Ekmek günü, Saccardi: “Toplulukların ve bölgelerin derin kültürünü anlatan yiyecekler”

HoCaM

Global Mod
Global Mod
“Ekmek besler, ekmek birleştirir, başka hiçbir gıdanın yapamayacağı şekilde ekmek bir topluluğun ve bölgenin derin ruhunu ve kültürünü anlatır. Bu günlük bir gerçek, ama özel bir günü bu farkındalığa adamak güzel ve doğru.” Dünya Ekmek Günü'nde, tarımsal gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi Stefania Saccardi, ülkemizin en eski ve en sembolik gıdalarından birine saygı duruşunda bulunuyor. kültür.

Saccardi şöyle devam ediyor: “Toskana'da bunu aynı zamanda Avrupa'da ekmeği PDO olarak tanınan tek bölge olmanın gururuyla yapıyoruz. Bununla gurur duyuyoruz, yalnızca kimliğimizin temel bir yönünü, kadim bir bilgi birikimini ifade ettiği için değil. ama aynı zamanda gıda kalitesi, güvenliği ve sağlıklılığının temel taşını oluşturduğu için. Bölge, tüm bu haklı nedenlerle Konsorsiyumun ve üreticilerin çabalarını desteklemeye devam edecektir” dedi.

Tuzsuz ama lezzet dolu Toskana Ekmeği DOP, tuz eklenmeden, gerçek ana mayayla ve buğday tohumunun korunmasıyla doğal işlenmesiyle ünlüdür; ribollita, domates çorbası gibi tipik yemeklerimizin lezzetini arttırmak için mükemmeldir. ve Toskana jambonu.

Promosyon ve Koruma Konsorsiyumu tarafından kontrol edilen DOP (Korumalı Menşe Adı) markası, Toskana ekmeğinin katı kurallara uygun olarak, bölgeye ve nesilden nesile aktarılan işleme tekniklerine saygı gösterilerek üretildiğini garanti eder.

Toskana ekmeği tarifinin kökleri, tuza uygulanan vergilerin atalarımızı tuzsuz yapmaya ittiği Orta Çağ'a dayanmaktadır. O zamandan beri özgünlüğün ve sadeliğin sembolü haline geldi.

Koruma Konsorsiyumu başkanı Marzio Domenici, “Bugün, bizimki gibi sertifikalı bir ürünün tedarik zincirini sürdürmek her zamankinden daha temel önem taşıyor” diye anımsıyor. Tuscan Bread DOP satın alarak, modern zamanlarda giderek krize giren bir çalışma sektörünü canlı tutmanın yanı sıra tüketicinin sağlığını da korumuş olursunuz. Bu özel günde herkesi, her gün sofralarımıza getirdiğimiz tarihin bir parçası olan Toskana Ekmeği DOP'u tatmaya davet ediyoruz.”
 
Üst