Turşu Hint mutfaklarında bir elyaftır. Herhangi bir yemeği tamamen dönüştürmek için büyüyü var. İster evde olun, ister bir restoranda yemek yemek ister, bir Hint Thali bir turşu tarafı ile neredeyse eksik. Evde herhangi bir Sabzi yoksa, Pulao, Paratha, Roti veya Biryani ile iyi bir mango turşusu eşleştirmek yemeği hissettirebilir. Farklı malzemelerden yapılmış birçok turşu türü olsa da, mango turşusu tüm zamanların favorisine kalır. Küçük mango parçaları, keskin ve baharatlı bir zevk yaratıcı için yağ ve baharat karışımı ile karıştırılır.
Öyleyse okuyun: Mango turşusu seviyor musun? O zaman mango sezonu bitmeden Gujarati Gor Keri'yi deneyin
Elbette, depo bougt mango turşusu kolayca mevcuttur, ancak birçok kişi hala geleneksel yöntemleri kullanarak onları yapmayı tercih etmektedir. Ev yapımı mango turşunun zengin lezzetini geliştirmesi yaklaşık bir ay sürer. Ancak iyi bir parti yapmak, doğru yapmak için doğru adımı izlemeniz gerektiği kadar kolay değildir. Bu mükemmel baharat ve tang dengesini istiyorsanız, lezzetli ev yapımı mango turşusu yapmanıza yardımcı olacak bazı yararlı ipuçları.
Çok oku: Anında Raw Mango turşusu (ACHAAR) Sadece 10 dakika içinde hazır! Tarif Videosu İzle
Mango turşusu yapmak için 5 ipucu
1. Mangoları düzgün yıkayın
Başka bir şeyden önce, kir veya bakterileri çıkarmak için mangoları iyice yıkayın. Bu adım çok önemlidir çünkü kirli mangolar turşunun bozulmasına neden olabilir.
2. Mangolar Güneşte Dry
Yıkadıktan sonra, mangoları temiz bir pamuklu bezle silin, parçalara ayırın ve kuruması için güneşte bırakın. Bu, fazla nemi çıkarmaya yardımcı olur. Sadece Sura'yı mango yapmayın, sadece yüzey kuru olmalıdır.
3. Baharatları kurutun
Baharatları mangolarla karıştırmadan önce her zaman kurutun. Bu, lezzetlerini arttırır ve turşunun daha uzun süre dayanmasına yardımcı olan nem izlerini kaldırır.
4. Yağ üzerinde eksik olmayın
Hardal yağı, mango turşusu için en iyi seçimdir. İle genel olun-turşu tamamen kavanozun içindeki yağa daldırılmalıdır. Bu doğal bir koruyucu görevi görür ve bozulmayı önler.
5. Sterilize edilmiş bir kavanoz kullanın
Turşu daima içeride nem olmadan temiz, sterilize edilmiş bir kavanozda saklayın. Şeffaf bir cam kavanoz, güneş ışığının turşuya ulaşmasına izin verdiği ve olgunlaştıkça lezzetini artırdığı için idealdir.
Aam Ka Achahar nasıl yapılır | Mango turşusu tarifi
Tüm baharatları karıştırın ve yarım bardak hardal yağı ekleyin. Bu baharat karışımının biraz kısmını kavanoza serpin.
Bazı mango parçaları alın ve baharat karışımı ile iyice kaplayın. Bu mango parçalarının bir tabakasını kavanoza yerleştirin ve üstüne daha fazla baharat karışımı serpin.
Tüm mango parçaları kullanılana kadar katmanlama işlemini tekrarlayın. Kalan baharat karışımını üstüne dökün.
Tam tarif için buraya tıklayın.
Daha lezzetli ev yapımı turşu tarifleri denemek ister misiniz? Daha fazla ayrıntı için buraya tıklayın.
Bu mango turşusu tarifi bu yaz bir şans verin ve yemeklerinize lezzet dolu bir katkı maddesinin tadını çıkarın!
3 Raf ömrü için 3 depolama ipucu:
Turşu çıkarmak için her zaman kuru bir kaşık kullanın. Herhangi bir nem bozulmasına neden olabilir.
Kavanozu serin ve kuru bir yerde tutun ve suya veya buhara doğrudan maruz kalmayı önleyin.
Turşu yağda ne kadar oturursa, o kadar iyi olur!
Ev yapımı mango turşusu neden mağaza satın alınan turşudan daha iyidir?
1. taze, doğal malzemelerle yapılmış
Ev yapımı mango turşusu, daha otantik bir tat sağlayarak taze çiğ mangolar, saf baharatlar ve hardal yağı kullanılarak hazırlanır. Mağaza bouht turşusu koruyucu ve yapay lezzetler içerebilir.
2. Eklenen kimyasal veya yapay renk yok
Evde turşu yaptığınızda, malzemeleri kontrol ederek sentetik katkı maddesinden uzak tutarsınız. Paketlenmiş turşular genellikle zaman içinde doğal tadı değiştirebilecek koruyucu içerir.
3. Özelleştirilebilir baharat seviyeleri ve yağ miktarı
Baharat ve yağı düğme tercihlerinize göre ayarlayabilirsiniz. Mağaza bouht turşusu, herkese uymayan sabit bir lezzet profillerine sahiptir.
4. Zengin, otantik ev yapımı lezzet
Aam Ka Achar evde divelopları zamanla derin, sağlam bir düğme yaptı. Kitlesel olarak üretilen turşular genellikle ev yapımı bir partinin zenginliğinden yoksun olan genel bir tada sahiptir.
