Gıda dondurmak, raf ömrünü çıkarmanın en basit ve en etkili yollarından biridir. İster dün gece akşam yemeğinden veya ev yapımı çorbadan kalanlar olsun, evde donmuş yemekler olması zaman ve çaba tasarrufu sağlar. Özellikle sıfırdan yemek pişirme imkansız göründüğü yoğun günlerde cankurtaran. Ama yemek zamanı geldiğinde, büyük soru ortaya çıkıyor- önce onu çözmeniz gerekiyor mu yoksa sadece yeniden ısıtma yeterli mi? Buz çözme genellikle bir zorunluluk adımı olarak görülürken, onu atlamak tamamen tetiklenir. Çünkü aç olduğunuzda kim beklemek istiyor? Ama aslında güvenli mi yoksa uygulama seçeneği mi? Bulunalım.
Öyleyse okuyun:Dondurulmuş sebzelerle nasıl pişirilir – akılda tutulacak DOS ve DOM'lar
Fotoğraf: Istock
Dondurulmuş yiyecekleri çözmeden yeniden ısıtabilir misiniz?
İyi haber şu ki, evet! Dondurulmuş yiyecekleri her kullandığınızda çözmeniz gerektiğini düşünürken, durum böyle değildir. Pişmiş yemeğinizi düzgün bir şekilde dondurduğunuz ve iyice yeniden ısıttığınız sürece, çözme adımını atlayıp doğrudan ısıtmaya gidebilirsiniz.
Yiyecekleri güvenli bir şekilde yeniden ayarlamak neden önemlidir?
Yiyecekleri güvenli bir şekilde yeniden ısıtmak, tüm zararlı bakterilerin yiyeceklerden çıkarıldığından emin olmaktır. Uzmanlara göre, dondurulmuş yiyecekleri 74 C'de yeniden ısıtmak için suratlar yapın. Donmanın bakterileri öldürmediğini, sadece uykuda kaldığını belirtmek önemlidir. Yiyecekler eşitsiz bir şekilde yeniden ısıtıldığında veya hatta çok uzun süre güvenli olmayan sıcaklıkta tutulduğunda, bakteriler üreyebilir, gıda kaynaklı hastalık riskini artırabilir. Yiyeceklerinizi güvende tutmak için, yiyeceklerdeki soğuk noktaları önlemek için daima eşit ısıtığınızdan emin olun.
Fotoğraf: Istock
Dondurulmuş yiyecekleri çözmeden nasıl yeniden ısıtabilirim?
Dürüst olmak gerekirse, ısıttığınız yemeğe bağlıdır. Farklı ısıtma yöntemleri size farklı sonuçlar verir. Dondurulmuş yiyecekleri doğrudan ısıtmanın bazı etkili yolları:
1. Mikrodalga
Mikrodalga, dondurulmuş yiyecekleri yeniden ısıtmanın en hızlı yoludur, bu da onu çorbalar, köriler ve küçük porsiyonlar için mükemmel hale getirir. Mikrodalga güvenli bir kap kullanın, nemi korumak için Dishp kağıt havlusunu örtün ve tam güce geçmeden önce buz çözme ayarını kullanın. Isıyı eşit olarak dağıtmak için yiyecekleri molalarda karıştırmaya devam edin ve soğuk noktaları kontrol edin.
2. soba
Çorbalar ve gravürler için settop mükemmel bir seçenektir. Dondurulmuş yiyecekleri bir tencereye düşük ila orta ateşte yerleştirin. Sık sık karıştırın. Yiyecek yapışıyorsa veya ısınmak için çok uzun sürüyorsa, gevşemek için biraz su ve herhangi bir sıvı ekleyin. Bu yöntem, yemeğin orijinal dokusunu ve lezzetini koruyacaktır.
3. Fırın
Lazanya veya pişmiş yemekler gibi dondurulmuş yiyecekler için önceden ısıtılmış bir fırın mükemmel bir seçenek olabilir. Fırını 150-175 C'ye yerleştirin ve iç kısımlar donmuş kalırken üstün yanmasını önlemek için çanağı folyo ile örtün. Pişirme daha uzun sürse de, dondurulmuş yiyecekler için en iyi şey olan ısıtma sağlar.
