Doğal olarak doğum sonrası saçla mücadele etmek için 5 temel besin maddesi

Leila

Global Mod
Global Mod
Annelik hayatı değiştiriyor. Hayata yeni bir anlam verirken, bir kadının vücudunda önemli değişiklikler getirir – saç düşüşü böyle bir endişe. Ustaca başlar; Ama zamanla, ne kadar çok fırçalarsanız, saçın o kadar çok yapışır. Ve aniden, saç bölümünüzün sahip olduğu gibi. Yeni bir anne iseniz ve saç dökülmesi ile mücadele ediyorsanız, bize güvenin, yalnız değilsiniz. Postpartum saç düşüşü yaygındır, genellikle doğumdan yaklaşık üç ila dört ay sonra zirve yapar. Tek yapmanız gereken bir süre beklemek ve durumu kontrol etmek için yeterli besinlere sahip olmak.

Öyleyse okuyun: Postpartum İyileşme İçin Panjiri Nasıl Yapılır – Beslenme Uzmanı onu paylaşıyor – Tarif için

Postpartum saç dökülmesine ne sebep olur?

Partum sonrası saç düşüşü için ana suçlu, vücuttaki hormonların ve besin seviyelerinin değişmesidir. Beslenme uzmanı Lovneet Batra, hamilelik sırasında bir kadının vücudunun demir, D vitamini, omega-3 mağazalarından tükendiğini belirtir. Ayrıca, vücudunuzdaki protein ihtiyaçları teslimat sonrası arttırır. Vücuttaki tüm tez besin maddelerinin dengesizliği, doğum sonrası saç dökülmesinin arkasında gizli ama güçlü bir tetikleyici olarak işlev görüyor

Stres ve uyku yoksunluğu doğum sonrası doğal olarak vücuttaki östrojen seviyelerini düşürür, bu da partum sonrası saç düşüşünde önemli bir rol oynar.

Öyleyse okuyun: Diyet yeni annenin doğum sonrası beyin sisi savaşmasına nasıl yardımcı olabilir

Resim Kredisi: Istock

Postpartum saç düşüşüyle mücadele ederken annenin yaptığı en büyük hata nedir?

Lovneet Batra, birçok yeni annenin yaptığı en büyük hatanın “sadece biyotine odaklanmak” olduğunu belirtiyor. Biyotin iyi saç sağlığı için önemli olsa da, tek başına düşük östrojen seviyeleri, besinlerin dengesizliği, stres ve uyku yoksunluğu telafi edemez. Bu nedenle, uzman saç düşüşünü kontrol etmek için sağlıklı beslenmeye sahip olmayı öneriyor.

İşte doğum sonrası saç yeniden büyümesi için 5 besin

Beslenme uzmanı Lovneet Batra, Saç Sağlıkında başrol oynayan besinleri yıkmak için Instagram'a gitti:

1. Protein:

Neden önemli: Uzman, proteinin “saç yapı taşı” olduğunu belirtir. Yeterli protein olmadan, saç baces zayıf ve baces düşmeye daha yatkındır. “Birçok anne yeterli protein alamıyor. Daha güçlü, daha sağlıklı iplikler için günde 80-100 gram hedef.”

Doğal protein kaynakları: Yumurta, mercimek, fasulye, fındık, yoğurt ve tavuk veya yağsız et.

2. Demir:

Neden önemli: Demir, saç folikülleri de dahil olmak üzere hücrelere oksijen taşır. Post partum kanaması ve doğumdan sonraki uyku geceleri genellikle vücutta tükenmiş demire yol açar, bu da aşırı dökülmeye ve hatta kronik saç incelmesine yol açabilir.

Doğal demir kaynakları: Ispanak, kırmızı et, balkabağı tohumu, amla, dal, rajma ve tam tahıllar.

3. Çinko:

Neden önemli: Çinko, doku onarımını destekler ve yağ bezlerinin saç foliküllerinin etrafında düzgün çalışmasına yardımcı olur. Düşük seviyeler doğrudan saç dökülmesine bağlanmıştır.

Çinko doğal kaynakları: Nohut, kaju fıstığı, yulaf ve deniz ürünleri.

4. D vitamini:

Neden önemli: D vitamini yeni saç folikülleri yaratmada ve saç büyüme döngüsünün korunmasında rol oynar. Eksiklik, durdurulmuş büyümeye ve artan dökülmeye yol açabilir. Güneş ışığı D vitamini en iyi kaynağıdır, ancak çeşitli gıdalarda alabilirsiniz.

D vitamininin doğal kaynakları: Yağlı balık, yumurta sarısı ve mantar.

5. Biyotin:

Neden önemli: Biyotin (B7 vitamini), saç büyümesinde çok önemli oynayan keratin üretimini arttırır.

Doğal Biyotin Kaynakları: Yumurta, süt, yapraklı yeşillikler, kepekli tahıllar, balık ve et.

Öyleyse okuyun: 7 İş yerinde yeni anne için akıllı ve sağlıklı beslenme hackleri

Sonuçta:

Lovneet Batra'ya göre, “Saç vakası sadece bir biyotin sorunu değil – bu bir beslenme sorunu. Vücudunuzu sağlayın ve saçlarınız size teşekkür edecek!” Yanında, kendinizi iyi nemlendirin ve doğum sonrası saç düşüşüyle mücadele etmek için uygun dinlenmeyi deneyin. Ve her zaman unutmayın, denge anahtardır!