Sonuçta:
Aam Ka Achar'ı evde yapmak düşündüğünüzden daha kolay! Doğru bileşen, biraz sabır ve tez uzman ipuçları ile aylarca taze kalan lezzet dolu bir mango sivilce hazırlayabilirsiniz.
Peki ne bekliyorsun? Bu yaz bu yaz deneyin ve her öğünde ev yapımı mango turşusu tadını çıkarın!
Öyleyse okuyun: Mango turşusu seviyor musun? O zaman mango sezonu bitmeden Gujarati Gor Keri'yi deneyin
Elbette, depo bougt mango turşusu kolayca mevcuttur, ancak birçok kişi hala geleneksel yöntemleri kullanarak onları yapmayı tercih etmektedir. Ev yapımı mango turşunun zengin lezzetini geliştirmesi yaklaşık bir ay sürer. Ancak iyi bir parti yapmak, doğru yapmak için doğru adımı izlemeniz gerektiği kadar kolay değildir. Bu mükemmel baharat ve tang dengesini istiyorsanız, lezzetli ev yapımı mango turşusu yapmanıza yardımcı olacak bazı yararlı ipuçları.
Çok oku: Anında Raw Mango turşusu (ACHAAR) Sadece 10 dakika içinde hazır! Tarif Videosu İzle
Mango turşusu yapmak için 5 ipucu
1. Mangoları düzgün yıkayın
Başka bir şeyden önce, kir veya bakterileri çıkarmak için mangoları iyice yıkayın. Bu adım çok önemlidir çünkü kirli mangolar turşunun bozulmasına neden olabilir.
2. Mangolar Güneşte Dry
Yıkadıktan sonra, mangoları temiz bir pamuklu bezle silin, parçalara ayırın ve kuruması için güneşte bırakın. Bu, fazla nemi çıkarmaya yardımcı olur. Sadece Sura'yı mango yapmayın, sadece yüzey kuru olmalıdır.
3. Baharatları kurutun
Baharatları mangolarla karıştırmadan önce her zaman kurutun. Bu, lezzetlerini arttırır ve turşunun daha uzun süre dayanmasına yardımcı olan nem izlerini kaldırır.
4. Yağ üzerinde eksik olmayın
Hardal yağı, mango turşusu için en iyi seçimdir. İle genel olun-turşu tamamen kavanozun içindeki yağa daldırılmalıdır. Bu doğal bir koruyucu görevi görür ve bozulmayı önler.
5. Sterilize edilmiş bir kavanoz kullanın
Turşu daima içeride nem olmadan temiz, sterilize edilmiş bir kavanozda saklayın. Şeffaf bir cam kavanoz, güneş ışığının turşuya ulaşmasına izin verdiği ve olgunlaştıkça lezzetini artırdığı için idealdir.
Aam Ka Achahar nasıl yapılır | Mango turşusu tarifi
Tüm baharatları karıştırın ve yarım bardak hardal yağı ekleyin. Bu baharat karışımının biraz kısmını kavanoza serpin.
Bazı mango parçaları alın ve baharat karışımı ile iyice kaplayın. Bu mango parçalarının bir tabakasını kavanoza yerleştirin ve üstüne daha fazla baharat karışımı serpin.
Tüm mango parçaları kullanılana kadar katmanlama işlemini tekrarlayın. Kalan baharat karışımını üstüne dökün.
Tam tarif için buraya tıklayın.
Daha lezzetli ev yapımı turşu tarifleri denemek ister misiniz? Daha fazla ayrıntı için buraya tıklayın.
Bu mango turşusu tarifi bu yaz bir şans verin ve yemeklerinize lezzet dolu bir katkı maddesinin tadını çıkarın!
3 Raf ömrü için 3 depolama ipucu:
Turşu çıkarmak için her zaman kuru bir kaşık kullanın. Herhangi bir nem bozulmasına neden olabilir.
Kavanozu serin ve kuru bir yerde tutun ve suya veya buhara doğrudan maruz kalmayı önleyin.
Turşu yağda ne kadar oturursa, o kadar iyi olur!
Ev yapımı mango turşusu neden mağaza satın alınan turşudan daha iyidir?
1. taze, doğal malzemelerle yapılmış
Ev yapımı mango turşusu, daha otantik bir tat sağlayarak taze çiğ mangolar, saf baharatlar ve hardal yağı kullanılarak hazırlanır. Mağaza bouht turşusu koruyucu ve yapay lezzetler içerebilir.
2. Eklenen kimyasal veya yapay renk yok
Evde turşu yaptığınızda, malzemeleri kontrol ederek sentetik katkı maddesinden uzak tutarsınız. Paketlenmiş turşular genellikle zaman içinde doğal tadı değiştirebilecek koruyucu içerir.
3. Özelleştirilebilir baharat seviyeleri ve yağ miktarı
Baharat ve yağı düğme tercihlerinize göre ayarlayabilirsiniz. Mağaza bouht turşusu, herkese uymayan sabit bir lezzet profillerine sahiptir.
4. Zengin, otantik ev yapımı lezzet
Aam Ka Achar evde divelopları zamanla derin, sağlam bir düğme yaptı. Kitlesel olarak üretilen turşular genellikle ev yapımı bir partinin zenginliğinden yoksun olan genel bir tada sahiptir.
Sonuçta:
Aam Ka Achar'ı evde yapmak düşündüğünüzden daha kolay! Doğru bileşen, biraz sabır ve tez uzman ipuçları ile aylarca taze kalan lezzet dolu bir mango sivilce hazırlayabilirsiniz.
Peki ne bekliyorsun? Bu yaz bu yaz deneyin ve her öğünde ev yapımı mango turşusu tadını çıkarın!