4. Hava Fritözü
Dondurulmuş samosalar, pirzola veya külçeler gibi eşyalar için fritözler harikalar yaratır. Hava kızartmasını 175-190 C'ye kadar ısıtın ve dondurulmuş yiyecekleri içine yerleştirin. Sepeti pişirmeden yarıya kadar sallayın. Bu yöntem, kızarmış yiyecekleri iyice ısıtırken gevrek tutmak istiyor.
Öyleyse okuyun: Dondurulmuş gıda nutritouus mu? İşte uzmanların gerçekten düşündüğü şey
Öyleyse okuyun:Dondurulmuş sebzelerle nasıl pişirilir – akılda tutulacak DOS ve DOM'lar
Fotoğraf: Istock
Dondurulmuş yiyecekleri çözmeden yeniden ısıtabilir misiniz?
İyi haber şu ki, evet! Dondurulmuş yiyecekleri her kullandığınızda çözmeniz gerektiğini düşünürken, durum böyle değildir. Pişmiş yemeğinizi düzgün bir şekilde dondurduğunuz ve iyice yeniden ısıttığınız sürece, çözme adımını atlayıp doğrudan ısıtmaya gidebilirsiniz.
Yiyecekleri güvenli bir şekilde yeniden ayarlamak neden önemlidir?
Yiyecekleri güvenli bir şekilde yeniden ısıtmak, tüm zararlı bakterilerin yiyeceklerden çıkarıldığından emin olmaktır. Uzmanlara göre, dondurulmuş yiyecekleri 74 C'de yeniden ısıtmak için suratlar yapın. Donmanın bakterileri öldürmediğini, sadece uykuda kaldığını belirtmek önemlidir. Yiyecekler eşitsiz bir şekilde yeniden ısıtıldığında veya hatta çok uzun süre güvenli olmayan sıcaklıkta tutulduğunda, bakteriler üreyebilir, gıda kaynaklı hastalık riskini artırabilir. Yiyeceklerinizi güvende tutmak için, yiyeceklerdeki soğuk noktaları önlemek için daima eşit ısıtığınızdan emin olun.

Fotoğraf: Istock
Dondurulmuş yiyecekleri çözmeden nasıl yeniden ısıtabilirim?
Dürüst olmak gerekirse, ısıttığınız yemeğe bağlıdır. Farklı ısıtma yöntemleri size farklı sonuçlar verir. Dondurulmuş yiyecekleri doğrudan ısıtmanın bazı etkili yolları:
1. Mikrodalga
Mikrodalga, dondurulmuş yiyecekleri yeniden ısıtmanın en hızlı yoludur, bu da onu çorbalar, köriler ve küçük porsiyonlar için mükemmel hale getirir. Mikrodalga güvenli bir kap kullanın, nemi korumak için Dishp kağıt havlusunu örtün ve tam güce geçmeden önce buz çözme ayarını kullanın. Isıyı eşit olarak dağıtmak için yiyecekleri molalarda karıştırmaya devam edin ve soğuk noktaları kontrol edin.
2. soba
Çorbalar ve gravürler için settop mükemmel bir seçenektir. Dondurulmuş yiyecekleri bir tencereye düşük ila orta ateşte yerleştirin. Sık sık karıştırın. Yiyecek yapışıyorsa veya ısınmak için çok uzun sürüyorsa, gevşemek için biraz su ve herhangi bir sıvı ekleyin. Bu yöntem, yemeğin orijinal dokusunu ve lezzetini koruyacaktır.
3. Fırın
Lazanya veya pişmiş yemekler gibi dondurulmuş yiyecekler için önceden ısıtılmış bir fırın mükemmel bir seçenek olabilir. Fırını 150-175 C'ye yerleştirin ve iç kısımlar donmuş kalırken üstün yanmasını önlemek için çanağı folyo ile örtün. Pişirme daha uzun sürse de, dondurulmuş yiyecekler için en iyi şey olan ısıtma sağlar.
4. Hava Fritözü
Dondurulmuş samosalar, pirzola veya külçeler gibi eşyalar için fritözler harikalar yaratır. Hava kızartmasını 175-190 C'ye kadar ısıtın ve dondurulmuş yiyecekleri içine yerleştirin. Sepeti pişirmeden yarıya kadar sallayın. Bu yöntem, kızarmış yiyecekleri iyice ısıtırken gevrek tutmak istiyor.
Öyleyse okuyun: Dondurulmuş gıda nutritouus mu? İşte uzmanların gerçekten düşündüğü şey