Dökülen chai'den Burnt Rotis'e: 6 Yemek Başarısızlık Her Hint

Leila

Global Mod
Global Mod
Rotis yapmak için elimi ilk denediğimi hatırlıyorum. Tüm hamuru yoğurup yuvarlamak zorunda kaldım – ne kadar zor bir coild? Yanlış olduğum anlaşılıyor. Annemin Rotis'i son derece kolay bir şekilde yaptığını görsem de, mayın jimnastiği bir frizbi kadar zor (ve evet, ben de Burnte). Mükemmel yuvarlak bir roti yerine oluşturduğum bir haritanın şaheserinden bahsetmiyorum bile. Benim gibi, eminim birçoğunuz mutfakta yiyecek gafları yaratma konusunda benzer bir deneyim yaşadınız. Chai'yi dökmek ve rotis yakmaktan yapışkan pirinç yapmaya kadar hepimiz oradaydık, değil mi? Aşağıda, hepimizin en az bir kez yaptığı beş arama ortak güce paylaşacağım. Sonunda, aynı derecede komik olayları hatırlatacağınızdan eminim!

İşte her Hintli ile ilgili 5 gıda gafları:

1. Rotis/parathalar yak

Hepimiz oradaydık. Rotis ve parathas yapmak kolay görünse de, gerçek tam tersi. Eğer yeni başlayan biriyseniz, muhtemelen mükemmel yuvarlak şekli elde etmek veya tawa üzerinde düzgün bir şekilde çevirmek için mücadele ettiniz. Şimdi bir profesyonel olsanız bile, ilk başladığınızda adil bir gaf payınıza sahip olmalısınız. Diyelim ki her desi yapmaktan suçlu.
Öyleyse okuyun: Mutfakta kokuyor mu? Taze tutmak için tez 7 ortak malzemelerini deneyin

Fotoğraf Kredisi: Istock

2..

Chai, çoğumuzun günlük yaptığı bir şey – bazen günde birkaç kez bile. Chai yapma işlemi basit olsa da, bardaklara dökmek şaşırtıcı derecede zor olabilir. Muhtemelen nefesinizi kahramanlıyorsunuz, her fincana eşit miktarlarda dökmeyi umuyorsunuz, ancak bunun yerine mutfak tezgahının her yerine dökülüyor. Aile geliyor mu?

Görüntü altyazı ekle

3. Dal/Sabzi'ye çok fazla veya çok az tuz eklendi

Dal veya Sabzi'yi pişirirken hepimiz kendimizi tahmin ettik. Yeterince tuz ekledim mi? Ve konuklar geliyorsa, baskı daha da yüksektir. Baharatın doğru olmasını sağlamak için, ya tuzla denize girer, onu değişmez bir şekilde tuzlu hale getirirsiniz ya da çok az eklersiniz, her ikisi de mutfak felaketine yol açar.

Görüntü altyazı ekle

4. Aşırı pişmiş pirinç

Rotis ve parathas dışında, pirinç Hintli hanelerde başka bir leke. Yapması basit olsa da, ne zaman mükemmel olduğunu belirlemek zor olabilir. Yetersiz pişirmekten kaçınmak için, ocakta çok uzun süre bırakmış olabilirsiniz – sadece duygusal, yapışkan bir ölçümle sonuçlanmak için!

5. Süt Kaynar

Hepimizin yaptığı bir başka yaygın gıda gafı, sütü bir tavada kaynatmak ve unutmaktır. Biraz zaman alacağını varsayıyoruz, bu yüzden diğer korolarla meşgul oluyoruz. Ama farkına varmadan önce çok geç. Mutfağa geri döndüğümüzde, tezgahın üzerine dökülen ve yerde bir ölçüm yapmak için mini bir süt seliyle karşılanıyoruz.
Öyleyse okuyun: Sağlıklı mı yoksa sağlıksız mı? Profesyonel gibi gıda etiketleri nasıl kodlanır

Görüntü altyazı ekle

6. Soac Rajma ve Chana'yı unutmak

Bazı Hint yemekleri, ertesi gün topları pişirmek için Rajma ve Chana'yı bir gecede ıslatmak gibi önceden hazırlık gerektirir. Göründüğü kadar basit, çoğumuz bunu yapmayı unuttuk – sadece ertesi sabah fark etmek için. Ve bunun gibi, Rajma Chawal veya Chance Chawal için özleminizden vazgeçmeniz ve bunun yerine başka bir şey için razı olmalısınız.

Bu gıda güdülerinden kaç tanesi taahhüt ettiniz? Bu listede kaçırdığımız başka var mı? Aşağıdaki yorumlarda deneyimlerinizi bizimle paylaşın!