edene kadar her şeyi karıştırın.
4. Karışımı pişirin:
Karışımı bir tavaya aktarın ve sürekli karıştırarak alçak alev üzerinde pişirin. Karışım parlak ve esnek dönene kadar pişirin.
5. Ayarla ve Servis:
Peyniri hava geçirmez kaplara aktarın. Ayarlamak için bir süre soğutun. Servis yapmadan önce biber pulları ve sonbahar serpin.
Öyleyse okuyun: En sevdiğiniz atıştırmalıklarla eşleştirmek için 5 kolay ev yapımı düşüş
5-7 gün boyunca buzdolabında saklanabilir.
Peynir yayılımı kullanmanın yaratıcı yolları
Ev yapımı peynir yayılması çok yönlüdür ve çeşitli yemekleri yükseltebilir. İşte bunu yemeklerinize dahil etmenin bazı lezzetli yolları:
Öyleyse okuyun: Ev yapımı Nutella tarifi: Bu lezzetli yayılmayı sadece 5 malzemeyle yapın
Peynir nasıl yayılır ben ev yapımı peynir yayma tarifi
1. Sütü Kınat:
Tam yağlı sütü biraz sıcak olana kadar orta ateşte bir tavada ısıtın. Sirke veya limon suyu ekleyin ve süt kıvrılıncaya kadar hafifçe karıştırın, chenna oluşturun. Chenna'yı bir muslin bezi veya siewe ile süzerek fazla suyu çıkarın.
2. Karışımı hazırlayın:
Bir karıştırıcıda, süzülmüş chenna, 2-3 çorba kaşığı süt, tereyağı ve tuz ekleyin. Küçük bir kapta, eno'yu fışkırana kadar biraz su ile karıştırın. Fizz yerleştikten sonra, blender karışımına ekleyin.
3. Pürüzsüzlüğe karıştı:
Pürüzsüz, kremsi bir macun elde edene kadar her şeyi karıştırın.
4. Karışımı pişirin:
Karışımı bir tavaya aktarın ve sürekli karıştırarak alçak alev üzerinde pişirin. Karışım parlak ve esnek dönene kadar pişirin.
5. Ayarla ve Servis:
Peyniri hava geçirmez kaplara aktarın. Ayarlamak için bir süre soğutun. Servis yapmadan önce biber pulları ve sonbahar serpin.
Öyleyse okuyun: En sevdiğiniz atıştırmalıklarla eşleştirmek için 5 kolay ev yapımı düşüş
5-7 gün boyunca buzdolabında saklanabilir.
Peynir yayılımı kullanmanın yaratıcı yolları
Ev yapımı peynir yayılması çok yönlüdür ve çeşitli yemekleri yükseltebilir. İşte bunu yemeklerinize dahil etmenin bazı lezzetli yolları:
- Kahvaltı Zevk: Hızlı ve besleyici bir kahvaltı için tost, simit veya kraker üzerine yayın.
- Sandviç ve Sargılar: Sandviç, sarar ve rulolar için kremsi bir dolgu olarak kullanın.
- Makarna ve Soslar: Anında, zengin bir peynir sosu için makarnaya karıştırın.
- Atıştırmalıklar için Dalma: Sebze çubukları, nachos veya ekmek çubukları ile bir daldırma olarak servis yapın.
- Doldurulmuş Parathas & Rolls: Sevimsiz bir bükülme için bir paratha veya bir rulo içine yayın.
- Ev yapımı pizza tepesi: Diğer Topingler eklemeden önce ev yapımı pizza üzerinde temel katman olarak kullanın.
- Pişmiş yemekler: Ek krema için pişmiş patateslere veya güveçlere dahil edin.